? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 469
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 10 665
  • Fairbanks, Alaska
Като ти пуснат телевизия ще имаш и хранилище, в което може да запазваш  предавания с обща продължителност 10 часа за 30 дни.

# 10 666
Ползваме всичко - аз и родителите ми сме на една сметка и има интернет и на телефоните, отделно с кабел, отделно кабелна телевизия. Точно затова ни предлагат нови и нови устройства. Последното е това, като са вдигнали цената на месечната сметка с десетина лева.

# 10 667
Скрит текст:
Ей това нещо - по-късно ще ми го инсталират. На стар телевизор (под стар разбирам на няколко години, а не на 20-30). Все още не съм сигурна какво ще излезе.
така като го гледам, е HDMI кабел за устройството и отзад за телевизора
дотук  добре
но, самото устройство от къде ще вземе сигнала?
какъв тип кабел / инсталация ползва?

# 10 668
Къде в уеб портала на Yettel мога да видя кой ми е плана? Има ли въобще такава възможност, или трябва да си инсталирам приложението на телефона за да съм наясно?

# 10 669
  • Fairbanks, Alaska
Може и да греша, но мисля, че схемата беше следната-от входящата кутия, кабелът  отива в рутера и оттам в цифровия приемник и после в телевизора. Всички необходими кабели вървят в комплект с устройствата, които ти дават.
Нека съфорумката да снима като ѝ пуснат телевизията.

# 10 670
  • София
многорежимен оптичен кабел ?

не се заяждам, наистина се опитвам да разбера , защото ми предстои инсталация в къща на село, и не разбирам термините, използвани в Бг

тук имам фибров кабел, който влиза в устройство FiberGateway , от където имам интернет , ако искам с кабел или  wifi+ телефон+тв/ с кабел или без, зависи от устройствата/

тв на устройства като таблети и телефони се гледа през приложението на дадената компания.

Аз минах на Иетел нет и тв. Нета ми е 5Г с устройство, което си свързах и сама,
ТВ е смарт (от най-глупарите смарт тв), свързах го с мрежата на рутера, след това си инсталирах приложението на Иетел на ТВ и си гледам телевизия без допълнително устройство за ТВ.

Устройството за ТВ на другите компании (имала съм и на Виваком, и на А1) е да пуснат сигнал до телевизора, а устройството в вързано съм интернета.

# 10 671
Скрит текст:

не се заяждам, наистина се опитвам да разбера , защото ми предстои инсталация в къща на село, и не разбирам термините, използвани в Бг

тук имам фибров кабел, който влиза в устройство FiberGateway , от където имам интернет , ако искам с кабел или  wifi+ телефон+тв/ с кабел или без, зависи от устройствата/

тв на устройства като таблети и телефони се гледа през приложението на дадената компания.

ТВ е смарт (от най-глупарите смарт тв), свързах го с мрежата на рутера, след това си инсталирах приложението на Иетел на ТВ и си гледам телевизия без допълнително устройство за ТВ.

може ли линк към това устройство?

# 10 672
Имате ли препоръка за фирма, която би извозила (изкупила) хладилник?

# 10 673
  • София
Имате ли препоръка за фирма, която би извозила (изкупила) хладилник?
Трябва да уточниш за кой град.
Ако е за София, три пъти през годините съм викал Елтехресурс. Те си организират изнасянето от мястото на уреда в жилището.

# 10 674
  • София
Скрит текст:

тук имам фибров кабел, който влиза в устройство FiberGateway , от където имам интернет , ако искам с кабел или  wifi+ телефон+тв/ с кабел или без, зависи от устройствата/

може ли линк към това устройство?
Това са плановете на Yettel
https://www.yettel.bg/tv-internet/paketi/paketi-fiksirani-uslugi

Редактирам:
Самият 5G рутер прилича на този https://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-zte-mc888-5g-17gb-s-bjal-69 … 330/pd/DJSP47YBM/ . Не намирам снинка на приемника.
Слага му се сим карта и си работи прекрасно!

довечера ще ти снимам вкъщи кутиите и моделите и ще ти ги пратя на ЛС.
На Yettel рутерът е с +2 лв на месец наем.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 16:35 от Dicewithoutnumbers

# 10 675
  • Mediterraneo
Това е обикновен смарт бокс, който прави обикновените тв смарт, какво толкова му се чудите. Не взема сигнал отникъде, инсталира се приложение и през приложение гледаш, ползва интернет. Навремето си бях инсталирала апликацията на Булсатком на собствено устройство. Да, ако не плащаш абонамент, няма тв. Но всякакви други апликации можеш да си сложиш. Говоря за тези боксове без сим карти, Amazon fire stick, например.

# 10 676
Тръгна телевизията - кутийката не се свързва с рутера - има кабел за ток и HDMI набел, който влиза в телевизора. После се настройват разни профили.
Сега пуска всички канали на кабелната (на място, където изобщо няма кабелна) и Ю туб, както и техните филми и сериали (но те не ме интересуват много, понеже съм почитател на торентите).

Между другото, не са ми дали инструкция (няма никаква в кутията - сега ще търся на сайта им как се записват предавания и разни други функции).

# 10 677
Dicewithoutnumbers , много благодаря за усилията Heart Eyes

Сега пуска всички канали на кабелната (на място, където изобщо няма кабелна) и Ю туб,

Thinking Thinking

Тарталета , ако е смарт стик/бокс , ясно ми е какво е- ползва се мобилния нет, от телефона
но, аз не търся такова , а и още в началото , казаха ,че влиза оптичен/ фибров/ знамликакъв си кабел в него

# 10 678
  • Mediterraneo
Май не ти е ясно, след като продължаваш да се чудиш на описанието на pppqqq Simple Smile Как ще се ползва мобилния нет от телефона, като доскоро всички тв вкъщи бяха със смарт кутийки, нещо се бъркаш. Това с оптичния кабел го аза някой друг, който идея си няма за какво става въпрос.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 17:20 от Тарталета

# 10 679
добре, нека не разбирам, ама и ти не обясняваш
казусът е - няма нет на селската къща
искам самостоятелен, постоянен достъп до интернет и тв
интернета може да не е вързан с тв

стикове и смарт кутийки се купуваха спешно в началото на пандемията, когато трябваше да връзвам телевизори за онлайн обучение на две ученички/ вървеше по тв канал/, така че , поне малко ми е ясно как рабнотят

Общи условия

Активация на акаунт