Анален сърбеж и боцкане

• 14 265
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
Продължава същата мъка. Днес пак имам червена кръв малко по тоалетната хартия. Болката, боцкането и сърбежът не престават. Обиколих буквално над десет лекаря. Последно бях при венеролог, направиха ми изследване за гъбички - отрицателно. Венероложката ми каза, че външно имам леко изтъняла кожа там и леко нацепване, но нищо кой знае какво. Изписа ми бебешки крем с киселини и после друг за сърбежа, обаче положението даже е по-зле. Личният ми пусна пак направление за чревни паразити и тези дни ще давам проба.
Не знам какво да правя и къде да отида вече. Започнах да правя йога всеки ден, не ям люто, основно течна храна, пия доста вода...а нищо не се оправя и психиката ми е тотално разбита...само плача по цели дни от това. Бяха ми правили аноскопия и нищо не отриха, чудя се дали отново да отида. За жалост не могат да ми направят колоноскопия, защото съм алергична към повечето упойки и преди години (изпаднах в кома по време на операция с пълна упойка) ми казаха в никакъв случай да не се подлагам на нещо с пълна упойка.
Страх ме е, отчаяна съм...това влияе и на връзката ми, а толкова искам да се оправя. Моля ви за помощ и съвет.

Невролог!  Минахте ли преглед при невролог?

# 31
Продължава същата мъка. Днес пак имам червена кръв малко по тоалетната хартия. Болката, боцкането и сърбежът не престават. Обиколих буквално над десет лекаря. Последно бях при венеролог, направиха ми изследване за гъбички - отрицателно. Венероложката ми каза, че външно имам леко изтъняла кожа там и леко нацепване, но нищо кой знае какво. Изписа ми бебешки крем с киселини и после друг за сърбежа, обаче положението даже е по-зле. Личният ми пусна пак направление за чревни паразити и тези дни ще давам проба.
Не знам какво да правя и къде да отида вече. Започнах да правя йога всеки ден, не ям люто, основно течна храна, пия доста вода...а нищо не се оправя и психиката ми е тотално разбита...само плача по цели дни от това. Бяха ми правили аноскопия и нищо не отриха, чудя се дали отново да отида. За жалост не могат да ми направят колоноскопия, защото съм алергична към повечето упойки и преди години (изпаднах в кома по време на операция с пълна упойка) ми казаха в никакъв случай да не се подлагам на нещо с пълна упойка.
Страх ме е, отчаяна съм...това влияе и на връзката ми, а толкова искам да се оправя. Моля ви за помощ и съвет.

Невролог!  Минахте ли преглед при невролог?

Да, минах и лечение от 1 месец с Милгама (B12), йога 5 дни в седмицата и някакво успокоително. При рентгенова снимка видя леко снишаване на опашния прешлен, но не било нещо кой знае какво. Реално кръста спря да ме боли толкова след лечението и си продължих с йогата, но проблемът в аналната област остана. При вторичен преглед ми каза евентуално да си направя ЯМР, който да си платя (500лв.) или да търся специалист, който да пише писмо, каквато е процедурата и ако ме одобрят да отида безплатно, но реално тя не пожела да напише това писмо.

# 32
За провеждане на изследване ЯМР специалистите вече не пишат писма и не чакат одобрение. Специалистите вече дават директно направление за ЯМР.  Ако са ви казали това с писането на писма - излъгали са ви.

Достатъчна причина е, че са рентген са видели проблем и този снишен диск, както са го написали означава Дискова херния.
За първи път чувам дискова херния да се лекува с Милгамма.
Милгамма е капсула с витамини В и при сетивни нарушения - тръпнене, парене и т.н. не се предписва, тъй като засилва проблема.
Дисковата херния се лекува (но никога не изчезва) с противовъзпалителни лекарства.
Йога...мазане с кремчета.... чиста загуба на време. Никакъв ефект няма да постигнете с това. Само се залъгвате.

# 33
За провеждане на изследване ЯМР специалистите вече не пишат писма и не чакат одобрение. Специалистите вече дават директно направление за ЯМР.  Ако са ви казали това с писането на писма - излъгали са ви.

Достатъчна причина е, че са рентген са видели проблем и този снишен диск, както са го написали означава Дискова херния.
За първи път чувам дискова херния да се лекува с Милгамма.
Милгамма е капсула с витамини В и при сетивни нарушения - тръпнене, парене и т.н. не се предписва, тъй като засилва проблема.
Дисковата херния се лекува (но никога не изчезва) с противовъзпалителни лекарства.
Йога...мазане с кремчета.... чиста загуба на време. Никакъв ефект няма да постигнете с това. Само се залъгвате.

Личният ми лекар също ми каза за това с писмото. 😳 Преди няколко месеца леля ми също си прави ЯМР през здравна каса и отново беше първо чрез въпросното писане на писмо и чакане 15 дни. Според невроложка,  при която ходих и за която имаше множество препоръки (не знам дали са оправдани реално), дискът ми е много малко снишен и това не било предпоставка за нещо сериозно, тъй като почти всеки в днешно време имал някакви подобни проблеми.

# 34
Понеже в последния месец при мен пак се завърнаха тези симптоми искам да споделя следното:
1. Не знам дали си правила изследвания на фецес пак, но аз лично отивам другата седмица да правя отново. Всичко - паразити, гъбички и бактерии.
В момента съм в яко филм да не би детето да ме е заразили с някакви глисти или острици, още другиден (че утре не мога) отивам да давам проба и за мен, и за него - със скоч-лента. В понеделник пускам фецес, че ми казаха, че е най-подходящо за посявките. Ще се разходя през всичките лаборатории на НЦЗПБ, че различните изследват паразити, бактерии, гъби, но няма да оставя този път нищо неизследвано, че вече съм в нервна криза. Направо се побърках от тоя сърбеж и парене.
2. Ако всичко е отрицателно - отново ще ходя да ме гледа дерматоложката, последно ходих преди 2 седмици, каза, че не са гъби, подсечено е леко, обаче то при мен е от хиперхидроза и не е нещо необичайно.
3. Ако се изключи всичкото това - подозренията са ми главно, че проблемът е по-скоро неврологичен, защото адски ме боли кръст, таз и опашна кост - аз си имам там много проблеми, ще работя и в тази насока.
ЯМР преди се издаваше от комисия, сега не знам как е, но щом въпросната невроложка не иска да даде направление - търсиш друга. От рентген не се вижда нищо. Ако трябва направи и ЕМГ. Изобщо - това с Милгаммата е супер несериозно.
Не знам какво повече да те посъветвам, то и аз просто вече нямам нерви, хем не ми се случва за първи път. Аман, от няколко години не ми беше ставало така, а лошото е, че колкото и да се мажа с някакви кремове, още повече ме сърби и пари. То аз имам непоносимост към много козметики и това е голям проблем, кремовете, които преди ми бяха ОК, сега не ми действат.
Но искам да изключа разни причини и ще продължа да опитвам да намеря нещо, с което да ми е добре, че не се търпи. Силно се надявам да е някаква банална история като гъбички в червата, това поне знам как се лекува вече, защото правя редовно.

# 35
Много благодаря! Надявам се да излезе бързо, това което Ви има и още по-бързо да го оправите!

1. Вие имате ли кръв и боцкане/болка при тоалетна? Аз понякога имам по няколко червени капки, които ме притесняват.
2. Понеделник ще си пускам пак за паразитите проба (сега съм болна и пия билков сироп, надявам се, че няма нещо да повлияе), нямам си идея какво друго да пусна, може ли съвет? Правих и изследване за гъбички с натривка - чиста съм. Чудех се, дали да изследвам някакви витамини, но не знам кои. Единствено дерматоложката ми каза да видя цинка, защото той отговарял за кожата. Пусках си изследване и за окултно кървене (ако е нещо на вътре), но и то излезе чисто.
3. Невроложка на ми изписа Милгама, защото заключи, че може коренчетата на нервите там да са леко увредени и това да създава проблем, после венеролог ми каза същото, но след като 1 месец не съм се повлияла го изключихме и това.

Понеже в последния месец при мен пак се завърнаха тези симптоми искам да споделя следното:
1. Не знам дали си правила изследвания на фецес пак, но аз лично отивам другата седмица да правя отново. Всичко - паразити, гъбички и бактерии.
В момента съм в яко филм да не би детето да ме е заразили с някакви глисти или острици, още другиден (че утре не мога) отивам да давам проба и за мен, и за него - със скоч-лента. В понеделник пускам фецес, че ми казаха, че е най-подходящо за посявките. Ще се разходя през всичките лаборатории на НЦЗПБ, че различните изследват паразити, бактерии, гъби, но няма да оставя този път нищо неизследвано, че вече съм в нервна криза. Направо се побърках от тоя сърбеж и парене.
2. Ако всичко е отрицателно - отново ще ходя да ме гледа дерматоложката, последно ходих преди 2 седмици, каза, че не са гъби, подсечено е леко, обаче то при мен е от хиперхидроза и не е нещо необичайно.
3. Ако се изключи всичкото това - подозренията са ми главно, че проблемът е по-скоро неврологичен, защото адски ме боли кръст, таз и опашна кост - аз си имам там много проблеми, ще работя и в тази насока.
ЯМР преди се издаваше от комисия, сега не знам как е, но щом въпросната невроложка не иска да даде направление - търсиш друга. От рентген не се вижда нищо. Ако трябва направи и ЕМГ. Изобщо - това с Милгаммата е супер несериозно.
Не знам какво повече да те посъветвам, то и аз просто вече нямам нерви, хем не ми се случва за първи път. Аман, от няколко години не ми беше ставало така, а лошото е, че колкото и да се мажа с някакви кремове, още повече ме сърби и пари. То аз имам непоносимост към много козметики и това е голям проблем, кремовете, които преди ми бяха ОК, сега не ми действат.
Но искам да изключа разни причини и ще продължа да опитвам да намеря нещо, с което да ми е добре, че не се търпи. Силно се надявам да е някаква банална история като гъбички в червата, това поне знам как се лекува вече, защото правя редовно.

# 36
Здравейте. Работя в неврохирургия. Искам да ви кажа, че дисковите хернии, стенози, спондилози, сподилоартрози, фрактури, снишения на вертебралните тела, износване на дисковете, дегенеративните промени и пр. нямат общо с аналния сърбеж.
Може да е на стресова основа.
Може и да са вътрешни хемароиди, фисури и пр. Горещо ви препоръчвам компреси с тетра- едно тампонче напоено с тетра, слагате го вечер докато спите и сутрин го  махате, седящи бани с тетра. Трихолобактер.

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 11:53 от Чернокоса_боса

# 37
Моля, моля, ама съм с пудендална невралгия и има и сърбеж, и парене на тази основа. При мен е предимно по сгъвките на краката и вагиналната зона, но сега явно ме е ударило отзад. Иначе как в момента ще ме пари, боли и сърби само в ляво, където ми е по-засегнато… Чисто неврологично е съвсем възможно да има такива оплаквания.
Иначе - кръв в момента нямам, но съм имала, имам малки вътрешни хемороиди.
Иначе - както писах - ще си пусна не само паразитологично, но и микробиологично изследване - за бактерии и гъбички. Аз си правя гъбични инфекции от Кандида в червата - ами сърби си. Но изследването е от фецес, а не натривка.
А за Милгаммата - много слаба работа е. Ако има някакъв проблем с кръста - трябва съвсем друга терапия.
Витамини - нямам идея какво може да влияе, но в добре да се изключи проблеми с кръвна захар и инсулин.

# 38
  • София
Продължавам да съм горе-долу по същият начин. Мажа от две седмици крем Комфорт, но май няма особен ефект. Сутрин в тоалетната положението е боцкане, понякога болка, а през деня сърбеж… Отново ще ходя на поредния хирург.. до сега 2-ма такива ми казаха - “нищо ти няма” и  венероложката при последният преглед външно каза, че също “нищо не вижда” вече. Ох, толкова искам да се оправя, с мъки продължавам от време на време да правя леки упражнения и да се движа, тъпча се постоянно с фибри и по-течни и меки храни… Продължавам да мажа Комфорт и да пия Магнезиев комплекс и Милпразон (изписани от дерматоложката) и се моля буквално за “чудо”. Имам чувството, че измазах и изпих всичко възможно.. започнах даже да медитирам 😀 за да съм заредена с положителна енергия. Е, не винаги се получава, но наистина опитвам. Животът ми направо се преобърна, защото бях много деен и енергичен човек. Моля ви, всякакво мнение и съвети биха били от полза. ♥

Това ми прилича на  анална фисура, която е малка и не е забелязана при преглед.

# 39
  • София
Повдигам темата, защото влязох и аз в този филм Sad Смятам, че при мен е кандидоза, но като чета колко други неща може да са съвсем се спихнах.
Последните 6-7 месеца ми бяха много стресови и вероятно имунитетът ми е паднал. На това отдавах и появила се вагинална кандидоза, която лекувах април месец. И мога да се закълна, че тръгна отвън навътре. Беше много тежка и не мина с нищо друго освен с макмирор и то цял месец мазане, глобули + вътрешно антимикотици микомакс. Уж беше минала, поне сърбежите отшумяха.
В началото на юли правих колоноскопия и гастроскопия. Уж профилактични свързани с превенция. При прочистването за колоноскопията се почна с аналния сърбеж във връзка с честото изхождане. А подозирах такова нещо и затова се миех през цялото време с мек интимен гел, но уви това не помогна.
По време на предварителните изследвания и ехография на гастроентеролога му се видя някаква миома в матката та веднага тичах отново на гинеколог. Миома нямаше, но микробиологията показа отново вагинална кандидоза при все, че към момента нямах никакъв дискомфорт. Последва ново лечение с антимикотици, пробиотици и някакъв кандизин (нещо като ваксина с умъртвени гъби), последното все още продължава.
Колоноскопията не установи нищо друго освен известни вече вътрешни хемороиди, които били туширани по време на изследването. Гастоскопията обаче установи хеликобактер. Последваха два вида АБ + други лекарства. Заради повтарящата се кандидоза АБ бяха съпроводени и с нистатин орално 3 пъти на ден за 14 дни. Но лечението доведе до диария от която се засили аналния сърбеж и така до ден днешен.
Според мен трябва да почна с фекална проба за микробиология и посявка нали така? Обаче все още пия пробиотик за хеликобактер, възможно ли е той да се отрази на изследванията? Защото фецеса, който ще давам октомври месец за хеликобактер, категорично трябвало да е поне месец след спирането на пробиотика.
Има ли смисъл от кремове/спрейове с хиилуронова киселина за заздравяване на тъканта?

# 40
Здравей! До сега следях темата, без да се включвам. Аз съм с 2 вътрешни, 2 външни хемороида и 2 фисурки за разкош.. Ее, от тях си сърби зверски, с нищо не мога да намаля сърбежа, не минава от смрадлики, лайки, кремчета, свещички - не - не и не! Ако са вътрешни особено, няма как да ги видите или усетите, просто си сърби докато им е кеф на тези гадове и това е 😁 Казвате, че сте имали вагинална кандидоза, а възможно ли е изобщо тя да влияе за аналния сърбеж? Не го бях чувала до сега, затова и питам(не съм имала такова нещо)или аз съвсем се обърках, от това което сте написала 🙄

# 41
  • София
Пооправих се с пробиотичен крем. Засега.

# 42
Пооправих се с пробиотичен крем. Засега.

С кой точно?

# 43
  • София
Аз бях 200% сигурна, че при мен е кандидоза. От лактажин пробиотични вагинални капсули, разтварях около 1/4 капсула в мъничко неутрален крем мажех проблемната зона отвън. Но паралелно слагах и във влагалището. 5 от 7 капсули поставих вагинално за 5 дни, а 2 отидоха за намазване.
Не бива да се прекалява и да се маже навътре особено ако има чревна непоносимост към млечни продукти!

# 44
Здравейте, срам не срам , лутам се няколко месеца като други писали преди мен тук, просто имам нужда от помощ как да подходя и към какви лекари и изследвания да се  обърна ,знам че тук преживелите ще помогнат много.
Мъж съм  и от септември се опитвам да боря  диагностициран от само един лекар дерматолог "кандидозен баланит" . Имам малки червени точици по главата на пениса, бели люспички и вече 5то посещение при него,минахме през много кремове,микомакси всякакви схеми, никави резултати. Страннното е обаче ,че преди да се появи това по главата съм си имал зачервявания и анален сърбеж,много е възможно сега като се обърна назад това да е било кандида долу,защото снимки и всичко прилича точно на моето,НО не съм обръщал внимание ,защото съм си мислел че няма как да има гъби долу в ануса. Имам и един микроскопичен ,но все пак имам- хемороид,седя по цял ден на стол и вероятно е от това.Сега обаче след като боря тази кандида,от седмица насам ми се появи отново това зачервяване и жесток сърбеж по ануса и се зачетох повече и стигам до вас.
Моля ви дайте ми съвет:
да сменя ли лекаря и да отивам при друг, при какъв лекар да ида ?
1. Дерматолог-венеролог ли ,който да види и главичката иии евентуално ануса
2. Да търся специално лекар за хемороиди ли,макар че точно насочен проктолог не намирам в София,вероятно трябва да е хирург ,който се занимава с хемороиди?
3. Някакъв лекар за гъбична инфекция ли ,за да се види тази кандида вярно ли е не е ли и може ли да е долу около ануса ми и по главичката- вероятно пак дерматолог?
4. да си правя ли изследване предварително за Кандида,в Кандиларов има за 58лв пакет за кандида и да съм готов поне с това изследване?

Просто съм в тотално задънена улица и вече не знам какво се случва с тялото ми и ще съм благодарен ако намеря помощ и развитие тук

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 09:33 от Bubo_

Общи условия

Активация на акаунт