За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 28 777
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • България
На 19 епизод от Meet Yourself (2023) заспивах няколко пъти, затова скочих на предпоследния и последния епизод и го приключих.
Обаче събрах сили за по-драматични истории и изгледах Rooftop Prince (2012).
Ами не ми беше комичен, историята им в миналия живот си е трагедия отвсякъде.
То и в сегашния не беше цвете, а голямата сестра беше ненужно зла.
Имаше си и комични ситуации:

И една мисъл, която ме чопли.
Принцът сподели, че иска хубава жена. Ако беше видял това нещичко, едва ли щеше да го избере, докато сестра ѝ си беше хубавица.

# 106
Може и някой да съм изпуснала гледах доста неща и не само азиатски дорами Smirk
Какво е дорама?

# 107
Може и някой да съм изпуснала гледах доста неща и не само азиатски дорами Smirk
Какво е дорама?
Азиатските сериали се наричат дорами.
По принцип дорама е
Цитат
dorama (English)
Origin & history
From Japanese ドラマ (dorama), from English drama.
Noun
dorama (pl. doramas)
Japanese TV drama
Synonyms
J-drama.
Но се използва като обобщение и за другите К-драма, Тай-драма и т.н.

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 19:37 от Danifin1

# 108
  • вятърничава
Gyeongseong Creature (2023) - след епизод и половина се чудя дали да не го зарежа. Засега упорствам само заради Пак Со Джун, любимата ми бабо-майка Ким Хе Сок и красивата и естетически издържана сценография (на моменти ми напомня на Mr Sunshine).
Напълно съгласна по трите параграфа. Само дето изгледах и втори епизод до края, е с малко придремване на моменти, въпреки всички ужасии. Сама себе си изненадах, че се отдадох на този жанр. Само и единствено заради Пак Со Джун.

Този романс освен бавен, ще е и мъчителен.

"на моменти ми напомня на Mr Sunshine" мхм......

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 12:27 от bb6

# 109
  • гр. София
Роца, не знам Google oppa ли е превеждал или някой, за когото българския не е роден, но не са както трябва. Има субтитри, направени от Stupid dreams, но  това не са те и не съвпадат с този релийз.
Моарейн, на мен Rooftop prince ми хареса Simple Smile

# 110
Здравейте и за много години! Simple Smile
Изчезнах за малко от темата, иначе още си доглеждам Джакпот - след средата съм. Харесвам актьорите, но няма да ми стане любим сериал - драмата ми дойде в повече.

Принцът на покрива и на мен ми хареса, само бих променила малко финала. И преди съм писала за това - няколко дребни неща, които са съвсем лесно поправими, не си обяснявам защо не са помислили за тях.

# 111
  • България
Не бих казала, че Принц Rooftop Prince (2012) не ми харесва.
Но както съм писала много пъти, за мен лош финал е когато единият от двойката остане жив.
Така е завършил миналият им живот и това смъкна оценката ми на 7.5 от 10.
Това цял един живот за нищо го нямат.
Сигурна съм, че следят рейтинги, не смятам да поставям високи оценки на сериали с ненужно гаден финал.
На A Journey to Love (2023) поставих 10 от 10, но там всичко водеше до финала, който получихме.
 Принц Rooftop Prince (2012) уж Genres: Historical, Comedy, Romance, Fantasy, а накрая един много прецакан предишен живот и един с лошо начало за нея. Доста дълго начало и доста драматично.

# 112
Бях си казала, че докато не намаля списъка си на захванатите за гледани дорами, да не почвам нови. Но....... пусто любопитсво SmileStuck Out Tongue Winking Eye
Намерих едина страхотна дорамка, точно като за меломан като мен Maestra: Strings of Truth (2023) страхотна история и мноооого хубава класическа музика, направо върхът.
И още нещо ,но китайско The Mutations (2023) тип исторически детектив заедно с мистика и малко  мистични същества.

# 113
  • България
Затова гледам само по един сериал, обаче отметките ми са стотици.
Започвам 15ти епизод от Wulin Heroes (2023).
Гледам го заради актьора, на няколко пъти щях да се откажа, но от епизод на епизод май ще изкарам до финал.
Започна да става и интересно.
Тя е фея на жен шена, много наивна, чак изглежда глуповата. Толкова, че успяха да я убият няколко пъти.
Има си фокус, след като я заровят, пак оживява.
Той тича да я търси и спасява, но все ходи един такъв нацупен, намръщен, а тя пък все с амнезия.
Има и проклятия и лицемерни "любими", изглежда евтина продукция, става за веднъж.
Пък и е само 22 епизода.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 18:33 от МоарейнД (от книгата)

# 114
Здравейте момичета!
 евентуално да има бг превод на Maestra: Strings of Truth
2023 г.
Perfect marriage revenge-2023
Marry My Husband-2024
Mw happy ending
Welcome to Samdalri (2023)

# 115
Ако  някой има интерес
https://www.forbes.com/sites/suzannerowankelleher/2024/01/02/sou … vo9BeyBPuollFqlKY
Линкът е коригиран.
И новината:

https://nova.bg/news/view/2024/01/05/439797/комикс-разказва-за-музикалния-възход-на-кей-поп-групата-bts-видео/

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 23:18 от victoria vassileva

# 116
  • пак на Рив Гош
Само и единствено заради Пак Со Джун.
--------------------
"на моменти ми напомня на Mr Sunshine" мхм......
И аз заради него упорствам, ама дори и той може да не се окаже достатъчно притегателен Joy
Освен на Mr Sunshine, ми напомни и на още нещо Grinning:

Скрит текст:

Моарейн, ще го пропусна твоя китайски, значи!

За български превод не мога да помогна.

Аз тия дни съм се отворила нещо на японски сериали с ядене - след "Кухнята на майко" започнах Midnight Diner: Tokyo Stories и покрай толкова изгледано ядене, вече имам готово меню за уикенда Joy
Загледах и втори японски сериал, Ishiko to Haneo: Sonna Koto de Uttaemasu? (2022) с Томоя Накамура. Много забавен (дори и случаите, които защитават да не са много весели), двамата главни са огън заедно, имат страхотна динамика.
На моменти ми навява асоциация с 1000-уоновия адвокат на Намгунг Мин. Комплименти и за японската сарториална ексцентричност, макар и по-различна от корейската класическа кройка в жизнерадостни десени Joy.
Скрит текст:

А днес Вики Ракутен ме зарадва с два нови сериала на Cheng Xin Xu, които ще дойдат на платформата в близко време - Our Interpreter (чието излъчване започва в понеделник) и My Boss, който е започнал вчера. Само се надявам "скоро"-то да не значи "няколко месеца".

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 21:02 от Роца

# 117
  • вятърничава
Роца, съгласна със всичко написано от теб, освен за японските сериали за храна. Но то е защото не съм ги гледала.
Но Томоя, 
Скрит текст:
ах, Томоя ми е от любимите японски момчета.Не си спомням къде го гледах за първи път, но когато го видя, винаги се сещам за персонажа му от Ваканцията на Наги. В момента го гледам Hayabusa Shobodan / Hayabusa Fire Brigade много приятен крими сериал за пожарникари доброволци в малко градче със всичко японско в него, а наскоро и във филма Wednesday Is Missing (2020). Дори и филмът/сериалът да не струват, Томоя винаги си струва.
Ти сега ми припомни, че бях го почнала Ishiko to Haneo: Sonna Koto de Uttaemasu? (2022) и го отложих, защото гледах и други, а и субтитрите много бързо ги сменяха и това ме дразнеше. Но двамата главни бяха интересен тандем, израствха с всеки епизод. 2 сезона ли има?

# 118
  • при най-добрия мъж...
Здравейте момичета!
 евентуално да има бг превод на Maestra: Strings of Truth
2023 г.
Perfect marriage revenge-2023
Marry My Husband-2024
Mw happy ending
Welcome to Samdalri (2023)

За превод на бг проверявайте във форумите на преводаческите групи. Линкове има дадени в началото на темата.

"My boss"... Защо така ми похабиха маршала? Изгледах първи епизод и се надявам да се случи чудо и нататъка нещата да не са толкова зле. А сериала му с Викито може би въобще няма да го погледна. Тази женица прецаква всичко, в което участва.

# 119
  • България
Колко несправедливо.
Много харесвам Zhang Ruo Nan, но има само една роля в историческа драма.
За разлика от Zhao Lu Si, която е налазила повечето вуксии и силно намалява списъка ми за гледане.
Искам да гледам The Last Immortal (2023), но с това?

Общи условия

Активация на акаунт