Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви симптоми е имала дъщерята на потребителя, свързани с мигрената?
Какви изследвания са били проведени и какви са резултатите?
Какви съвети дават други потребители за предотвратяване на мигренозни пристъпи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви симптоми е имала дъщерята на потребителя, свързани с мигрената?
-
Какви изследвания са били проведени и какви са резултатите?
-
Какви съвети дават други потребители за предотвратяване на мигренозни пристъпи?
-
Има ли връзка между мигрената и менструалния цикъл?
-
Какви са различните видове прояви на аура при мигрена?
. При мен винаги протича по един и същ начин. Страшно неприятно чувство, както го определях, все едно ми се повръща през очите. Сега чувам че доста хора повръщат в действителност. Губя зрение почти изцяло, всичко ми трепти, понякога повече в центъра, понякога в периферията. Приключва между 5 мин и 2ч и след това задължително 2 дни ме болят слепоочията, особено ако разтърся глава е ад. Лекарства никога не са ми помагали. Понякога ми се е случвало няколко пъти на ден, а има случаи когато не ми се е случвало цяла година. Ходил съм на скенери, доплери и какви ли не чудесии. В крайна сметка спрях да се занимавам, като цяло живее се с него стига да не шофираш или да вършиш нещо при което не можеш да затвориш очи за 1ч примерно. В последствие срещнах човек който ми спомена че и на него му се случва същото, но когато леля му му "бае" му минава. Не знам колко вярвате на тези неща, но аз вярвам поради ред причини, но не карам никой да вярва разбира се. Обикновено се активира от изкуствена светлина, особено гадните луминисценти трептящи лампи направо са ад. Или влизане от светло в тъмно и т.н. Продължавам историята.... последните години забелязах че усещам кога ще ми се случи. Когато си гледам телефона, понякога като че ли светлината ми идва в повече, гледам да намаля светлината повече от обикновено ( винаги съм със слънчеви очила и зиме и лете задължително, дори при бяло облачно небе ми е ад) та тогава разбирам че момента да го получа наближава. След като ми се случи като че ли ме отпуска и пак минава определен период от време. Та.... намерих една жена, много добра " баячка" при която ходя или и звъня по телефона когато усетя че телефона ми " свети". Честно казано помага, олеква ми и ми се разминава в повечето случаи. Продълавам историята