За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 109

• 38 659
  • 777
  •   1
Отговори
# 630
Юриаж бях взела първо за слънце

# 631
Когато поставят диагноза конюктивит педиатрите по какъв начин определят дали е вирусен или бактериален само с един поглед? Питам понеже знам, че лечението се различава спрямо различните видове конюктивит, а нашият педиатър всеки път просто му казвам, че е с конюктивит, хвърля му лек поглед и веднага пише рецепта за Капки каквито дойдат-тобрекс, офтакуикс и т.н.

# 632
Момичета , педито изписа биозин кидс на бебчо (1м и 15 дена ) , някой давал ли е . Каза ми по 5 мл ,мисълта ми е дали се дава с лъжичка или да го смеся с млякото , някой ако е давал как се процедира

# 633
На същата възраст давахме 10 дена, същото количество.
Слагахме го в млякото сутрин, когато е най-гладна, за да сме сигурни, че ще си изяде всичко.
Държахме го в хладилник, както пише на кутията.

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 21:02 от Opossum

# 634
Какви изследвания сте пуснали, за да изключите бактерия?
Синът ми имаше същия проблем, съчетан с кашави до редки изпражнения. Сменихме 5 АМ, посетихме и професор гастроентеролог. Тя заключи, че се касае за лактозна непоносимост. (Не е бил на кърма, както при вас). Дори и със специализираното мляко проблемът не се реши. Посетихме друг специалист, който пусна нови изследвания - калпротектин, ротавирусните и клостридиум. На последното излезе положителен резултат и след прием на лекарства по схема за 10 дни се оправи. Лабораторията, в която пускате изследванията също е от особено значение. Ако няма промяна след корекция на вашето меню, съветвам ви да потърсите проблемът на друго място. Аз се радвам, че не послушах педиатъра и да заключа, че “просто така си ака”.

Пуснахме микробиология (взема се натривка от дупето), в Милаб и излезна чиста. За лактозната непоносимост в нашия случай гастроентеролога каза, че може да става дума, ако симптоми е имало и когато е бил само на кърма. А той до 4тия месец беше само на кърма и освен много силни колики, слуз и кръв не е имал.
Откакто аз не консумирам никакви млечни и го дохранвам с оризовото мляко на Новолак, проблем няма. Надявам се вече всичко да е наред, гастроентеролога каза, че тази алергия се израства и не е повод за притеснение.

# 635
Много лековато се дават съвети сменете педиатъра - то така се сменя. Аз не съм доволна от тази на децата,  но не мога да намеря нов, който да не ми е безкрайно далече, тъй като не съм шофьор и това ми е важно... И тъй, кютаме си при старата...

# 636
Уви, когато се роди нашата девойка единствената опция ни беше много далече Simple Smile За щастие сме доволни, но да, голяма драма е с педиатрите. Нашата ни прие "благодарение" на това, че имаше един починал и един преместен пациенти No Mouth

# 637
  • София
Момичета, каква слънцезащита ползвате или смятате да ползвате? Идва лятото и се замислям какво да купя за бебето, вече е на 8 месеца, а знам че е препоръчително след шестия да се ползва, разбира се когато има нужда.

За бебе бих взела Wooden Spoon и Биодерма имаха един минерален в тубичка, който ставаше.

# 638
  • София
Здравейте, искам да попитам за общинските детски кухни /по конкретно за Красна поляна или Западен парк/ може ли някъде да се види какво меню предлагат, дали има някакви възрастови разграничения. Детето ми навърши 10 месеца и взех да се замислям, но не е захранен с прясно мляко и белтък, а не съм наясно какво се ползва при готвене.
Също четох една стара тема и там казваха, че се изчаква ред да се освободи място и сега ли е така, че аз едва ли не си представях като се запишем и от другия месец можем да вземаме храна?

# 639
На Биодерма толкова мазен ли стои като на Wooden spoon?

Някой може ли да ми каже дали има как да разбера от чувалчетата на Angel baby кое е пролетно, кое зимно No Mouth Някакви външни белези? Имам едно подарено, което ми дадоха за есенно-пролетно и купих втора ръка такова, което ми продадоха за зимно и ми се виждат абсолютно еднакви Joy А съм предала нататък новородените чувалчета и не мога да сравня Rolling Eyes

# 640
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, искам да попитам за общинските детски кухни /по конкретно за Красна поляна или Западен парк/ може ли някъде да се види какво меню предлагат, дали има някакви възрастови разграничения. Детето ми навърши 10 месеца и взех да се замислям, но не е захранен с прясно мляко и белтък, а не съм наясно какво се ползва при готвене.
Също четох една стара тема и там казваха, че се изчаква ред да се освободи място и сега ли е така, че аз едва ли не си представях като се запишем и от другия месец можем да вземаме храна?
Отидете на място в часовете, в които раздават храната и питайте.
Аз съм в Пловдив и вероятно има разлики, но:
1. Менюто го има закачено в помещението, в което се раздава храната. За всяко ястие е изписано подробно какво съдържа.
2. Менюто се различава за деца между 10 м и 1 г и 1-3 г. Обясниха ми, че след годинката се включва цяло яйце (белтък), прясно мляко, фиде, макарони, както и начинът на приготвяне на храната е различен.
3. При нас храната се разлива на място, в бурканчета, които си носим ние всеки ден. За София бях чела, че искат определена бройка капачки и буркани предварително.
Така че, най-точна информация ще получите на място в кухнята.
При нас се раздава между 11-12 ч. Дано съм била полезна поне малко.

# 641
  • София
Много благодаря за информацията и насоките.

# 642
Пролетните са два слоя памучен плат, a зимните имат и вата между двата слоя, много по-дебели са. Няма начин да не забележиш разликата, ако ти се струват еднакви, значи са еднакви Grinning
За детската кухня има онлайн портал, в който се регистрираш , купуваш купони и виждаш менюто https://vk.uslugi.io/
Да, има разлика за бебета, под годинка няма млечни и разни други алергени май. Съобразена е храната с класическата схема на захранване. Дали ще чакате мисля, че зависи от района, ще разберете на място, като отидете. Също имайте предвид, че купони се купуват до към 20то число на месеца за следващия. Т.е. ако предположим, че няма да чакате и искате да започнете да взимате кухня от 1ви април, трябва да са запишете и занесете всичко необходимо (бурканчета и т.н., има ги описани на сайта) преди 20ти, за да може след като ви регистрират да си купите и купони за следващия месец.

# 643
За София понякога няма места, но е за определин период, после се освобождават и пак приемат. Но е хубаво да се подадат документи като детето навърши 10 месеца, ако има някакво изчакване. Аз имах късмет и не съм чакала в район Триадица.Менюто е без прясно мляко и супи без застройка до 1 година. От една до три се включват млечните и застройки (яйца). Буркани искат 30 броя, а капачки 60 броя, нови.

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 07:49 от Elektra.13

# 644
  • София
На Биодерма толкова мазен ли стои като на Wooden spoon?
Мазен си е,да.Освен ако не са сменили формулата, отдавна не сме ползвали минералния им.
Миналата година ползвахме Wooden Spoon и Биодерма, но този за по-големи деца, той също беше мазен, като олио им е новата формула, предната оставяше бяло и супер трудно се размазваше.
Не знам дали за бебета става обаче.

Общи условия

Активация на акаунт