Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 33

• 125 443
  • 1 071
  •   2
Отговори
# 1 065
beo , къде се изследвахте?
[/quot

В Белгия -   University Hospitals Leuven.
Но и в България го има това изследване.

# 1 066
beo, аз доколкото помня вашия случай, детето приемаше фолинова к-на. Какъв е дългосрочният ефект от нея? Явно недостатъчен за възстановяване на мозъка, щом чакате друга терапия.

# 1 067
Не му изписаха, аз реших да не давам на своя глава.  Не било доказано, трябвало пункция в гръбначния стълб, за да потвърди. Ако няма недостиг може да стане още по - нервен и активен. Да не може да спи  и тн.

# 1 068
Не му изписаха, аз реших да не давам на своя глава.  Не било доказано, трябвало пункция в гръбначния стълб, за да потвърди. Ако няма недостиг може да стане още по - нервен и активен. Да не може да спи  и тн.
Явно бъркам с друг случай, при който беше изписана от лекари в Дания, пак при рядка генетична мутация.
Принципно пункцията не е единственият начин за диагностика. ЦФД се доказва и с тест за фолатни антитела. Прави се и в Геника.

# 1 069
Тъй като гледам темата се завърза около генната терапия ми попадна инфо, че болница Свети Георги в Пловдив правили такава терапия на малки деца. Някой дали е ходил и разпитвал за какво по-конкретно става на въпрос. Попадна ми и , че южнокорейски учени са постигнали значителен успех наскоро с такова лекарство, и приемащите показали значително подобрение с комуникацията и намаляване на рутинни действия, но за сега е тествано само на животни, което значи, че поне сигурно следващите 10 години няма да стане общодостъпно.

# 1 070
Момичета ,моля за помощ ,относно агресията . Моето дете е на 5 г. Може човек да го види в много различни светлини . Привързан е към мен ,адски много. По моя преценка и преценка на психиатър той е хипосензитивен - разбирайте ,че с всяко силно докосване или удар си храни нервната система,кога да се успокои ,кога да си изкара емоциите  (поне аз така го разбирам) ,но не винаги. Винаги бурно  го прави пред хора . Вербален е . Ясно му обяснявам ,че не трябва да хвърля играчки  по други деца и трябва да слуша навън -отговорът е няма да слушам . Не се пази навън -излиза на улицата в колите , бие сестра си ,само като чуе ,че тя го споменава за нещо , слуша единствено,когато сме си вкъщи. Навън е като побеснял . Само като му се направи забележка ,започва да грухти, като мечка и да удря . Вече не мога да се справям с него . Посещава психолог и логопед ,но там няма такъв  проблем . Моля ,кажете ми как да спра тази агресия .Наказвам го, забранявам ,говоря -няма полза от нищо

# 1 071
Dobriana32, може да опитате с поведенческа терапия. И да не му се противопоставяте директно, освен при опасност, а с по-мек тон и не като забрани да си преформулирате забележките. Иначе влизате в порочен кръг на противопоставяне и налагане. Заплахи с наказания, ако не следват наказанията, учат децата, че реални последици няма. Вашата дългосрочна цел е детето да усвои някаква саморегулация като се превъзбуди, много търпение и воля са ви нужни. Той като е превъзбуден и претоварен, не ви и слуша и разбира, затова за сериозните разговори го изчаквайте да се е успокоил. И да сте разбираема за 5 годишен трябва да комуникирате близо до неговото ниво на разбиране, с по-прости и недвусмислени изречения.
Също така го хвалете и награждавайте за добро поведение и изобщо за добрите му страни. Може би спорт би бил полезен и за изразходване на енергията, за силни усещания и дай Боже за дисциплина.

Общи условия

Активация на акаунт