За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 109

• 38 663
  • 777
  •   1
Отговори
# 615
Може да навреди. Давам пример към видимите с просто око признаци, другите няма да коментирам.

https://www.facebook.com/100025110430041/posts/pfbid02NHq3u1Ybb2 … QhunKMql/?app=fbl

https://www.facebook.com/100025110430041/posts/pfbid02h1vZKn2N4W … c69uRH9l/?app=fbl

По спомен беше споделила за петна по емайла? Може и да ме лъже паметта, но е редно това да се сподели с детския зъболекар, ако вече не е Simple Smile

Най-добре филтрирана от чешмата или ако по някаква причина не е опция - изворна. Нашата девойка навън си пие от Аквафлор шишето и ми е песен Simple Smile

# 616
Здравейте, бебето ми е на 3 месеца, изцяло на кърма. Почти от началото акото му е зелено в най - различни нюанси, понякога, основно сутрин е с цвят "горчица". Детето хапва и наддава повече от добре. На няколко пъти имаше слуз и нишка кръв в памперса, в следобедните часове. Изключихме бактериална инфекция. Личният лекар на бебето твърди, че не се касае за непоносимост към.белтъка на кравето мляко и , че е нормално. Консултация с друг педиатър - каза ми да изключа млечните продукти от краве мляко. Имаме час за гастроентеролог, но е чак края на месеца. Друго бебе с подобни симптоми има ли? Полезно ще ми бъде да обменим информация.

Консумирате ли овесени ядки под някаква форма?

# 617
Здравейте, бебето ми е на 3 месеца, изцяло на кърма. Почти от началото акото му е зелено в най - различни нюанси, понякога, основно сутрин е с цвят "горчица". Детето хапва и наддава повече от добре. На няколко пъти имаше слуз и нишка кръв в памперса, в следобедните часове. Изключихме бактериална инфекция. Личният лекар на бебето твърди, че не се касае за непоносимост към.белтъка на кравето мляко и , че е нормално. Консултация с друг педиатър - каза ми да изключа млечните продукти от краве мляко. Имаме час за гастроентеролог, но е чак края на месеца. Друго бебе с подобни симптоми има ли? Полезно ще ми бъде да обменим информация.

Да, закусвам с овесени ядки всяка сутрин.

# 618

Здравейте, при нас беше същата работа, само че акото не беше постоянно зелено, а просто често зелено, със слуз и кървави нишки. Бебето беше в на смесесено хранене, но оснавата си беше кърма. Бях яла повече млечни продукти и педиатърката имаше съмнение за алергия. Прати ни на микробиология, която беше чиста и на консултация с гастро, който, категорично каза, че е алергия към белтъка на кравето мляко. В момента не ям никакви млечни и все още е основно на кърма, а дохранването е с Новолак райс. Синът ми е на почти 6 месеца и преди 10-тина дни започнахме и захранване. В момента нещата са нормални.

# 619
Какви изследвания сте пуснали, за да изключите бактерия?
Синът ми имаше същия проблем, съчетан с кашави до редки изпражнения. Сменихме 5 АМ, посетихме и професор гастроентеролог. Тя заключи, че се касае за лактозна непоносимост. (Не е бил на кърма, както при вас). Дори и със специализираното мляко проблемът не се реши. Посетихме друг специалист, който пусна нови изследвания - калпротектин, ротавирусните и клостридиум. На последното излезе положителен резултат и след прием на лекарства по схема за 10 дни се оправи. Лабораторията, в която пускате изследванията също е от особено значение. Ако няма промяна след корекция на вашето меню, съветвам ви да потърсите проблемът на друго място. Аз се радвам, че не послушах педиатъра и да заключа, че “просто така си ака”.

# 620
Здравейте възможно ли е заради пюрета изпражненията да бъдат по твърди.
Преди си бяха кашави .
А сега ако ме разбирате  все едно гледаш камък (колкото и да е смешно).

# 621
Не,петна по зъбките няма ,има натрупана плака от храната .
А вариант ли е да му взимам водата на бебо ?Сега виждам ,че всъщност на водата пише изворна на Девин
Може да навреди. Давам пример към видимите с просто око признаци, другите няма да коментирам.

https://www.facebook.com/100025110430041/posts/pfbid02NHq3u1Ybb2 … QhunKMql/?app=fbl

https://www.facebook.com/100025110430041/posts/pfbid02h1vZKn2N4W … c69uRH9l/?app=fbl

По спомен беше споделила за петна по емайла? Може и да ме лъже паметта, но е редно това да се сподели с детския зъболекар, ако вече не е Simple Smile

Най-добре филтрирана от чешмата или ако по някаква причина не е опция - изворна. Нашата девойка навън си пие от Аквафлор шишето и ми е песен Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 10:27 от Radii :)

# 622

Да, закусвам с овесени ядки всяка сутрин.

Спрете ги! Предизвикват такива проблеми.

# 623
Не,петна по зъбките няма ,има натрупана плака от храната .
А вариант ли е да му взимам водата на бебо ?Сега виждам ,че всъщност на водата пише изворна на Девин
Изворна е ок, но трябва да се сменя, за възрастни също. Не знам каква е на бебо, не съм давала бутилирана Simple Smile

# 624
Аз на бебето давам преварена чешмяна вода , а вкъщи пием главно изворна с розовия етикет .

# 625
Бебето ми е на 40 дни, има много бяло по езика, което не се маха като пие вода. Педиатърката каза, че не са гъбички, без да му погледне дори в устата. Та демек не й вярвам, как да разбера дали си е от АМ или гъбички?

# 626
Бебето ми е на 40 дни, има много бяло по езика, което не се маха като пие вода. Педиатърката каза, че не са гъбички, без да му погледне дори в устата. Та демек не й вярвам, как да разбера дали си е от АМ или гъбички?

Моето бебе също имаше много бяло по езика този период, обаче сега е на 3месеци и вече няма нищо само се изчисти. Педиатър ми каза че ако се гъбички ще има и други симптоми както и потрудно ще му е яденето.

# 627

Моето бебе също имаше много бяло по езика този период, обаче сега е на 3месеци и вече няма нищо само се изчисти. Педиатър ми каза че ако се гъбички ще има и други симптоми както и потрудно ще му е яденето.
Какви може да са другите симптоми?

# 628
Момичета, каква слънцезащита ползвате или смятате да ползвате? Идва лятото и се замислям какво да купя за бебето, вече е на 8 месеца, а знам че е препоръчително след шестия да се ползва, разбира се когато има нужда.

# 629
Ако не се отмива най-вероятно са гъбички,също ако изглежда като на парцали. Огледайте хубаво езичето и ако може сменете педиатъра ,защото отношението й е безотговорно,дори да не са гъбички наистина, тя дори не е искала да погледне ,а няма как да е сигурна без да е видяла ,много разочароващо.
Относно водата ,моя вече не е бебе и за това му давам такава каквато пием и ние ,но днес му взех тази на бебелан

Общи условия

Активация на акаунт