? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 337
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 210
Само за предното стъкло да пробва  ако иска, има ги и във вариант покриващ огледалата, има и без да ги покрива.
Позната има от този сайт
https://emark.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%B … D1%8F%D1%82%D0%BE

# 211
Вижда се чат пат кола с покривало, а моторите гледам масово ги покриват в нашия квартал.
Според мен не го правят само заради снега, а и заради мръсотията.

# 212
Моторите да, там седалка, табло, всичко е открито 😉 ама колите.. освен ако няма да зимуват, щото са пишман шофьори, не съм видяла в Пловдив никъде по улиците покрита кола... Или са с гаражи, или са си просто спрели.

# 213
Има и още един фактор, който не е за подценяване, даже да прибере мокрото покривало в багажника, цялата влага ще кондензира по стъклата, от вътрешната страна. И тогава няма никаква видимост.

# 214
Възможно ли е да има отклонения в стойностите на хормоните на щитовидната жлеза, ако на ехограф не се виждат изменения? Има ли смисъл да ги пускам?

# 215
Може разбира се, пусни не само хормоните, но и антителата.

# 216
Питам, защото ендокриноложката ми пусна много други изследвания, гледа ме на ехограф и каза, че не очаква аномалии в стойностите на щитовидните хормони. Уж щеше да пуска и тях, но се отнесе и забрави.

# 217
  • София
Възможно ли е да има отклонения в стойностите на хормоните на щитовидната жлеза, ако на ехограф не се виждат изменения? Има ли смисъл да ги пускам?
Възможно е. Аз няколко месеца имах по време на пост ковид синдром. Ехографът нормален, а един от показателите при норма ~100, беше от порядъка на 3000

# 218
  • Deutschland/HE
Възможно е, аз имам отклонение в антителата, малко в TSH, но нямам изменения в щитовидната жлеза.

# 219
Скочи ми едно куче и ме надра. Трябва ли да отида до някое ДКЦ да ми бият нещо? До колко дни това трябва да се случи?

# 220
Евентуално тетанус, защото под ноктите му може да има всичко. Другото е дезинфекция на раните, може да намажеш с антибиотичен крем.

# 221
За бяс?
Защо пък за тетанус....не е това според мен.
Кучето бездомно ли е било, домашно...
Най-добре обсъди с ЛЛ утре...

# 222
Защото бяс се предава с ухапване, а тетанусът стои в почвата, в която кучето рие с ноктите си.

Цитат
Среща се в огромни количества в оборския тор, градинските почви, пасищата, водите и замърсени с фекалии места и повърхности.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%83%D1%81

# 223
Не сомо с ухапване се предава бяс, но да се консултира с лл или инфекционист. Аз така бих направила.
За ваксина против тетанус от куче честно не бях чувала, но може и да има...

# 224
Не конкретно от куче, а от всяка рана, причинена от нещо замърсено с почва.

Общи условия

Активация на акаунт