За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 9

• 29 577
  • 741
  •   3
Отговори
# 390
  • пак на Рив Гош
bb6, хиляди благодарности! Hug
Отивам да съзерцавам Томоя преди сън Heart Eyes
А за My Country, аз много ревах на него (ама аз съм си ревла по принцип), най-вече заради момчетата, които се оказаха по независещи от тях причини от двете страни и все пак успяха по някакъв начин да запазят приятелството си до самия край. И определено бромансът беше повече от романса.

# 391
Да се подготвим за цъфтежа на сакурата

# 392
Влизам само да кажа, че за сега много ми харесва новия Съдия Ди. Да, малко по-млад са го направили този път.  Вече започнаха да показват истории и по самата книга като например историята за  " Червеният павилион".

# 393
  • пак на Рив Гош
Да се подготвим за цъфтежа на сакурата
Heart Eyes
Ихаааа, наближава! От една седмица вече във фийда ми в инстаграм японските и корейските акаунти, които следя, започнаха да публикуват прогнози и снимки в подготовка за цъфтежа.

Съдията Ди го подхващам и аз тази вечер.

Hayabusa Shobudan (2023) - в началото на първия епизод си мислех, че ще е приятна история за "гражданчето на село" и японска пасторална идилия. Ама доста ме изненадаха с това, което изскочи от вадата под водопада в края на епизода. Та може да бъде пасторална история, ама няма да е идилия Wink.

Knight Flower (2024) - 8.5*
Завърши си, както си трябваше, всеки си получи заслуженото. Приятно изкарани 12тина часа, не ми оставаше време да скучая и превъртам, Тя ми беше много симпатична, както и голяма част от другите женски образи. Продължавам да твърдя, че и двата романса бяха излишни за сюжета, ама кой ли ме пита Joy

# 394
  • пустинен пъпеш
Сцените в двореца с краля в последния епизод на,,Knight Flower"(2024) ми изглеждаха почти гротескни с преувеличенията грубост и на нахалство на лорд Seok Ji-sung: тъстът на Yeo-hwa.В инструменталната част на този епизод зазвучаха и мотиви,сходни с този в My Dearest(2024).
Изгледах и сезон от шоуто ,,Love mafia",оформено като почти двучасов филм,интересно ми беше да се опитвам да позная четиримата участници,които са в двойки,сред общо 12 участници,търсещи партньор и кои получават паричната награда ,мафията или търсещите си партньор.Използваха дори изкуствен интелект,за да открият % сходство между тези,които проявяваха интерес едни към други.Иначе действието протичаше в едно училище и нямаше атрактивна заобикаляща среда .

# 395
Moарейн искам само да ти благодаря за Maiden Holmes. Сега изгледах и последния епизод.
Да. Zhang Ling нe е просто прекрасен и ще може да играе очарователен, страшно умен и харизматичен антагонист. Не мога да повярвам, че това му е първата роля. Ще спя спокойно идните години докато пуснат сериала, който чакам с него.
Целувката в първи епизод и  аз изкрещях „ Чакай! Момент! Не съм готова!”
Опитвах се да си изпия сока от маракуя! Oт къде да знам, че следващата ще е в 6 епизод.  Това не беше дълго чакане както си мислех.
Някак сладко е сериалчето и се забавлявах, главната не беше твърде досадна и беше наистина хубаво, че нямаше любовен многоъгълник.Те бяха сладки заедно.
Така, че - благодаря.

В Love Between Fairy and Devil  героя на Zhang Ling третото колело ли е?

# 396
  • пустинен пъпеш
В 12 серия на,,Captivating the King"(2024) инструменталите убедително подсилваха  внушението на случващото се ,също доста добре е направена в края на 11 серия сцената с продължителната стряскаща звуково и светлинно сцена на гръмотевична буря,изиграваща роля на пророческо знамение,като интересно решение за разгръщане на по-нататъшното развитие на действието.Интересно е изграден образът на краля . Заинтригува ме  тъжния,кротък и топъл поглед на актьора гг и трябва да потърся други дорами с негово участие.
П.п.Това според мен е първата дорама,в която доверените хора на краля са показани,че искрено го обичат, с изкл.на противоречивите дилеми пред  затрудняваща се изцяло да му се довери негова любима.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 19:27 от rududu

# 397
  • вятърничава
Да, Hayabusa Shobudan (2023) не е само японска пасторална идилия,има и мистерия. Но пожарникарите са забавна дружинка. Томоя малко се е поналял,но пак много ми харесва и се наслаждавах на гласа му. роца,може да си вземеш хилядите благодарности назад! Точно този Томоя май не беше подходящ преди сън Frowning1

# 398
  • пак на Рив Гош
bb6, много ми стана смешно и как пожарникарите и народа на Хиябуса като цяло, му се стовариха да го юркат за това и онова, горкия гражданин. То не беше сценарий, участие в пожарната, палене на свещи... А Томоя си е сладур и пак става за преди лягане Wink . Даже съм почти готова да направя списък с любими японци заради него, Ширасу Джин и Такеру Сато. Айде, от мен да мине, мога да добавя и Дори Сакурада Joy.
Но, признавам, все пак точно преди сън си гледам по един епизод от новия сериал на Лео У (Wu Lei), Amidst a Snowstorm of Love (2024). Лео вече е пълнолетен по всички стандарти и раздава целувки като за последно Joy.

Да измрънкам и за новия сериал за съдията Ди - защодамусеневиди Ма Жун е жена? Sob Нищо свято не остана!

# 399
  • България
Tuon, пак заповядай. Hug
В Love Between Fairy and Devil (2022) Zhang Ling He е третото колело, но главният е Дилън.
Първият и вторият в моя списък.
И спореха за средно поносимата Yu Shu Xin.
Средно поносима за мен, докато не я видях как играе в My Journey to You (2023) и познай кой е главният.
Въпреки финала, препоръчвам и този сериал.

# 400
Средно поносима за мен, докато не я видях как играе в My Journey to You (2023) и познай кой е главният.
Двамата умират щастливо на финала или само единия?

# 401

Да измрънкам и за новия сериал за съдията Ди - защодамусеневиди Ма Жун е жена? Sob Нищо свято не остана!
Роца, и аз съм озадачена от същото- Ма Жун- жена ми се вижда като Христо Стоичков виолончелист. Не знам защо ми дойде наум такава аналогия.
Трудно ще угодят на тези, които са чели книгите. Съвсем друг си представям духа на епохата.
Хубав ден!

Малко интересна информация:

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 12:17 от victoria vassileva

# 402
  • България
Двамата умират щастливо на финала или само единия?
Скрит текст:
Двамата щастливо.
Това си е добър финал.
Сигурно е земното им изпитание.

# 403

Да измрънкам и за новия сериал за съдията Ди - защо да му се невиди Ма Жун е жена? Sob Нищо свято не остана!
Роца, и аз съм озадачена от същото- Ма Жун- жена ми се вижда като Христо Стоичков виолончелист. Не знам защо ми дойде наум такава аналогия.
Трудно ще угодят на тези, които са чели книгите. Съвсем друг си представям духа на епохата.
Хубав ден!

Е стига де, да не забравяме ,че това е интерпретация. Според мен са решили малко да го осъвременят и да отговаря малко на нашето време. Като изключим ,че е жена, образът си е същия. Като се замисля, то по онова време историите са се разказвали от мъже и както знаем статута на мъжа по това време, така че никак не е чудно, че първостепенните герои са само мъже.
На мен ми харесва този прочит на историите ,а и аз съм малко либерална от към различно режисьорско виждане.
На места виждаме как героинята се опитва да защити жените от отношението на мъжете. Та няма да държа на точното предаване на образите от книгата Smirk
Ако толкова държите на точните образи гледайте този вариант на историите.
Detective Dee (2004)
Detective Dee Season 2 (2006)
Detective Dee Season 3 2008

# 404
Моарейн,ОК.
Много мразя
Скрит текст:
единият да се възнесе,а другия да остане да страда.

Общи условия

Активация на акаунт