На море в Турция - тема 82

• 71 989
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Хвърлих един поглед на цените .Продължават да се покачват.Явно и тази година интереса към Турция ще е голям.Браво на тези които направиха ранни резервации !!!
Славейче аз платих знаеш кой хотел, през октомври, към днешна дата, за пръв път ми се случва е със 132 лв по-евтино.

# 136
  • на Мелмак
знаеш кой хотел
Дъмбълдор Joy
Кажи сега кой е Simple Smile

# 137
  • Русе
Хотелът, който ризервирах в началото на декември е с + 672 лв. Фамилна стая за 4 възрастни.

# 138
  • Варна
Хвърлих един поглед на цените .Продължават да се покачват.Явно и тази година интереса към Турция ще е голям.Браво на тези които направиха ранни резервации !!!
Славейче аз платих знаеш кой хотел, през октомври, към днешна дата, за пръв път ми се случва е със 132 лв по-евтино.

Това е някакъв частен случай и явно за конкретния хотел резервациите не вървят по план.
На всички около нас, а и нашите резервации са по-скъпи както и хотелите за датите ни на стоп сейл.

И аз съм от доволните от ранни резервации.

Иначе на теб ти казаха да изчакаш в агенцията, но и ти дебела глава 😁

Едит: сега го проверих. След 20.09 е на статус има места и е без никакви ограничения.

Ами късмет сега на кого хотела е с такъв статус към момента.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 06:36 от eli70o0

# 139
  • Пловдив
Кой хотели запазихте?И кой е на стоп продажби?

# 140
  • София
В края на август, когато резервирах стаята в хотела, който избрах платих 3025евро. Към днешна дата цената на стаята е 3845€. Тоест само 820 евро повишение. Ами 1600лв. преди две три години си беше цената на една почивка. Как да не съм щастлив, че съм направил за десета поредна година ранна резервация. Всъщност като си помисля след октомври не ми се е случвало да резервирам хотел.
Всъщност намаляват цените по принцип на по-ниско бюджетните хотели, за които търсенето не е толкова голямо. Не зная хотел в средния към високия клас хотели да е намалил цена.Напротив доста от видовете стаи  и периоди на годината са вече на стоп сейл....
Като тук не визирам хотелите, които според голяма част от българските тур.агенции са уж много оборотни, тъй като те предлагат между пет и десет хотела, които според тях са върха на сладоледа.
Дори мисля, че една голяма част от фейсбук групите за почивки в Турция, които са модерирани от тур. агенции не само помагат, а вредят с политиката си на правилния избор на хотели и ако мога да направя едно сравнение с музиката "чалгализират" почивките в Турция с манипулативните си похвати за рекламиране на няколко хотела.....

# 141
  • София
Хубаво нещо са ранните резервации, но за съжаление не са подходящи за всички. На мен, например, ми е много трудно още от октомври да взема решение на кои дати искаме да почиваме. Има неща, с които се съобразявам и ми се изясняват чак след Нова година. Втора година подред правя резервация през януари, надявам се да е изгодна. Направи ми впечатление, че няколко агенции ми оферираха една и съща цена за стаята и хотела, които ме интересуваха, а тази, с която направих резервацията, ми даде 300 евро по-малко. Може би промоционалните цени на тази конкретна агенция за ранни записвания са до 31.01. Във всеки случай миналата година беше така, макар че се отнасяше до друга агенция и хотел. За мен също така е неизгодно плащането на цялата сума още през октомври,  предпочитам плащане на вноски.

# 142
  • София
Относно цените.
Ние миналата година си направихме резервацията за основния хотел - 7 нощувки в Maxeria Blue Didima. Тъй като сме с коли, имаме още 3 междинни нощувки, като едната е също в хотел ол инклузив, първа линия в Айвалък. Интересното е, че този хотел от 1 януари таксува всички деца над 3 г., като доплащането за нощувката за детето в групата ни, което е на 8 г, е 70 лв (за 1 нощувка подчертавам). Миналата година беше безплатно. От хотела обяснението е, че ще отпадне безплатното настаняване на децата над 2,99 г. за хотелите. Случайно до вас да е достигала подобна информация?

Галактик Вояджър, ти чула ли си подобно нещо?

Мен лично това не ме касае, тъй като дъщеря ни от 2 години мина "безплатната възраст", въпросът ми е  заради нашите приятели с малки деца.

# 143
  • София

Това е някакъв частен случай и явно за конкретния хотел резервациите не вървят по план.
На всички около нас, а и нашите резервации са по-скъпи както и хотелите за датите ни на стоп сейл.

И аз съм от доволните от ранни резервации.

Иначе на теб ти казаха да изчакаш в агенцията, но и ти дебела глава 😁

Едит: сега го проверих. След 20.09 е на статус има места и е без никакви ограничения.

Ами късмет сега на кого хотела е с такъв статус към момента.

Ти ме утрепа, откъде знаеш, че са ме карали да не бързам....трима човека бяхме когато в агенцията плащах и се опитаха да ми кажат да не бързам....аз, жената и шефа на агенцията...ти май не си шефа на агенцията, значи си жена ми. Абе какво правиш ти тука през работно време, а, довечера ще се разправяме. Laughing Laughing

# 144
  • София
Тонка, аз наблюдавам същото в градските хотели в Турция. Такива, които не таксуваха деца до 12г, вече са го променили на 3 години.

# 145
  • Sofia
Valerko, вдигнала или паднала цената няма особено значение. Важното е, че хотелът си заслужава, добра храна, много зелена и мн. добре поддържана територия, хубав плаж, достатъчно басейни + релакс басейн със собствен бар, аква парк, кафетерия с всякакви видове кафе, марков алкохол (чичо Джак и 12 г. Чивас), ММ е фен на Джак и беше доволен, любезен и отзивчив персонал, чисти стаи, минибар, който се зарежда ежедневно с води, коли, фанти, студен чай и кафяв Ефес, какво повече му трябва на човек? Simple Smile
Pine beach, нали? 2022 г. бяхме в хотела, ако имаш въпроси, питай. Simple Smile

# 146
Valerko, вдигнала или паднала цената няма особено значение. Важното е, че хотелът си заслужава, добра храна, много зелена и мн. добре поддържана територия, хубав плаж, достатъчно басейни + релакс басейн със собствен бар, аква парк, кафетерия с всякакви видове кафе, марков алкохол (чичо Джак и 12 г. Чивас), ММ е фен на Джак и беше доволен, любезен и отзивчив персонал, чисти стаи, минибар, който се зарежда ежедневно с води, коли, фанти, студен чай и кафяв Ефес, какво повече му трябва на човек? Simple Smile

Кой е този хотел?

# 147
  • Някъде в Европа...
"Моят" хотел отдавна е на стоп за целия юни и част от юли и не мога да видя поскъпването, но гледам, че за две седмици преди моята дата, е по-скъп от това, на което аз резервирах, значи и при него се е вдигнала цената минимум с 10 % (съпоставяйки с актуална цена на предните дати)

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 16:55 от AIR

# 148
  • София

Кой е този хотел?

Прочети последния ред.

# 149
И аз много исках Пайн бийч или Мегасарай в Белек това лято, но като излезе оферта 3415 лв, 2+1 дете, гледка море със самолет за VONRESORT GOLDEN COAST и не го мислих много.
Ако сега запазвах, при настоящата цена, която е към днешна дата, не бих го повторила...
Валерко, ще чакам отзиви за Пайн.✌️

Общи условия

Активация на акаунт