За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 109

• 38 673
  • 777
  •   1
Отговори
# 600
Привет мами,
Мокя за мнение какви предпазители за контакти са взема? Чудя се между тези, които се залепят и при завъртане самият контакт пак може да се използва и тези, които са като капачета и се пъхат в дупките на контакта.

# 601
Ние сме с тези,дето се завъртат и се ползват. Много са удобни.

# 602
Коликите като спрат, почват зъбите, така че все тая Joy Общо взето не е лесно да станеш човек, доста страдат мъничетата и то е главно вечер и нощем.
Иначе, и моето дете се буди и суче. Ако му нацеля правилните часове на будуване и сън за деня, се буди само към 5. Суче, за да се приспи, чудесно го знам,  но понеже на мен ми е лесно, на него му е добре, засега остава така. С батко му също така процедирах. Като дойде време за отбиване не сме имали проблеми и стана бързо и без плач. Такаче ще го мисля като стигнем до там.

# 603
Със сигурност първият тип, в ДМ има, много са удобни. Другите са мъка...

# 604
Здравейте мамчета имам един въпрос към вас.Бебето ми е на 2 месеца и несе изхожда само а винаги трябва да му помагам с термометър и кремче няма запек изхождасе нормално ако но несе изхожда само дали ще почне.
Не е ок да ползвате тези методи, защото пречите на бебето да се научи да се изхожда. В момента сте го свикнали да чака вашата намеса. Заради подобни способи наши близки трябваше да ползват клизма при всяко изхождане на детето си до 3г възраст. Беше недоносена и още от болницата са я свинакнали само по този метод.
Спрете и дайте шанс на детето да се изходи само. Защо въобще сте започнали тази практика?

# 605
Това е много грешно и според мен. На толкова малко бебе може да се дава сироп лактулоза, може да давате през 2-3 дни, после по - рядко, докато не свикне самичка. Може и пробиотик. После при захранването почнете с разхлабващи пюрета като пащърнак и тиква.

# 606
Много благодаря.

Ние сме с тези,дето се завъртат и се ползват. Много са удобни.
Много благодаря.
Със сигурност първият тип, в ДМ има, много са удобни. Другите са мъка...

# 607
  • София
И двата типа тапи за контакти имаме. Удобни са ни, детето не може да махне тези от ДМ, другите не е успявал да научи как върти механизмът да се отворят дупчиците на контакта. Единствено има едни в ИКЕА - те са голяма мъка и ги сменихме навсякъде, много неудобни и не ги препоръчвам.

# 608
Много благодаря за отзива.
Ще вземем явно и ние тези от DM.

И двата типа тапи за контакти имаме. Удобни са ни, детето не може да махне тези от ДМ, другите не е успявал да научи как върти механизмът да се отворят дупчиците на контакта. Единствено има едни в ИКЕА - те са голяма мъка и ги сменихме навсякъде, много неудобни и не ги препоръчвам.

# 609
Здравейте! Бебенцето ми утре прави 2 месеца. Преди 2 дни , както и днес, се случи еднократно да повърне обилно доста време след хранене, близо 2 часа след. След това беше щастлива и доволна, нямаше и никакви признаци за проблем непосредствено преди повръщането. Буквално сякаш от нищото, няма други промени в поведението или промени в акото. Има много газове и коремчето и е подуто, за което даваме пробиотик и Газ бимби капки. Доста се плюнчи и плези. Според вас на какво може да се дължи?  Първия месец само  се случи няколко пъти да повърне на фонтан непосредствено след хранене, от тогава се е случвало само лека струйка да върне, но и това рядко , не ни е характерно повръщането.

# 610
На това, че е бебе Simple Smile Бебетата повръщат на фонтан, не е нужно да е с причина. След като е еднократно, няма температура, отпадналост, значи не го мислете.

# 611
Здравейте, бебето ми е на 3 месеца, изцяло на кърма. Почти от началото акото му е зелено в най - различни нюанси, понякога, основно сутрин е с цвят "горчица". Детето хапва и наддава повече от добре. На няколко пъти имаше слуз и нишка кръв в памперса, в следобедните часове. Изключихме бактериална инфекция. Личният лекар на бебето твърди, че не се касае за непоносимост към.белтъка на кравето мляко и , че е нормално. Консултация с друг педиатър - каза ми да изключа млечните продукти от краве мляко. Имаме час за гастроентеролог, но е чак края на месеца. Друго бебе с подобни симптоми има ли? Полезно ще ми бъде да обменим информация.

# 612
Здравейте,тукощо попаднах на въпрос във фб ,който гласеше,че майка се притеснява,че детето ю пило мин.вода и коментарите бяха,че мин.вода можело да навреди на детето при редовна консумация и тук идва моя въпрос. Ние вкъщи пием само минерална вода може ли това наистина да навреди на малкия ?

# 613
Ами не е много добре да пие. Чак да навреди не знам. Има статии по въпроса, прочети.
Аз до ден днешен давам на 7 годишния само изворна вода. Вкъщи си филтрираме вода от чешмата и основно пием такава всички. В градината на големия също от кана им дават.

# 614
  • София
Има разлика в pH-то, състава на водата, както и в източниците на самата вода. В минералната е по-високо pH, в изворната по-ниско, изворната се води “чиста питейна вода”. То цялостно и за възрастни не е съвсем ок да се пие само минерална вода и се препоръчва редуване с изворна. Като цяло бременни, бебета, малки деца трудно обработват минералните вещества в минералната вода.

В градината им смесват двата вида. Вкъщи пие изворна, понякога филтърна или чешмяна, ако сме останали без изворна. Много рядко се е случвало да пие минерална (предимно ако сме били на заведение и няма изворна).

Общи условия

Активация на акаунт