Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 56

• 79 651
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София

Скрит текст:
Бяхме малко болни.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 18:06 от Тайна

# 616
Направих и аз качамак, след като ме подлудихте с него тази седмица и все нямах кога:

# 617
Морковелка, няколко поста над твоя, beniii е постнала разкошни понички с крем. Дала е и рецепта.
🤦🤦🤦 не бях ги видяла 🙈🙊. Много интересно, защо не са ми се показали. Видях ги и тях. Благодаря ви, ще разгледам рецептите и ще си харесам нещо.

# 618
Тайне, оздравявайте!
То с тия вируси е страшна работа. Рано есента бяхме болни, дано сега не ни пипват.

И аз на отчет. Дежурни неща и почти нищо ново.
Юфка запържена
Едни бързи хачапури на тиган и олади. И двете по рецепти на Гарик, който никак не пести сирена и масло, ама аз спестих сиренето, че егати златните хачапури Satisfied И ачмата по негова рецепта правих, ами то 700 г сирена отиват на половин доза рецепта. Много ми допадат тестените му изделия. Вече 3 приготвих и трите са супер. https://www.youtube.com/@garik_kuxnya

Овчарски пай с телешко рагу и сарми със смляно месо

Печено пиле, пържени картофи и боб чорба

Салатата с авокадо, кисели краставици, варени яйца и майонеза - отново и отново, и към нея пици

Пържени филийки и от бъркания тутманик (баница) с добавени 100 г царевичен грис

Все бисквитени торти с нишесте (свеки я удари вълната Smiley)

Най-вкусното пиле по китайски, което е по-вкусно със свинско Smiley, а към месото имаше и китайски хлебчета, които без зелен лук не са китайски хлебчета Smiley

И последно - пиле с прясно зеле, пържени кюфтета и пърленки

# 619
Крем супа от тиквички.Кисело зеле с месо.

# 620
Тайна, бързо оздравяване и от мен!
Мереленда, направо ни разбиваш с тези софри!
Пилешко с китайски зеленчуци (без нишесте, че половинът не обича).

Супа с гъби и овесени ядки.

Свински кюфтета.

Супа с пилешко, целина, чушки, паста и сметана за хотвене.

и разбъркана порция, че пастата не се вижда.

Бургер. Правих и дюнер, но не снимах.

Лаврак на фурна.

Телешки бургер с винегрет. В този винегрет освен кисели краставици сложих и немско кисело зеле.

# 621
  • ВАРНА
Италианска бобена салата
Солен кекс от лимец

# 622

Понички

# 623
Любимият спанак е главен герой на трапезата у дома днес. Приготвих го по рецептата, която най-много обичат момчетата ми и си хапнаха славно. ☺️👩‍🍳🌿🍲
https://inthebeniskitchen.com/2024/02/06/%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%B … 1%80%D0%BD%D0%B0/

# 624
Торта „Черешка“

# 625

Тази вечер класика в жанра - пържени кюфтета с кисели краставички и пухкаво пюре по рецептата на Ваня Джорджевич. Разбих го, както тя съветва, с пасатор. Става въздушно и много вкусно.

# 626
# 627
Честит празник на всички, които са имали повод.  Hug
Mikkey,много благодаря за рецептите за кексовете.Спретнах набързо този първия ,пухкавия и се получи невероятно вкусен  и пухкав кекс,който вече редовно ще го правя.Сега ще правя за училищния празник още един ,мисля с Шоко глазура да е ...Не можах да снимам парче,защото децата го нападнаха веднага и свърши много бързо.Благодаря ти  най-сърдечно Hug

И един мързелив тутманик

Домашен суджук

Спокойна нощ от мен .

# 628
Днес мързеливи сухоежбини
Пица

Питка-пица

# 629
Много вкусни неща видях, без изключения.
@Merelenda, моля те, сподели за китайското пиле и хлебчетата, когато ти е удобно 🙏🏻

Прясно зеле с пилешко бон филе на фурна:

Общи условия

Активация на акаунт