? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 314
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 10 860
  • Бургас
С течен препарат за пране например. Сипваш не повече от половин капачка в един леген, после наливаш топла, но не гореща вода, потапяш якето, мачкаш, мачкаш, мачкаш, плакнеш..После изцеждаш без да усукваш. Само хващаш и изстискваш внимателно. После закачаш на закачалка, а закачалката - на простора. Ще текнат едни води, които ако те притесняват, слагаш легена отдолу и 1 кърпа да не стане река на терасата. И чакаш да изсъхне.

# 10 861
С течен препарат за пране например. Сипваш не повече от половин капачка в един леген, после наливаш топла, но не гореща вода, потапяш якето, мачкаш, мачкаш, мачкаш, плакнеш..После изцеждаш без да усукваш. Само хващаш и изстискваш внимателно. После закачаш на закачалка, а закачалката - на простора. Ще текнат едни води, които ако те притесняват, слагаш легена отдолу и 1 кърпа да не стане река на терасата. И чакаш да изсъхне.
Благодаря!

# 10 862
  • Бургас
Радвам се, че и аз мога да съм полезна с нещо! 🙂

# 10 863
Аз това пухче го мятам в пералнята на ниски обороти и течен препарат.
Може ли да ми припомните вълнени дрехи с какво ги връщахте от мострен в пълен размер? Студена вода и шампоан ли, или друго беше?

# 10 864
Балсам....

# 10 865
Може ли да ми припомните вълнени дрехи с какво ги връщахте от мострен в пълен размер? Студена вода и шампоан ли, или друго беше?
И аз бих изпрала пухкавото яке в пералнята и даже бих го изсушила в сушилнята - всичко това на подходящи програми и с ниска температура. Води си бележки кои ти даваме този акъл, после да ти събираме пари за ново Simple Smile
Аз също пера и суша всичко, без костюмите на ММ. Пера вълнени палта, пухчета, яки и маншети от естествена козина (имам такива на разни якета и пелерини), нищо им няма. Но пера на програма за вълна с препарат за деликатни и вълна или за деликатни и суша на подходяща програма. Даже някои нямат нужда от гладене, макар че всичко гладя, без хавлиени кърпи.
Дрехи не съм възстановявала, но една кашмирена барета, изсушена по погрешка с друго пране, я възстанових с накисване в хладка вода и маска за коса. Беше се намачкала и смалила, а след няколко часа, прекарани в тази баня, се възстанови и на вид, и на размер и сега я нося.

# 10 866
И аз бих изпрала пухкавото яке в пералнята и даже бих го изсушила в сушилнята - всичко това на подходящи програми и с ниска температура. Води си бележки кои ти даваме този акъл, после да ти събираме пари за ново Simple Smile
Аз също пера и суша всичко, без костюмите на ММ. Пера вълнени палта, пухчета, яки и маншети от естествена козина (имам такива на разни якета и пелерини), нищо им няма. Но пера на програма за вълна с препарат за деликатни и вълна или за деликатни и суша на подходяща програма. Даже някои нямат нужда от гладене, макар че всичко гладя, без хавлиени кърпи.
Дрехи не съм възстановявала, но една кашмирена барета, изсушена по погрешка с друго пране, я възстанових с накисване в хладка вода и маска за коса. Беше се намачкала и смалила, а след няколко часа, прекарани в тази баня, се възстанови и на вид, и на размер и сега я нося.
Моя ми се кара след един случай с една нова блузка бордо цвят, която съм пуснала за пране с неговите тениски. Та нали е нова и пусна цвят и от тогава си пуска само неговите дрехи и моите пуска отделно 😃
Ако окепазя и това палто, ще ме линчува 😃 че той ми го взе. Абе айде, ще се поглезя веднъж и аз с химическо, нали той ще го остави там. 😃

# 10 867
Еее, това с оцветяването в последните години е често срещано - ползват едни багрила...за нищо не стават. От много време пера цветно само с цветоулавящи кърпички, а при твърде съмнителни и нови дрехи слагам и по 2.
Палтата допреди 4 години ги носехме всичките на химическо, ама ММ един ден ме ядоса и амбицира, та ги изпрах и изсуших на партиди по две, видях, че всичко им е наред и си продължих.
А ме амбицира, защото когато го накарах да ги занесе на химическо, отсече, че няма да ги носи наведнъж, за да не го гледат странно и да решат, че е ограбил магазин - бях приготвила 15 броя Simple Smile

# 10 868
Еее, това с оцветяването в последните години е често срещано - ползват едни багрила...за нищо не стават. От много време пера цветно само с цветоулавящи кърпички, а при твърде съмнителни и нови дрехи слагам и по 2.
Палтата допреди 4 години ги носехме всичките на химическо, ама ММ един ден ме ядоса и амбицира, та ги изпрах и изсуших на партиди по две, видях, че всичко им е наред и си продължих.
А ме амбицира, защото когато го накарах да ги занесе на химическо, отсече, че няма да ги носи наведнъж, за да не го гледат странно и да решат, че е ограбил магазин - бях приготвила 15 броя Simple Smile
Това ми напомня когато живеех с един бивш и не знам ама постоянно пълнех торби с боклук, все нещо изхвърлях и в един момент взимахме по-големи торби. Човека не искаше да хвърля боклука през деня, че щели да си помислят хората, че сме убили и накълцали някой 😃😃 и излизаше само вечер ( още по-съмнително, ама айде.. от тогава слагам в по-малки торбички .

# 10 869
Кубратова, козината, която си прала в пералнята от какво животно е?

# 10 870
Не е ли изкуствена?

# 10 871
Кубратова, козината, която си прала в пералнята от какво животно е?
Едната е лисича, монтирана е на качулка. Бих я снимала, но това яке е в селската къща, че е от тия капитонираните, които рядко нося. Ако се бях усетила в началото, че може да се сваля, вероятно щях да я откача от качулката и да пера без нея, но първото пране и сушене си минаха безпроблемно заедно с козината и после вече не съм я сваляла.
Дева, не е изкуствена със сигурност. Имам и на две пелерини, обаче забравих от какво са (и двете изглеждат различно), те са доста стари, но пък ми стават, за разлика от част от палтата и затова още са в употреба Simple Smile 
Само едно от палтата с кашмир и с естествен пух на яката не съм прала, но не съм го и носила - купих го преди 2 години ноември, беше още горещо за него и през декември вече не ми ставаше, такива ми ти работи с теглото и теглата от него Stuck Out Tongue Winking Eye

# 10 872
Закупен онлайн билет за БДЖ, после само се показва през телефон, не го искат разпечатан, нали? Уж така пише на сайта, ама знам ли...

# 10 873
  • Glasgow
Само показах на телефона, когато последно ползвах

# 10 874
И аз само показах телефона. Не съм принтирала нищо.

Общи условия

Активация на акаунт