?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 503 260
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 565
Да, по-добре от "тъпи". Ето, че можете да бъдете и по-точна.
Също така, и най-големите играчки и тарикатки са си намирали майстора.
Анонимната не писа тук, за да получи самодоволната квалификация  "тъпа" и как Вие не сте такава.

# 11 566
Мхм, 400 лева преди 20 години бяха 2 заплати, че и по-ниски имаше. Притча някаква.

Не е притча. Защо да е притча. Ти като си работила тогава за 100 лв, дали всички са работели за толкова Joy
Тогава помня и колко беше моята заплата. 130 и нещо. Нейната беше една идея по-висока. С 20 лв сигурно.
Тя си имаше спестявания и той го знаеше. И да, спестяванията не  и бяха изработени, а наследство и от роднини е спестявала като са и давали по празници.
И пак в онези години, даже по-назад с ниски заплати пък на нас ни дадоха /по-скоро на майка ми/ 800 лв познати назаем.
След година се опитахме на части да ги върнем. Отказаха . Не проумявам защо и досега отказаха.
Сега и това ще каже, че е притча Joy
Ами не е хубаво да си казва човек какво има. Правила съм го. Разговарям с колеги преди 8-9 години, някои нови, говорим за разходи, един вика, че има спестени. И аз викам, че си спестявам.
Една нова реши, че като имам миловиден вид, може да ми поиска след няколко дни. Жена, която често си сменя работата, една такава хлъзгава, мазна, усмихната. Отказах. Казах, че пари назаем не давам. Почна да ми държи сметка, нали съм имала. Попитах само ти как реши, че може с моите пари да разполагаш. Жена която познавам от 2 седмици.

donsita, не знам коя е точната дума. Смотани, глупави, наивни. Все ще е малко.
Тъжно е. Но има хора трябва да научат нещата по-трудния начин.
Преди 3 месеца разбрах защо наша позната все идва да иска пари от майка ми назаем. Всеки месец по 100-150 лв.
Оказва се, че най-добрата и приятелка от детството я убедила да тегли 50 бона на нейно име и просто да и ги даде.
И прекратила контакти. Няма как да докаже нищо.
Сега плаща много. И има още да плаща.

# 11 567
Мхм, 400 лева преди 20 години бяха 2 заплати, че и по-ниски имаше. Притча някаква.

Не е притча. Защо да е притча. Ти като си работила тогава за 100 лв, дали всички са работели за толкова Joy
Тогава помня и колко беше моята заплата. 130 и нещо. Нейната беше една идея по-висока. С 20 лв сигурно.
Тя си имаше спестявания и той го знаеше. И да, спестяванията не  и бяха изработени, а наследство и от роднини е спестявала като са и давали по празници.
И пак в онези години, даже по-назад с ниски заплати пък на нас ни дадоха /по-скоро на майка ми/ 800 лв познати назаем.
След година се опитахме на части да ги върнем. Отказаха . Не проумявам защо и досега отказаха.
Сега и това ще каже, че е притча Joy
Ами не е хубаво да си казва човек какво има. Правила съм го. Разговарям с колеги преди 8-9 години, някои нови, говорим за разходи, един вика, че има спестени. И аз викам, че си спестявам.
Една нова реши, че като имам миловиден вид, може да ми поиска след няколко дни. Жена, която често си сменя работата, една такава хлъзгава, мазна, усмихната. Отказах. Казах, че пари назаем не давам. Почна да ми държи сметка, нали съм имала. Попитах само ти как реши, че може с моите пари да разполагаш. Жена която познавам от 2 седмици.

donsita, не знам коя е точната дума. Смотани, глупави, наивни. Все ще е малко.
Тъжно е. Но има хора трябва да научат нещата по-трудния начин.
Преди 3 месеца разбрах защо наша позната все идва да иска пари от майка ми назаем. Всеки месец по 100-150 лв.
Оказва се, че най-добрата и приятелка от детството я убедила да тегли 50 бона на нейно име и просто да и ги даде.
И прекратила контакти. Няма как да докаже нищо.
Сега плаща много. И има още да плаща.

Ами ето, аз бях студентка по онова време, и работех за около 200, а ти казваш, че си работила за почти двойно по-малко от мен. Какъв е шансът млад човек да си държи вкъщи спестявания от около 15+ заплати и някой да дойде да му иска сума назаем в размер на 2-3-4 заплати, без обяснение за какво му е? Това не е сума за закърпване на месеца.

# 11 568
  • here and now
Наивна да, но тъпа?
Една тъпа жена няма да се замисли дори, че нещо не е наред.
Според мен, просто не е била подготвена за живия живот. За някои типажи хора, дори не подозираш, че същестуват, докато не се сблъскаш с тях..

# 11 569
Жените, сме склонни на много компромиси и глупости, но не е от тъпотия, със сигурност.
От любов е. Но,.. с течение на времето е хубаво, когато прогледнеш и осъзнаеш ситуацията, преди да си се окичил с 2 деца и ипотека.

# 11 570
  • София
Много хора тогава изгоряха от фалитите на банките и си държаха всички спестявания вкъщи.

# 11 571
Много хора тогава изгоряха от фалитите на банките и си държаха всички спестявания вкъщи.

Нямам такъв спомен аз за хората около мен. Имаше наистина някакви фалирали банки, но не като КТБ, която беше много по-късно, и такива относително малки суми никога не се е чувало да са застрашени от фалит на банките.

# 11 572
Защо спорите? Има гугъл, лесно е да се види колко са били минималната и средната заплати по години десетилетия назад.

Пари назаем не се дават на всеки. Особено на човек, който не работи и явно не иска да работи.

# 11 573
  • Melmak
Спорът е излишен. ЛГ няма да се промени, ще си бъде такъв, ще чака на авторката и толкова. Тя да си прави сметките дали я устройва.

# 11 574
Авторката е била самотна, привлечена и може би влюбена, когато въпросния се е появил на сцената като клин за избиване на стария социален клин с дискотеките и приятелите. Понеже е бил пълна противоположност на първия, авторката е скочила с два крака и две ръце. Уют, семейни вечери с пуканки, кола и филм, готвене заедно до печката и тн, и тн. Хубаво е, че си го е изживяла - понякога човек има нужда и от такива периоди. Но цуни гуни, май лав и "нека се сгушим под одеалото" в един момент рязко ти опротивяват, когато ти си човека, който плаща кабелната, пуканките, одеалото, климатика, за да е гушене под одеалото, а не зъзнене под него, тока и дивана. А другия само лежи отгоре и пърха с красиви, дълги мигли.

Аз мислех, че героите са на по 22-25, нещо такова. На 30 е време да потърсиш някой адекватен. Той пак може да е мил! И човечен, и да няма против разговори в 2 ч през нощта за звездите и любовта. Може да харесваш по-интровертни мъже, които не са всяка вечер на бира с приятели и в това също няма нищо лошо. Все пак, нормално е партньорът ти да е поне сравнително отговорен и да се задържа на работа, да си в състояние да разчиташ на него. Не знам дали планираш бременност, деца и тн, но ако да - в този диапазон 30-40 г е хубаво да се чувстваш стабилна и сигурна. Временно такъв период неминуемо разклаща финансите и ако до теб седи Фифа мастър, който би работил някъде само, ако всичките му колеги от до го гледат с любов и не смеят даже да го прередят за ксерокса, е... ще се видиш в чудо.

# 11 575
Ох... финалът много ме разсмя. Blush За гледането с любов.

# 11 576
Тази връзка няма никакво бъдеще, само още негативизъм ще се трупа.Не може млад, здрав, прав мъж да дреме и да се чуди откъде да си подхване живота.
Само че, мисля си друго. С риск да изкажа непопулярно мнение, но защо женският мързел се толерира и се облича във всякакви евфемизми, защо е допустимо жена да я мързи да работи с години и за това се намират оправдания, а за мъж е недопустимо? По подразбиране, не става въпрос за година, две майчинство, а за жени, които това очакват от семейния живот и го постигат - да не работят с години, с десетилетия и дори никога, след като са във връзка, брак. Пак казвам, не говорим за майчинството.

# 11 577
Защото се толерира от партньора.
Тук не се толерира от партньора.

# 11 578
Ако напълно не се толерираше, нямаше да го има и въпросът. Струва ми се, че питащата има колебания и очаква все пак, някой да каже нещо обнадеждаващо за ситуацията. Но категорично се осъди поведението на партньора, с право. Но защо си мисля, че ако ролите бяха сменени, за неработеща, мързелива жена нямаше да сме така категорични и осъдителни. А може и да греша, знсм ли.

# 11 579
Често когато мъж толерира и издържа системно неработеща жена, това е защото той осъзнава,  че такава жена (като външен вид)  няма да му върже иначе.
Не говоря за жена по майчинство,  или за такава,  която има много грижи по няколко деца, недай си боже и грижи по болни деца.
Говоря за системно безработни млади жени без много ангажименти.

Общи условия

Активация на акаунт