Борба за права над детето

 • 6 097
 • 115
 •   1
Отговори
# 105
 • Мнения: 13
Всеки поема по пътя си. Щастлив или не времето ще покаже. Аз съм длъжен да не спирам контактите с детето и разбира се грижите(на този етап финансово).
Хиляди са се разделили и едва ли ще съм последния, така че освен да стискам зъби и да продължа друг вариант няма. ( Има но не са нормални за което изключвам)

Ти в момента къде си, полагаш ли грижи за детето си и някой спрял ли ти е контактите с него?

Вкъщи съм си. Да полагам, от каквото има нужда. Да техните казаха да не отивам повече, тя можела да си има друг приятел по думите на баща й( естествено това е една дразга с която искат да ме стреснат)

# 106
 • Мнения: 5 323
Ехххх, много фантазии прочетох тук. Само ще ви кажа, че ако лесно се вземаха голи и гладни деца от ромки то по махалите нямаше да има изобщо деца, всички щяха да са отнети и настанени в приемни семейства. Ако майката е типичната ромка от типична ромска фамилия, бащата дори съдебното решение за виждане на детето всека 1ва и 3та събота и неделя няма да може да спазва (когато си изкара такова). Тези хора (ромите) не се интересуват от закони. Те се държат и подкрепят много. Заинатят ли се, ще се съберат на големи тумби и няма да го пуснат изобщо да си види детето. Способни са на такива скандали, че дори полицията не иска да се занимава с тях. Авторе, ти с коя глава мислеше като и правеше бебе???

# 107
 • Мнения: 1 255
Който не спазва закони, няма право на права.
Иначе изключително лесно могат да бъдат накарани да спазват закони ако има желание.

# 108
 • Мнения: 13 239
Съмнявам се, че авторът се е хванал точно с типичната ромка от гетото, която всички си представяме. Все пак нещо го е привлякло в тази жена, за да се съберат и да имат дете заедно, не е било за една нощ. Значи все пак имат и допирни точки.
Ромите се делят на кланове и между отделните кланове има доста големи различия понякога.  Те си имат съд - Мешерето, което урежда конфликтите им, разводите, при кого да остане детето. Ако има проблем авторът, да се обърне към мешерето.

# 109
 • Мнения: 5 323
Знам Мама Ру, но аз работя с ромски деца и те са масово на разведени родители. Някой от тях не са виждали другия си родител от години. Виждала съм как се събират пред махалата и не допускат непозната кола да влезе. Заинатят ли се тези хора, автора дете няма да види. Без значение дали е типична ромка или не, щом вече е в махалата там закони и съдебни решения не важат, там важи закона на махалата. А Мешерето мислиш ли, че на българин ще даде права над детето? От ромите по-големи расисти няма.

# 110
 • Мнения: 13 239
Може и да даде. За някои роми правата над децата са за бащата. И някои роми, не мога да говоря за всички, смятат, че щом бащата е българин и детето е българче. Вярно, че ромите, които познавам не живеят в гето ч, а сред българи и турци в града или на село, вероятно и това има значение.

# 111
 • Мнения: 5 323
Да ама не. Мешерето взема страната на неговия човек. Бащата не е...

# 112
 • Мнения: 13
Хора не знам какви Мешерета ми говорите. Влизам си в махалата без проблем, вече ме познават. Вече аз нямам желание да стоя там , с тези музики и това което виждам ми идва в повече.. просто филма е много голям, не знам вече.. искам детето да е до мене, но вече не искам жената, няма оправия и все ще се караме. Не е същото

# 113
 • Мнения: 13 239
Мешерето е ромският съд, който им решава споровете между ромите.

# 114
 • Мнения: 13
Тук не съм чувал за такъв съд, едва ли има въобще. Това можеби само в големите градове (Пловдив София)

# 115
 • Мнения: 13 239
Ми не знам къде сте, ама имат май навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт