? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 542 160
  • 13 187
  •   2
Отговори
# 13 140
  • София
Може ли едно семейство да кумуват на различни двойки?

# 13 141
  • Далечният изток
Знам за такива, значи може.

# 13 142
Само да не са едновременно двете сватби Wink
Може и повече.

# 13 143
  • София
Много благодаря, момичета Simple Smile Clo, надявам се, че няма да ни спретнат такъв номер Simple Smile или поне не умишлено Wink

# 13 144
Може ли едно семейство да кумуват на различни двойки?

Ние сме кръстници на няколко двойки - по-точно 6 и на много момиченца аз съм кръстница Simple Smile
Кумували сме из цяла България и нито един свещенник не ни е питал били ли сме кумове.

# 13 145
Вчера закупих смесител за мивка от Практикер. При поставянето се оказа, че не е подходящ. Мога ли да го върна с касовата бележка? Не мога да се свържа с магазина по телефона да си задам директно на тях въпроса.

# 13 146
Зависи от политиката на Практикер. Но, мисля, че да.

# 13 147
Това се опитвам да намеря в сайта им, но намирам само за онлайн поръчки. Смесителя ще бъде заменен с друг подходящ, няма да искам да ми връщат парите.

# 13 148
  • Burgas, Bulgaria
Болничните като ги издават ,не са ли по ел.път  ? Ако не дам хартията на работодателя ,това значи ли ,че все едно нямам издаден болничен ? 
Бях с детето  в болница и ми пуснаха за времето на престоя там .
Обаче ,аз  изключих нацяло да го пратя - работя от вкъщи .

# 13 149
Бях взела лампички по Коледа, но не бях сигурна дали ще ни свършат работа. Казаха, че мога да заменя, но не и да ми върнат пари. Така, че ще стане. ✌🏼

# 13 150
Това се опитвам да намеря в сайта им, но намирам само за онлайн поръчки. Смесителя ще бъде заменен с друг подходящ, няма да искам да ми връщат парите.

Отиваш на място и се примолваш...много усмихнато и много любезно. По телефон е възможно да те отсвирят. По закон знаеш че не може освен ако магазинът не е на обратното мнение.

# 13 151
Аз като купувах смесител от Практикер ми казаха, че мога да го върна, но ако не е пробвано да се монтира.

# 13 152
  • Буркина Фасо
Вчера закупих смесител за мивка от Практикер. При поставянето се оказа, че не е подходящ. Мога ли да го върна с касовата бележка? Не мога да се свържа с магазина по телефона да си задам директно на тях въпроса.

Важно! Ако продуктът просто не ни харесва, искаме да го заменим за друг или пък имаме желание директно да получим платената сума обратно, нямаме право да упражним правото си на връщане на стока или замяна.

Това е така, тъй като законът не предвижда такава възможност по отношение на традиционната търговия. Разбира се, няма пречка да опитаме да върнем или заменим стоката. Има търговци, които в рамките на добрата търговска практика, приемат обратно изправни стоки, съгласяват се да ги заменят или да върнат платената цена. Те, обаче, нямат законово задължение да го направят и подобно действие би било акт на добра воля от тяхна страна.

# 13 153
Болничните като ги издават ,не са ли по ел.път  ? Ако не дам хартията на работодателя ,това значи ли ,че все едно нямам издаден болничен ? 
Бях с детето  в болница и ми пуснаха за времето на престоя там .
Обаче ,аз  изключих нацяло да го пратя - работя от вкъщи .
Не съм 100% сигурна, но по спомен от последната работа като боледувах ми казваха, че задължително трябва и на тях в ТРЗ да предам болничния. Макар че са електронни те също правят някаква обработка и подавали данните, а и отделно трябва да го включат в изчисленията на заплата/фиш за месеца. ПОвдигам въпроса ти и дано още някой потвърди.

# 13 154
Тази сутрин при опит да влезна във фейсбук, ми изписа ,че профилът може би ми е хакнат
Даде ми някакви стъпки и сега нямам проблем
Трябва ли да правя нещо ?

Общи условия

Активация на акаунт