Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 33

• 100 336
  • 910
  •   1
Отговори
# 900
на мен ми се струва леко странно. това би предизвикало сънливост и променило резултата. Мисля че се увеличава някакво количество вълни за сметка на други.

# 901
За мен не е странно.
За дете , което не стои мирно се използва някакъв вид успокоително.
На моя син невролога изписва инжекция, която бием 2-3 часа преди ЕЕГ , която направо го приспива. Иначе е невъзможно да стои мирен дори и секунда.
Преди години като беше по- малък сме правили изследването по времето на обедния му сън ,защото само тогава стоеше кротък.
Вече как го разчита, не знам.

# 902
  • Стара Загора
По време на сън е много важно и точно изследване, но трябва да е естествен без да се дават капки. В Турция , където ходихме само така ги правят.

# 903
Точно това имах предвид, че с мелатонин не е нито сън, нито бодърстване. А това са различни фази на будуване, заспиане или направо сън, изследват се отделно и се тълкуват отделно. но вероятно се прави някаква корекция. Примерно когато ние бяхме на невролог, моят син от притеснение "почна да се приспива". Не знам дали сте срещали такива деца, но това е за тях механизъм за справяне със стреса. Изпадат в едно полусънено  състояние и съответно имаше превалиращи алфа вълни. Което не беше точна картина на будното му състояние но нейсе. Нямаше огнища на активност което се целеше и да се докаже. Докато при Нидитоп, заради епилептичната база на детето, ЕЕГ в спящо състояние е много важно. Много епилептици правят микрогърчове през нощта, понякога многократно.

# 904
Ще се радвам да споделите какви Омеги давате?
Ако разбирате използвате за децата ни.
На нас ни изписаха Педиакид,но се замислих дали няма нещо по-качествено на пазара

# 905
Ще се радвам да споделите какви Омеги давате?
Ако разбирате използвате за децата ни.
На нас ни изписаха Педиакид,но се замислих дали няма нещо по-качествено на пазара

От около 6 месеца давам това на сина ми и съм доволна. Според проучванията ми се предполага, че е добро. Поръчвам от iHerb с другите добавки, които му давам.

# 906
  • Сливен
https://vitamag.bg/magazin/animal-parade/ribeno-maslo-i-omega-ma … -mastni-kiselini/
Тези съм давала  и то доста време,не видях разлика в поведението.

# 907
  • Стара Загора
Аз взимам от тези , поръчвам ги oт iherb.

# 908
Здравейте. Някой водил ли е детето си в Мелило център в София и може ли да сподели впечатления?

# 909
Здравейте. Някой водил ли е детето си в Мелило център в София и може ли да сподели впечатления?

Първо се извинявам че не мога да дам силно положително мнение.
Имам в ел. вариант  книгата на Мелило  "Откъснати деца" . Мога да я изпратя на мейл на всеки който се интересува. Мелило обиграва идеята, че чрез постигане на синхронизация и баланс в работата на двете мозъчни хемисфери, както и с подобряване на обработката на сензорните усещания ( по всички сетивни канали), което спомага сензорната интеграция,   може да бъде постигнато подобрение в функционирането. Намирам много общо между неговата теза и невроразвитийните гимнастики на различни школи.
Ако разгледаме философски проблема,  всяко нещо което се прави с едно дете в повечето случаи ( запазвам си правото да смятам че има и неща които не биха довели до положителен ефект. методът Мелило не е в това число ) би довело до подобрение. Тук говорим за терапия,  която е свързана с физическото функциониране и несъмнено физиката би могла да даде тласък на психиката.  Въпросът е какви са очакванията на родителя  под "подобрение" . Познавам семейства с деца,  които за някакъв период са практикували Мелило. Но излязъл от спектъра след това прилагане аз не съм срещала.

Ако и да има дете, което след мерки по подобряване на сензорна интеграция е престанало да бъде в границите на спектъра ( тук въобще говоря и използвам  личен опит с моето дете) , това е защото проблемът му е била именно сензориката , обработката на информацията постъпваща по каналите, а не в базовия признак на спектъра  - проблеми в социалните интеракции. Спектъра има и стереотипия и консервативно поведение, подобно на човек с проблеми в интеграцията на информацията по сензорните канали. Но както съм писала и преди, всеки от спектъра е със сензорна дезинтеграция но не всеки с такава е спектър.  Съответно, едно дете чието поведение е аутистично заради СИД , при подобряване на интеграцията на инфото от сетивата  се освобождава от консервативното и стереотипното поведение и престава да се държи като спектър. Дете стъпало "с два крака" в спектъра не би могло. Това е начин на негово функциониране. Не знам дали успях да го обясня по начин, по който да стане разбираемо.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 20:48 от _re_ge

# 910
  • Стара Загора
Аз имам познати, които си водеха детето в Мелило центъра и не видяха никакви резултати от там.

Общи условия

Активация на акаунт