Електронни четци - 28

• 46 466
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
На някой от наличните Покетбуци за експеримент бях качил цялото съдържание на читанката преди години:grinning:
Не си спомням колко беше - нещо от сорта на  7-8 Гигабайта. Тогава имаше възможност от някъде да се дърпа наведнъж цялото съдържание, а не книга по книга.
Жена ми чете от така зареден Покетбук.
И досега не се оплакала, че бързо свършва батерията.

# 601
  • Свети Влас
Явно има някакъв проблем, сега го оставям незареден. Ако продължава така ще го занеса на ремонт. Така със старият ми Покет бук брат ми явно му пукна екрана, говорихме с фирмата производител, но тогава нямаше как да го поправят, защото нямаха стъкло. Уф.

# 602
Здравейте, има ли такова "чудо" като бюджетен Remarkable? Някакво устройство с подобни функции - за водене на бележки и т.н.?

# 603
Тук ще следя. Знам за буукс, с около хиляда лв по-евтин.
Но още по-евтино не съм сигурна. Май бих си взела в някакъв момент един айпад с писалка..

# 604
Май бих си взела в някакъв момент един айпад с писалка..
Най-доброто решение! Споделям от опит, както и на студентка, пишеща на чужд език. Много по-бързо си води записки отколкото на лаптоп или на хартия.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 15:36 от 50 Shades of Purple

# 605
Само iPAd ли? Или всякаква друга марка таблет с писец върши такава работа?

# 606
Имах таблет huawei mediapad с писалка, беше ок за хоби рисуване, ама за писане не пресъздаваше напълно бързината. Имаше леко забавяне, но не лагване, просто не става за бързо писане.

# 607
Имам познат, който използва Remarkable в работата си. Основното преимущество на Remarkable според него е директното конвертиране на ръкописен текст в документ на Word примерно с изпращане към лаптоп или компютър през специализиран софтуер с месечно заплащане.

# 608
Ами, Remarkable е чудесен за някои цели, но е много скъп. А и платен софтуер...търси се по-евтин работещ вариант. Иначе при всички проучвания, които направих, за устройства, на които може да се водят бележки, се спрягат Remarkable и даже още повече - Samsung Galaxy Tab S9, но и двата са си скъпички.

# 609
Честно казано, ако можеш да пишеш с висока скорост на клавиатура на лаптоп, от воденето на ръкописни бележки няма особен смисъл.
Защо - воденето на бележки е най-удобно да се извършва върху хоризонтална повърхност. Примерно ако си на семинар или на съвещание или на лекции - най-вероятно пред тебе ще има маса, банка или нещо подобно.
А да държиш в ръка бележник или електронно устройство и да пишеш върху него - никак не е удобно за дълги и подробни записки.
Освен ако не държиш телефон и пишеш с двата палеца върху него.Grinning
Но ако по време на писането ще си рисуваш човечета или някакви диаграми - тогава писането на ръка разбира се е по-удобно.

# 610
Честно казано, ако можеш да пишеш с висока скорост на клавиатура на лаптоп, от воденето на ръкописни бележки няма особен смисъл.
Защо - воденето на бележки е най-удобно да се извършва върху хоризонтална повърхност. Примерно ако си на семинар или на съвещание или на лекции - най-вероятно пред тебе ще има маса, банка или нещо подобно.
А да държиш в ръка бележник или електронно устройство и да пишеш върху него - никак не е удобно за дълги и подробни записки.
Освен ако не държиш телефон и пишеш с двата палеца върху него.Grinning
А не не, лаптопа да мъкна тва дрто е над едно кило, всеки ден, не мерси. Плюс това на мен ми доставя удоволствие самото писане. Иначе и на тела мога, все тая. Друго е да пишеш на ръка.
Отделно, аз възприемам информация чрез писане. Ако не си запиша нещо не го запомням.
От малка обожавам писането на ръка, но понякога с всичките дневници, листи и тн се заема твърде много място.

# 611
Аз също имам зрително-двигателна памет и за да запомня нещо, трябва да го напиша на ръка (ръкописно).
А най-голямо удоволствие от писането на ръка за мен е писането с истинска качествена писалка с истинско мастило върху истинска качествена хартия.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 16:41 от Stilgar

# 612
За дъщеря ми е, пожела си такъв подарък за Коледа. Искала да пише на ръка, да си води бележки, ама не на хартия...аз лично нямам нужда от такова нещо, въпреки че моят Покетбук Ера има тази функция. До сега не съм я използвала и  даже и не съм проучвала как става. Телефонът ми е Самунг с пен - почти нищо не записвам с пен-а. Някой списък за пазаруване понякога, хем там е удоволствие на пишеш, направен е страхотно, плъзга се едно такова мазничко Simple Smile. Загубила съм навик, а обичах да записвам на ръка. Може би и аз трябва да започна пак...

# 613
За дъщеря ми е, пожела си такъв подарък за Коледа. Искала да пише на ръка, да си води бележки, ама не на хартия...аз лично нямам нужда от такова нещо, въпреки че моят Покетбук Ера има тази функция. До сега не съм я използвала и  даже и не съм проучвала как става. Телефонът ми е Самунг с пен - почти нищо не записвам с пен-а. Някой списък за пазаруване понякога, хем там е удоволствие на пишеш, направен е страхотно, плъзга се едно такова мазничко Simple Smile. Загубила съм навик, а обичах да записвам на ръка. Може би и аз трябва да започна пак...
Мда, аз обожавам и ми е празничко като нямам какво да пиша. Поне на работа чат-пат.
- как е Покетбуука? Моя е про версе, но не ми е ок за драскане по екрана, лагва ( не съм го взела с тази цел)

# 614
Много ми е добре. Три месеца вече, бързо опреснява, бързо сменя страници, подсветката ми е ОК - регулира се, лесно свалям книги през имейла, има физически бутони. Има мнооого място за съхранение.
Не знам какво повече мога да искам...

Общи условия

Активация на акаунт