За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 109

• 38 656
  • 777
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Най-леката и бързо попиваща, нелепнеща слънцезащита, която засега съм открила е на La Roche Posay Anthelios серията. Не знам обаче за деца над каква възраст може да се ползва. Моят миналото лято беше на 2г9м като почнах повече да го мажа с нея (ежедневно). Ползвам я и за себе си. Ползвала съм и Мустела, Биодерма (много я уважавам марката), но ми стояха прекалено мазни, детето мрънкаше докато го мажа и много се изнервяше. Омазняваше му доста кожата и излизаха пъпчици по лицето докато ги ползвах.

А на Angel baby чувалчетата при мен си пише на самото чувалче кой тог е. Пролетно есенния е два ката памучен плат без нищо между тях. Тях по-скоро с летния вариант може да го сбъркаш, не със зимния.

# 646
Аз ползвам на А дерма слънзезащитния крем, но за баткото като беше бебе ползвах само Бочко и честно казано намирам разлика единствено в цената.

# 647
Да попитам относно хълцането, бебка е на 20 дни от самото начало няма и ден, в който да не е хълцала (по време на хранене, след, при смяна на памперси, дори й само като я оставя в кошарата). Просто ми е кофти да я гледам, при вас така ли е? Или просто твърде много го мисля това, попитах личната каза да си я оставя да си хълца ще минело и не е нужно да й давам вода.

# 648
И да давате вода, няма да помогне. Не действа както при възрастните. Синът ми започна да хълца от ден 5-ти, понякога и над 30 мин. С времето се израства. Сега вече е доста по-рядко, но пак от време на време си хълца (7++м).

# 649
  • София
Да попитам относно хълцането, бебка е на 20 дни от самото начало няма и ден, в който да не е хълцала (по време на хранене, след, при смяна на памперси, дори й само като я оставя в кошарата). Просто ми е кофти да я гледам, при вас така ли е? Или просто твърде много го мисля това, попитах личната каза да си я оставя да си хълца ще минело и не е нужно да й давам вода.
Говорете с педиатъра - има сиропчета (Gripe Water) против хълцане ( колики, никнене на зъби...) които могат да се дават по ваша преценка. Понякога хълцането е много мъчително и продължително.
Има продукти които са за възраст и над 2 седмици.

# 650
Здравейте, някой знае ли кога най-рано мога да започна да давам Омнибиотик панда? Имам спомен, че чак след 1 месец се почва с пробиотик, но не съм сигурна.

# 651
То и още в коремчето хълцат, там пият "вода", колкото искаш и пак хълцат Simple Smile Нищо не съм правила за моята, само не я оставях да спи, ако хълца. Не че можеше да заспи, де.

# 652
Хълцането на новороденото е нормално, физиологично е и се израства. Бебето не страда, няма нужда от вода и медикаменти. Не изпадайте в паника от стадартни неща като кихане, хълцане и т. Н.

# 653
  • София
Никога за хълцане не съм давала вода, сиропи или каквото и да е. Цял живот ще се случва да хълца, просто първоначално е по-често от недоразвита диафрагма. С времето ще се пооправи.

# 654
Здравейте! От някъде седмица насам бебето ми, което е на 2 месеца, започна супер много да се плюнчи и даже се случва да се закашля и леко задави със слюнката си , тъй като явно забравя да преглътне редовно. Също така започна много често да си търка ушите и носа  с ръце, преди търкаше очички като и се спи. Когато е в мен също много често си извърта силно главата към мен и се търка в блузата ми. Случвало ли ви се е и на какво бих могла да отдам това поведение?

# 655
Плюнченето и дърпане и търкане на уши се свързват обикновено с избиване на зъби. Да, рано е, но не пречи. Може да избият след месеци първите зъбки и въпреки това да има обилна слюнка и дърпане на уши.
При второто ми дете беше така и първите зъбки излязоха чак на 8 месеца, а плюнченето започна някъде там, на около два.

# 656
Има ли как да се отложи малко ваксина по желание на родителя, не по лекарско? Има ли как личната да откаже и да не се съобрази?
Какво гледате когато слагате ваксина - тя ми каза, че ако няма висока Т самия ден, нищо не пречело.

# 657
Ние бяхме така със слюнченето, че дори през нощта, докато спеше, не беше от зъби. Четох тогава някъде, че понеже нямат още рефлекс за преглъщане слюнката им се събира в устичката и дефакто изтича. Много се притеснявах и аз да не се задави.
Относно косата, ушите - при нас все още на 9 месеца са знак, че ѝ се спи. Като беше съвсем, съвсем бебе бяха само косата и ушите, сега вече са косата, ушите, очите и носа придружени от прозявка. 😀
По същия начин като е в мен се търка в дрехите ми и е знак, че ѝ се спи.

Здравейте! От някъде седмица насам бебето ми, което е на 2 месеца, започна супер много да се плюнчи и даже се случва да се закашля и леко задави със слюнката си , тъй като явно забравя да преглътне редовно. Също така започна много често да си търка ушите и носа  с ръце, преди търкаше очички като и се спи. Когато е в мен също много често си извърта силно главата към мен и се търка в блузата ми. Случвало ли ви се е и на какво бих могла да отдам това поведение?

# 658
Има ли как да се отложи малко ваксина по желание на родителя, не по лекарско? Има ли как личната да откаже и да не се съобрази?
Какво гледате когато слагате ваксина - тя ми каза, че ако няма висока Т самия ден, нищо не пречело.
Ако имате някакви притеснения и искате да отложите малко ваксината, не мисля, че лекарката може да ви накара насила да ваксинирате детето.
Моят син е с атопичен дерматит и отлагаме от есента ваксината за морбили, защото от месеци е като краставо жабче. Според нашия лекар това не е проблем, но пък племенникът ми също беше с дерматит като малък и винаги са изчаквали да е с чиста кожа и тогава са били ваксините. Та и ние изчакваме да се изчисти кожата, което може и чак лятото да се случи. Лекарят не ни притиска.
Преди ваксина пускам ПКК и CRP, но това е пак по мое желание. Иначе лекарят презслушва гърдите само и гледа гърлото. Отделно преди и след ваксина избягваме детските площадки. Всички вкъщи трябва да са здрави, да няма сополи, кашлици и подобни неразположения.

# 659
Лекарката е длъжна да постави ваксина само и единствено след преглед и на здраво дете. Ако има признаци на разболяване, дори да няма все още Т или болен човек в домакинството е редно да отложи. Но вашата лекарка от твоите постове не звучи никак разумна.
Аз съм отлагала ваксина, когато голямото дете е било болно, без значение, че към момента бебето е било здраво. Да се изчака седмица не е фатално. Какво те тревожи?

Общи условия

Активация на акаунт