За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 109

• 39 198
  • 777
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета , бебчо на 1 м и няколко дена днес му е трети ден без да се изходи , има напишкани памперси , но ме притеснява това че не е ходил по голяма нужда . На адаптирано мляко сме не съм го сменяла от както се прибрахме , нямаме колики , не се е случвало досега и се притеснявам , да изчакам ли и днес и да звъня на педиатър или как мислите . Благодаря

# 586
Някой ще сподели ли как се маха нощно хранене? Бебо е на 40 дни , няма все още да го махам, но нещо ме тревожи, че след като хапне нощес се почва едно пуфтене, пръхтене, ръмжене, чак понякога ме стряска и съответно не спи хич добре. Пък баткото и след 2г пиеше нощем, което според мен не е ок,и сега искам да правя опити по - навреме. Има ли подходящ период и как става това " махане "? Според лл трябва вече да го махна, но той се буди и си лапа ръцете, плаче и очевидно е гладен. Тъй че малко по - натам ще е,но кога, как?

# 587
На 40 дни да махнеш нощното храневе ? Защо? Кърмено ли е бебето ?
Ще кажа само ,че моя е на година и половина и все още суче през нощта и не виждам къде е проблема ? Защо лл казва,че трябва да махнете нощтното хранене ,аз ли нещо не съм в час или ?
Детето вероятно пухти от колики или друг дискомфорт,но надали е ,защото се е нахранило,не знам какво да кажа друго,аз не бих махнала нощтното хранене освен ако само не се откаже.
Нощното хранене според мен се маха,когато стане навик , а не нужда,тоест когато видите,че го търси ,защото просто е свикнал тогава да суче явно няма нужда от него ,но ако го търси,защото е гладно/жадно и видимо има нужда от млякото то тогава не мисля,че ще е редно да го махнете

# 588
  • София
Yan, като махнах това нощно хранене просто намалявах количеството АМ, за да видя как ще му понесе. Като почна да пие по 4-5 глътки спрях да давам и предлагах биберон. При него видимо не беше от глад, а навик и успокоение. След това само бибероната вършеше нужната работа за успокоение и я плюеше като заспи дълбоко.

Ранното пиене на мляко около 4-5-6 часа се запази доста месеци, към 8м и половина сам беше останал само на 1 вечерно. Другите му хранения сам си ги отби с времето. Не знам тази тактика дали помогнала за мляко рано сутрин или някое друго вечерно тип това в 23-24ч.

# 589
Мен друго ме притесни и не мога да си дам друго обяснение, освен че най-вероятно започват коликите, но да попитам и тук. Бебка е вече на 2 седмици снощи от 00:00 до 05:30ч бодуваше и сякаш се мъчи- присвиваше крачета, преди да се изходи и беше подуто коремчето и издаваше едни странни звуци. Тя се храни на често, но по малко с АМ не мисля, че съм прекалила с това, а и като не е гладна избутва шишето.

# 590
Пръхтене, напъване, пъшкане, това са колики. Периодът съвпада и да успеете да не храните нощем, коликите няма да изчезнат. Отделно, бебето е доста малко да бъде лишено от хранене на макс 3 часа, особено ако кърмите, доста ще опорочите успешната лактация.
Някой ще сподели ли как се маха нощно хранене? Бебо е на 40 дни , няма все още да го махам, но нещо ме тревожи, че след като хапне нощес се почва едно пуфтене, пръхтене, ръмжене, чак понякога ме стряска и съответно не спи хич добре. Пък баткото и след 2г пиеше нощем, което според мен не е ок,и сега искам да правя опити по - навреме. Има ли подходящ период и как става това " махане "? Според лл трябва вече да го махна, но той се буди и си лапа ръцете, плаче и очевидно е гладен. Тъй че малко по - натам ще е,но кога, как?

# 591
Аз няколко пъти подчертах, че няма да правя опити сега. Засега яде два пъти нощем, иска ми се да мине на веднъж. На АМ е. Може и от само себе си да стане, но ако не - искам да знам как сте успели вие и какво да пробвам. Ако има протест и плач, ще си го храня когато иска, не съм привърженик на насилственото държане на вода нощем.

# 592
За 40 дневно бебе 2 нощни хранения са доста приличен вариант. Вероятно с възрастта ще мине на 1 или ще издържа някаква добра пауза. Като съобразите последното хранене с паузата, която издържа, ще прескочите нощно събуждане. Например храните последно около 00 часа и така издържа до 6-7. Това е вариант. Даване на вода вместо храна всъщност не е инструмент за премахване на хранене.
Така или иначе това са сметки без кръчмар и няма причина да се товарите с такива мисли. Доста промени ще настъпят с възрастта, на 40 дни си е едно новородено, с малко стомахче и чисто физиологично трудно да поеме достатъчно количество храна, за да осигури дълга пауза. Към 3ти месец ситуацията ще е доста по-различна.

# 593
Да, и аз така ги  виждам уж нещата, но педиатърката каза, че на един месец трябва да яде 6 пъти, той яде 8.
В 00ч спи, в 6 сутринта също, тъй че и да ги изместя тези часове пак ще е същото ..сега яде в 22ч, заспиваме всички, след което се буди към 2ч и към 6ч. Може би като почне да яде по повече, ще се получи така дълга пауза
Лл ми каза да давам вода нощем, аз не съм съгласна с това ( същата, дето каза вече да му давам сокче). Може би е по- добре натам да опитам с разредено мляко и по- малко количество докато не спре да го търси.

# 594
  • София
Напълно ок изглежда засега режима. И без това ще се променя още хиляди пъти. Не го мисли толкова.
Вода е абсурд да се дава вечер или да се замества нещо с нея. Правилно не слушаш този съвет.

# 595
А това с ръмженето, свиването и пуфтенето наистина ли са колики според вас? Баткото ревеше по няколко часа от колики, беше съвсем различно. Сега малкия си спи, но много пъшка и пуфти , аз не мога да спя чак, плаши ме някои нощи.
Иначе, в крайна сметка все си казвам , че какъвто и режим да се мъча да постигна, със захранването всичко се променя. Ще яде повече, ще се наяжда повече и съответно млякото ще намалее. Пък на 1-2г. съвсем нищо общо. Само това ме тревожи да не му остане навик да се буди нощем,защото така не спи добре.

# 596
Ауу,то било същата лекарка,която казва да даваш сокче,еми значи хич не се съобразявай с мнението й,представям си какви други съвети с времето ще ви дава . Иначе да,звучи като да са колики ,всяко дете ги понася различно

# 597
Здравейте мамчета имам един въпрос към вас.Бебето ми е на 2 месеца и несе изхожда само а винаги трябва да му помагам с термометър и кремче няма запек изхождасе нормално ако но несе изхожда само дали ще почне.

# 598
И при двете ми деца коликите бяха това, напъване, ръмжене, пуфтене, мънкане. С малката беше всеки ден в 3-4 сутринта това пъшкане, напъване и ръмжене. Постепенно го израстна.

# 599
И при двете ми деца коликите бяха това, напъване, ръмжене, пуфтене, мънкане. С малката беше всеки ден в 3-4 сутринта това пъшкане, напъване и ръмжене. Постепенно го израстна.
Помниш ли горе долу кога спряха?
Гледах една листовка и там имаше дефиниция, че коликите са, ако детето плаче по 3часа на ден. Явно това са някакви "тихи" колики. Пу, пу, за предпочитане са Grinning че баткото беше точно като в брошурата.. при него спряха на 3м.

Общи условия

Активация на акаунт