Анален сърбеж и боцкане

• 14 269
  • 50
  •   1
Отговори
# 45
Отиди в кожно-венерическия център към 29 ДКЦ (бившия доспансер). Там ще ти вземат посявки за гъбички. Препоръчвам д-р Кристина Рачева. Без записване на часове, но не се чака дълго. Само звънни предварително, за да си сигурен, че е на работа и коя смяна е. По принцип е сутрин всеки ден без вторник.
Отличен специалист е на тема гъбички.

В София има проктолози, но първо отиди на кожен. Добър проктолог е д-е Ходжаджиков, Юнион Клиник.

Не прави изследвания за гъбички предварително. Нека кожен лекар си вземе посявка, д-р Рачева например гледа и с лампа на Wood освен посявките, с нея също се виждат някои видове гъбички.

Иначе - най-вероятно симптомите са ти и на двете места в резултат на гъбички, те нерядко вървят не само в интимната зона, но и около ануса.

# 46
Отиди в кожно-венерическия център към 29 ДКЦ (бившия доспансер). Там ще ти вземат посявки за гъбички. Препоръчвам д-р Кристина Рачева. Без записване на часове, но не се чака дълго. Само звънни предварително, за да си сигурен, че е на работа и коя смяна е. По принцип е сутрин всеки ден без вторник.
Отличен специалист е на тема гъбички.

В София има проктолози, но първо отиди на кожен. Добър проктолог е д-е Ходжаджиков, Юнион Клиник.

Не прави изследвания за гъбички предварително. Нека кожен лекар си вземе посявка, д-р Рачева например гледа и с лампа на Wood освен посявките, с нея също се виждат някои видове гъбички.

Иначе - най-вероятно симптомите са ти и на двете места в резултат на гъбички, те нерядко вървят не само в интимната зона, но и около ануса.

Mila1331  , не знам какво да кажа,първите адекватни съвети и стъпки ,не знам какво се случи с моял лекар,уж голям професионалист,известен и т.н. как се забатачих ,не мога един секс да правя с жената ,ужас.И сложи и дискомфорта - ад.  Веднага се заемам със стъпките и ще опитам още утре ,ден преди празниците да посетя Рачева и дано някак тръгнат нещата ,дотогава ще се мажа със Залаин крем ,защото той веднага облекчава и тушира всичко ,пък да видим.Варианта да не се мажа за да се види какво е нагледно(макар че имам снимки) не е удачен според мен,защото просто сърби,мравучка и е много неприятно. Заемам се с всичко и ще споделям какво се случва. Ще се радвам ако друг се престраши да си каже тук дали е имал същото и как се  е отървал.
Благодаря ви

# 47
Не мажи нищо, защото няма да е адекватно изследването. Поне няколко дни. Направо отиди още утре, ако можеш.

# 48
Не мажи нищо, защото няма да е адекватно изследването. Поне няколко дни. Направо отиди още утре, ако можеш.

За съжаление ми каза че лабораториите не работят и няма смисъл да идвам само на консултация,защото самата тя си иска да си вземе пробите. Каза след 6ти да отида и я питах дали може да си мажа със Залаин-а до срещата,защото все пак си има 15 дена,каза че може в такъв случай и два дена преди да отида да спра да мажа,както казваш ти. Ще изчакам 6ти ,толкова месеци минаха ,15/20 дена няма да ме съборят, но вярвам че тя е човека .

# 49
Чудесно, щом си успял да се свържеш с нея.
Действай както сте се разбрали, за 2 седмици наистина няма да ти стане нищо, пък и все пак ще мажеш, няма да си съвсем без терапия.
Може да споделиш после какво е положението.

# 50
Здравейте, срам не срам , лутам се няколко месеца като други писали преди мен тук, просто имам нужда от помощ как да подходя и към какви лекари и изследвания да се  обърна ,знам че тук преживелите ще помогнат много.
Мъж съм  и от септември се опитвам да боря  диагностициран от само един лекар дерматолог "кандидозен баланит" . Имам малки червени точици по главата на пениса, бели люспички и вече 5то посещение при него,минахме през много кремове,микомакси всякакви схеми, никави резултати. Страннното е обаче ,че преди да се появи това по главата съм си имал зачервявания и анален сърбеж,много е възможно сега като се обърна назад това да е било кандида долу,защото снимки и всичко прилича точно на моето,НО не съм обръщал внимание ,защото съм си мислел че няма как да има гъби долу в ануса. Имам и един микроскопичен ,но все пак имам- хемороид,седя по цял ден на стол и вероятно е от това.Сега обаче след като боря тази кандида,от седмица насам ми се появи отново това зачервяване и жесток сърбеж по ануса и се зачетох повече и стигам до вас.
Моля ви дайте ми съвет:
да сменя ли лекаря и да отивам при друг, при какъв лекар да ида ?
1. Дерматолог-венеролог ли ,който да види и главичката иии евентуално ануса
2. Да търся специално лекар за хемороиди ли,макар че точно насочен проктолог не намирам в София,вероятно трябва да е хирург ,който се занимава с хемороиди?
3. Някакъв лекар за гъбична инфекция ли ,за да се види тази кандида вярно ли е не е ли и може ли да е долу около ануса ми и по главичката- вероятно пак дерматолог?
4. да си правя ли изследване предварително за Кандида,в Кандиларов има за 58лв пакет за кандида и да съм готов поне с това изследване?

Просто съм в тотално задънена улица и вече не знам какво се случва с тялото ми и ще съм благодарен ако намеря помощ и развитие тук

Страдам от анален сърбеж от години….. Вече съм на 27 а първите симптоми се появиха като бях на 24/25. Преди една година бях преборил аналния сърбеж с ПРОКТЕН крем предписан от дерматоложката. Нямал съм никога и нямам фисури/хемороиди/гъбички и тн. Обаче от септември месец аналния сърбеж се върна и на моменти съм на прага да се метна от прозореца + подобен на твоя обрив но около тестисите където също имам сърбеж.В момента за аналния сърбеж мажа с Cream Comfort на БАН и успявам поне на моменти да успокоя сърбежа.При мен се появява предимно вечерта и/или през нощта, буквално понякога се будя от сърбеж.Последното което ми дадоха като съвет е да видя дали нямам чревен бактериален дисбаланс.Утре съм на гастро и ще споделя допълнително ако намеря някакво логично обяснение на този сърбеж.

Общи условия

Активация на акаунт