Да се оплачем... 2024

• 1 987 703
  • 30 883
  •   2
Отговори
# 17 250
  • София
На колко години е, че е това тръшкане?
24 Joy

ММ говори с БДЖ и някаква служителка му обяснила, че са пуснати билети само до 29ти. По-късно щели да пуснат за август.
Довечера няма да работят касите, но ще видя ще мога да купя от Бургас.
Преди малко ѝ казах да пътува на 4ти вечерта. Много рано щяла да пристигне. Искала в Бургас да е на обяд.
Няма оправия.

Аз снощи питах тийна дали иска да дойде с мен в Царево. Първоначално (както винаги) каза "не искам", но после се нави Joy
Все още не съм платила резервацията (през Букинг) в Царево, но ако искам да я отменя ще платя към 150 лв.

# 17 251
Пускайте палците!
Всичко мина!
Благодаря ви! Да ви се връща добрината

# 17 252
На колко години е, че е това тръшкане?
24 Joy

ММ говори с БДЖ и някаква служителка му обяснила, че са пуснати билети само до 29ти. По-късно щели да пуснат за август.
Довечера няма да работят касите, но ще видя ще мога да купя от Бургас.
Преди малко ѝ казах да пътува на 4ти вечерта. Много рано щяла да пристигне. Искала в Бургас да е на обяд.
Няма оправия.

Аз снощи питах тийна дали иска да дойде с мен в Царево. Първоначално (както винаги) каза "не искам", но после се нави Joy
Все още не съм платила резервацията (през Букинг) в Царево, но ако искам да я отменя ще платя към 150 лв.
Имам близък с подобни преживявания с пътуванията. Да пробва с разни хапчета и близалки против повръщане по време на пътуване. Има голямо облекчение.

# 17 253
Бая големичка 24 годишната за тия изпълнения. Моята ги правеше в пубертета, който продължи за 18. Blush Аз бих я пуснала да се оправя сама със ситуацията.

# 17 254
  • София
И на моята дъщеря и прилошава в автобус, но и в кола. Не помагат ни близалки, ни капки. Спираме, почиваме и така. Последно повърна на Кресненското дефиле.
Взела съм си почивка, за да се подготвям за утре. То какво ли друго не правих, чистих, подреждах, разчиствам, излизах на пазар. Сега пека бисквитки. 😁 Е, и учих де. Тренирах, за 9 минути си го изпявам, ама като си чета от текста. Ще видим как ше съм. Малко ми е гузно, че мурзелувам, ама после се сетих, че нито ден учебен отпуск не съм ползвала за написването на дипломната работа и ече не ми  гузно.

# 17 255
Понеже и на мен ми става лошо при завои, зная какво е, ама пък от София до Бургас е права магистрала, и това ли е проблем? Дименхидринат много добре действа.
В случая нещо май си търси оправдания момата, тези фръцкания на това приличат.

# 17 256
Гадно е това с прилошаването, не е винаги от завоите само. Е, с тях по-зле става, това ясно нали. И в кола ми прилошава, ако ще и отпред да съм седнала. На права магистрала пак, просто по-малко. С дименхидринат не се спогаждам добре, Кокулин и близалки не ми помагат, преди години бях вземала нещо от което пак супер ми се приспиваше и се отказах и от него, макар че за гаденето помагаше. Аз като ще съм такъв парцал, за какво ли да ходя някъде изобщо - то няма как да ми е интересно или забавно като искам само да спя Grinning
Последно съм наумила да си търся гривна - има някакви които са една еластична лента на китката, има едно като копче или мънисто което се поставя върху определена точка на китката и да стои така притиснато. Казват че помагали, ако пробвам ще се похваля.
За момента съм с пътувания на възможния минимум, тръгва се гладна, жадна и ако има начин да пробвам да спя по пътя, пропускам и кафето. И си стискам зъби и страдам...
Повечето са така като деца и го "израстват", а аз това го "придобих" на 17-18 години някъде, като малка нищо ми нямаше. Все не съм като хората Grinning

# 17 257
Не познавам човек на който му става по лошо от на мен. Мислех, че като стана възрастен ще го израсна. Ми, по-лошо става.
Но на права магистрала как ще ти стане лошо?

# 17 258
Е на 24годишна няма да тръгна да купувам билет. Като не и харесва нещо, да си организира сама транспорта.

Оплаквам се, че искам да си ходя, грам не ми се стои на работа. При нас е или някаква пълна лудница и всичко от днес за вчера, или стоим и се чудим какво да правим.

# 17 259
Едно време майка ми си слагаше скополамин лепенки. Не зная дали още има, а може и да са с рецепта, но препоръчвам да проверите. Скополамин е препоръчваното лекарство при морска болест.

# 17 260
Да се оплача и аз Sad

Родих първородния си син преди 17 дни, гледаме го с баща му като "писано яйце", не се отделяме от него и вчера се хързулна от шезлонг/стол за хранене и падна на една страна, от височина 50 см. Веднага го грабнахме и отидохме в Токуда, където го родих, докторката, която го прегледа беше скандална. Първо ни направи на 2 стотинки и ни изкара, че не сме добри родители. Не спря да повтаря "ама гледайте ги тези деца", едва се сдържах да не й отговоря, мъжът ми обаче не се сдържа и й обясни, че синът ни е мега гледано дете и двамата се чудим как е успял да се изхлузи от столчето. Та тази докторка/педиатърка от неонатологията на Токуда ни каза да го "следим", изброи логични неща и накрая казва "ако е сънлив също веднага го водите на преглед"... Ама то е на 17 дни бебе, постоянно спи, какво значи "сънлив"!!!
Да не говорим, че на регулярен преглед пак в Токуда, но при друга педиатърка ми казаха, че трябвало да наддаде 300 гр., а той бил наддал само 110 гр. и сега трябвало да спра да го кърмя и да давам по 100 мл. адаптирано мляко по 8 пъти на ден. Тъпча си детето с мляко заради тези техни норми и снощи повърна докато спи, беше брутално!!! Сърцето ми спря като го видях!!!

Чувствам се мега зле като майка..., а е едва 17-ти ден!!!

# 17 261
  • София
И аз това се зачудих, колко пък ще ти стане лошо на магистралата? То след влака до Царево, пак си има пътуване, дали с автобус или кола, пак не е влак.
Голямата много повръща на път, последните години с Дименхидринат, до Бързия и Юндола два пъти годишно, няма проблеми. Слуша си музика и си дреме. Ще проверя и за лепенките на Абаджиева.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 15:39 от yovanka

# 17 262
  • София
Димендихидринат го погледнах, ама моята кокона не може да гълта таблетки. Което ми напомня че трябва да подновим тренировките с вит. Ц (че е най-малко).

# 17 263
РВ, успокой се първо, тепърва ще пада юнака, бебета са много устойчиви. Моята голямата е падала от кошарата през преграда, през глава, на жива и здарва. Малката и тя е падала от спалнята.
Ако на прегледа няма нищо тревожно, най- вероятно всичко е наред. За храненето, давай му да суче на поискване и колкото иска, едва после предлагай шише, ако се насукал добре и му стига кърмата няма да иска да пие още. Ти се храни много разнообразно и добре, за да ти е хубава кърмата, още няма месец че да се гледа колко е качил. Едно време нас да не са ни теглили ката седмица. Бъди спокойна, за да е спокоен и той и да не ти спре кърмата. Ти си най-добрата майка за твоето дете.

# 17 264
Да се оплача и аз Sad

Родих първородния си син преди 17 дни, гледаме го с баща му като "писано яйце", не се отделяме от него и вчера се хързулна от шезлонг/стол за хранене и падна на една страна, от височина 50 см. Веднага го грабнахме и отидохме в Токуда, където го родих, докторката, която го прегледа беше скандална. Първо ни направи на 2 стотинки и ни изкара, че не сме добри родители. Не спря да повтаря "ама гледайте ги тези деца", едва се сдържах да не й отговоря, мъжът ми обаче не се сдържа и й обясни, че синът ни е мега гледано дете и двамата се чудим как е успял да се изхлузи от столчето. Та тази докторка/педиатърка от неонатологията на Токуда ни каза да го "следим", изброи логични неща и накрая казва "ако е сънлив също веднага го водите на преглед"... Ама то е на 17 дни бебе, постоянно спи, какво значи "сънлив"!!!
Да не говорим, че на регулярен преглед пак в Токуда, но при друга педиатърка ми казаха, че трябвало да наддаде 300 гр., а той бил наддал само 110 гр. и сега трябвало да спра да го кърмя и да давам по 100 мл. адаптирано мляко по 8 пъти на ден. Тъпча си детето с мляко заради тези техни норми и снощи повърна докато спи, беше брутално!!! Сърцето ми спря като го видях!!!

Чувствам се мега зле като майка..., а е едва 17-ти ден!!!
Защо го дохранваш бебето с адаптирано мляко, ако си решила да кърмиш. Звучиш объркано и паникьосано, което е повече от нормално за нови родители.
Обърни се към консултант по кърмене. Даже тук в този форум има много, мисля и в темата. Успокой се. Не е първото бебе, което е паднало. И ти не си мега зле.
Много жалко, че педиатър кара кърмеща майка да спре да кърми. Сменете я. Ако майката не иска да кърми, ок, но ако иска е абсолютно ненормално да я отказваш…

Общи условия

Активация на акаунт