Много разочарован от Sameday

• 11 793
  • 173
  •   1
Отговори
Здравейте,
Искам да попитам дали има и други потребители, които са имали проблеми с куриерската фирма Sameday. Поръчах пратка от Emag и всичко изглеждаше наред, докато не се сблъсках с проблема с доставката. Пратката ми трябваше да бъде доставена от куриера, но вече 8 дни тя е в склада на Sameday и не съм получил никаква актуализация за състоянието ѝ. Свързах се с тях няколко пъти, но всеки път ми казват, че ще проверят ситуацията и че ще ми дадат информация, но до момента няма никакъв напредък.

Това е наистина разочароващо, защото по принцип разчитах на тях за бързо и надеждно обслужване, но явно не е така. Също така, е много неприятно, че не получавам никаква конкретна информация, а само стандартни отговори, които не водят до решение на проблема.

За щастие, не съм заплатил за пратката, което ме облекчава поне по отношение на финансовите рискове. Все пак, цялото забавяне е изключително неудобно, особено след като се надявах всичко да бъде доставено в срок. Това не е първият ми път с куриерска фирма, но определено е най-голямото ми разочарование.

Моля, ако някой има подобен опит или може да даде съвет как да процедирам в такава ситуация, ще бъда много благодарен! Какви стъпки предприехте, ако сте имали подобен проблем? Някакви идеи как да ускоря процеса или да получа информация за пратката си?

Благодаря предварително за всякаква помощ или съвет!

# 1
  • в очите на дъщеря ми
Заради тези.... незнам дори как да ги нарека (без да ме баннат) не поръчвам от Е-mag... това е пародия на куриерска фирма, без никаква точност, срочност и бързина! Само като, видя че са доставчик и се отказвам...

# 2
  • София
Доставките им до адрес са трагедия.
Затова вече поръчвам до Easybox - там грешка нямат.

# 3
И аз с доставките до изибокс нямам никакви проблеми, но и по принцип не обичам доставки до адрес, че е тегаво да чакаш и да се събразяваш с тях.
На Емаг писахте ли? Ако не сте, пишете им, може пък да се задействат. В краен случай шом не е платена можете да я откажете.

# 4
И аз с доставките до изибокс нямам никакви проблеми, но и по принцип не обичам доставки до адрес, че е тегаво да чакаш и да се събразяваш с тях.
На Емаг писахте ли? Ако не сте, пишете им, може пък да се задействат. В краен случай шом не е платена можете да я откажете.

Свързах се и с Емаг, но и те все още нямат информация от куриерската фирма. От Sameday казват, че продължават да проверяват казуса, но засега няма развитие. Това ме навежда на мисълта, че щом пратката е във техен склад и вече 8 дни не могат да я доставят, съществува вероятност тя да е била открадната от техни служители.

# 5
Ако бота в чата ви е отговорил от страна на Емаг, той е абсолютно безполезен. Ако сте стигнали до "колегите му" и още са с човешки съпорт, пробвайте да нацелите друг служител и може и да ви доставят стоката. Разправях се преди време като започнаха да работят със самдей и опита ми е това.

# 6
Ако бота в чата ви е отговорил от страна на Емаг, той е абсолютно безполезен. Ако сте стигнали до "колегите му" и още са с човешки съпорт, пробвайте да нацелите друг служител и може и да ви доставят стоката. Разправях се преди време като започнаха да работят със самдей и опита ми е това.

Поръчах две пратки от Емаг, които трябваше да ми бъдат доставени от Sameday. Според информацията и двете пратки са пристигнали в техния склад с разлика от няколко часа. Едната пратка получих без проблем, но другата вече осем дни стои в склада и не е доставена.

Най-странното е, че служителя на Sameday ми каза: „Ама защо поръчвате от Емаг, те са некоректни. По-добре проверете дали пратката не е празен кашон“, което ме втрещи.

Говорих и със служители на Емаг и всеки път сигналът се ескалира като спешен към куриерската фирма, но и те все още нямат информация от Sameday.

# 7
Единствения проблем, който съм имала със Sameday е, че една моя пратка от Емаг беше забавена няколко дни. При проследяване на пратката се оказа, че вместо в Благоевград, тя е отпътувала за Русе.. И няколко дни стои там и на никого не му прави впечатление. Свързах се с обслужване на клиенти на Sameday и ми казаха, че най-вероятно се е "загубила" и ще се свържат с колеги там да видят какво става. Два дни по-късно ми я доставиха.
Но отдавна не попадам на тях като доставчици. Препоръчвам easybox.

# 8
  • София
Като видя че някой сайт доставя с тях и приключвам с него. Синът ми си поръча iPhone 15 pro max до София, ж.к. Младост. Телефона му 3 дни седя в Люлин. Накрая след пусната жалба до КРС го донесоха. Общо взето тези са една идея по-голямо недоразумение от експрес 1.

# 9
То си е приключение със someday. Един път ми стигаше на мене. Миналата година беше случката. Поръчахме телевизор на черният петък, пристигна някъде след 20 декември. Няколко седмици получавахме смс рано сутрин, че куриера е на път и да го очакваме. Към края на деня получавахме втори смс, че доставката се отменя и куриера ще я достави в друг ден. По куриозното друго беше. Платихме на куриера на ръка. Взехме си пратката и след 3 месеца ни звънят от someday да ни питат хладилника пристигна ли ви? Joy Имали сме пратка в склада , а те не могат да я намерят. Обяснихме, че е телевизор, кога е пристигнал и всичко и че сме го взели. Те пак направиха справка, че този тв се води на склад при тях, не е доставен изобщо в системата им. И от тук се почна едно звънене от тяхна страна… излезе, че куриерът си е прибрал парите и те са ощетени. ММ помнеше колата и куриера и по това го намериха. Звъняха пак за потвърждение от наша страна, понеже той отричаше. Та така, сега разбирам защо бе толкова учтив да ни помогне да го качим по стълбите, понеже сме без асансьор Joy

# 10
Скоро поръчвах телефон от Емаг. Дойде със Сеймдей. Понеже знам, че имат кутии, обиколих квартала да ги търся. Оказа се, с помощта на мила съфорумка, че трябва в БГ пощи да си търся пратката, от колетното гише вътре. Отскоро имали договор с БГ пощи.
Кучешка храна от Зооплюс миналия ден дойде със Сеймдей, на адрес. За щастие си бях вкъщи, нямаше времеви интервал за доставката, което е голям минус.
Абе, зле са, ако може - да се избягват.

# 11
Моя позната си поръча домакински уреди от там и чака около месец да и ги доставят . Освен това не можа да се свърже със склада им , номера даваше , че не съществува и остана само да чака . Оказа се , че мой познат познава доставчика , който разнася в нашия район и се свързах с него за да питам какво става с уредите и .

Много се чака за това не поръчвам от Емаг .

# 12
  • Варна
По време на Черен Петък и Коледа винаги има крайни забавяния.

# 13
Има още една съседна тема със същите оплаквания.
Аз пък взех пратка от Изибокс без да платя. Дължах 18 лв, а бокса просто ми отвори вратичката и не поиска никакво плащане. Simple Smile

# 14
Има още една съседна тема със същите оплаквания.
Аз пък взех пратка от Изибокс без да платя. Дължах 18 лв, а бокса просто ми отвори вратичката и не поиска никакво плащане. Simple Smile

А на тоя бокс става ли да се плаща в брой или само с карта ?

Общи условия

Активация на акаунт