Боли ли ви от това, че бащата е забравил за детето си

 • 3 955
 • 25
 •   1
Отговори
 • Мнения: 24
Живеехме в чужбина, роди ни се дете и не след дълго се разделихме. След време той си намери приятелка, тя обаче явно не успя да свикне с живота тук и се върна в България, а той я последва. Ожениха се и имах две деца.
В началото като бнд се върна в България се обаждаше всяка седмица, после през две, един път в месеца, през няколко месеца… Издръжка не плащаше, бяхме се разбрали да купува билети за мен и детето през лятото и за Коледа. В крайна сметка майка ми ме убеди да заведа дело в България за издръжка, присъдиха малко над минималната. След това дело той въобще спря да се обажда, не е виждал детето от две години, дори за Коледа не му се обади.
Чудя се трябваше ли да завеждам това дело, заради него ли детето ми е лишено и от най-малък контакт с баща си. Търся вината в себе си и много ме боли заради детето. Знам, че имаше периоди в които се държах ужасно, болеше ме, че той намери нова жена и се ожени за нея ( на мен брак така и не ми предложи дори . ). Моите връзки пропадат и нищо не се случва, неговия живот се развива прекрасно, има процъфтяващ бизнес, съпруга, деца, собствен дом и тн.
Тааа започнах от едно, но стана друго Cry Много съм объркана, тъжна и не знам как да оправя кашата която до някъде сама забърках.
Моля ви, дайте ми някакви съвети, тук съм и съм готова да отговарям на въпроси и да дискутираме в рамките на добрия тон, искам да чуя мненията ви!

# 1
 • Далечният изток
 • Мнения: 15 612
Докато гледаш в чуждата паница, няма да напълниш твоята.
Не се занимавай с чуждите животи, съсредоточи се върху своя и нещата ще започнат да се нареждат.
А относно детето, ти насила баща няма да го направиш. Щом е решил да не бъде баща на вашето дете, ти какво да направиш, насила ли да го накараш?! Можеш да му се обадиш, но с нормален тон, да му честитиш новата година и да попиташ дали иска да се чуе с детето. Този разговор не пред детето разбира се. Или набери, но дай на детето да говори с него. Това ми хрумва, не знам доколко ще е правилно, но може да опиташ някакъв нормален контакт.

# 2
 • Мнения: 24
AIDA, това лято като се прибирахме в България след доста размисли от моя страна преглътнах егото си и го потърсих аз. Казах му, че сме в България и, че детето иска да го види, но така или иначе за един месец не успя да намери време да дойде да го види дори за половин час.
Детето е на 7, вече лъжата “ тати много работи и няма време “ не минава…

# 3
 • Мнения: 2 901
Нека да си има дом, бизнес, съпруга, други деца. Човек и баща, който зачерква собственото си дете, просто е... нула. Траш. Няма извинение. Не търси вина у себе си, сама пишеш, че още преди деюото почти не се е обаждал. Заведи дело за увеличаване на издръжката, обстоятелствата се променят, детето расте, а с това и нуждите му. На колко години е? Намери си добър и борбен адвокат, обаче. Не може човек с бизнес, жилище, възможности, да плаща 200 лв. ЧНГ и добър късмет!
Редактирам, но препоръката да му честити новата година ми идва в повече. Този все "по-симпатичен" става... За 1 месец да не отделиш 1 час за детето си.

# 4
 • Мнения: X
Щом има ново семейство не чакайте нищо.
Хубаво че сте го осъдила,това дете двамата сте го правили.Значи той си гледа новото семейство,а Вие се гърбите с детето.Малко над минималната ,над 200 лв.колко са за него?3 деца като е направил да е мислил.Един път да кажеш случайно,втори,трети.Тарикат.Иначе насила хубост не става,аз ако съм ще водя дело за увеличение на издръжката всяка година.

# 5
 • Далечният изток
 • Мнения: 15 612
Препоръката е да го попита дали евентуално ще поиска да говори с детето. Да четем с разбиране все пак. Явно детето пита за баща си, иначе защо авторката ще иска "да оправи кашата"?! И защо решихте, че тя няма никаква вина, след като самата тя си го признава? Това, че и бащата трябва да си гледа детето, колкото и майката, е безспорно, но със сигурност с лошо отношение няма да се получи. Затова посъветвах да действа с добро. Винаги настоявам да се пробва с добро.

# 6
 • Мнения: 24
Дело водих това лято и нямам намерение пак да водя поне не скоро. Издръжката… В бизнеса му всичко е на името на жена му и за това нямаше как да докажем високи доходи, оплели си бяха кошницата така да се каже. Отделно съдията изиска по тяхно настояване моите доходи, а тук където живея за това, че съм самотна майка получавам доста добра помощ в евро.
Въпроса не е в издръжката, той си я плаща и дали ще ми я увеличат с още 50-100 лв не е кой знае каква разлика за мен, работя и както казах получавам помощ от държавата за това, че съм самотна майка.
Проблеми ми е психологически и за това търся подкрепата ви. Чувствам, че се държа като една луда, обсебена от бившия и жена му🤦🏻♀ Реално тяхната връзка вече продължава доста повече отколкото нашата някога беше, а аз глупачката не мога да се сдържа да не отварям профила и в социалните мрежи ( той ме е блокирал, иначе преди гледах и неговия ) . Измъчвам се ужасно и в същото време знам, че само съм си виновна, чувствам като някаква пристрастеност постоянно да я гледам, а в същото време ме боли. Постоянно се срявнявам с нея, сравнявав живота който ние имахме с техния и факта, че тези сравнения не са в моя полза ме изяжда отвътре.
Решила съм сега след като детето се върне на училище да започна да посещавам психолог, имам някаква обсесия…

# 7
 • Далечният изток
 • Мнения: 15 612
Това май засега ти е единствения полезен ход - психологическа помощ.

# 8
 • София
 • Мнения: 29 463
Тук някаква съседка е зарязана с дете:
Здравейте,

последните години така се завъртяха нещата около мен, че много от двойките които познавам се разделиха. Това разбира се няма нищо лошо, но забелязвам една тенденция - татковците тотално абдикират. Забравят, че имат деца, създават нови семейства където се изживяват като “баща-мечта”, а децата от предишната връзка са тотално неглижирани. В най-добрия случай плащат една издръжка и това е, но темата не е провокирана от финансова гледна точка, а главата ми не побира как изведнъж забравят, че имат дете/деца? Как правят всичко за новото си семейство и “новите” деца, а “старите” за тях просто спират да съществуват.
Моята съседка споделя такава съдба, премести се до нас преди около 4-5 години след раздяла с бащата на детето и. Днес си говорихме с нея и тя сподели, че бащата не търси детето по никакъв начин, не го е виждал от няколко години и това което най-много ме “впечатли” - блокирал номера на майката на детето си ( моята съседка ), като преди това и написал, че никога повече не иска да ги чува и вижда, нея и детето и оставил номера на съпругата си ако някога все пак възникнела много спешна и неотложна ситуация свързана с детето?!
Някак много ме учуди цялата тази история и ми е интересно, понеже знам, че във форума има много разведени, самотни майки и хора с втори бракове/връзки, какво е вашето мнение? Случвало ли ви се е нещо подобно? Как реагирате ? На мястото на моята позната бихте ли позвънили на телефона на съпругата за каквото и да е? Как човек зачерква собственото си дете, но продължава да се грижи активно за друго/други?

Тук авторката не е зарязана от мъж, мъжът се кара с родителите си, а децата са две:
Цитат
Вече няколко месеца ме дразни с това, че след като сина и отказа да и играе по свирката тя забрави, че има внуци. Не търси децата, не им прати подаръци за рожденните дни нито пък дойдоха да ги видят. Настройва и свекър ми по същия начин. На мен ми е тъпо защото голямото дете всичко разбира и много ги обича, през деня пита за тях и мен това пренебрегване на децата ме натъжава. ОК да се сърди на сина си, ако иска и на мен да се сърди не ми пука, обаче децата какво са и виновни. Никога не съм отказва децата да ходят у тях, винаги са ги взимали когато пожелаят, голямото дете е свикнало и сега пита “ Защо баба А ( майка ми ) ни взима у тях, а баба М ( свекървата ) не идва ? “ .

Ясно ми е, че не са длъжни с нищо, но ме дразни факта, че се скараха със сина си, а забравиха внуците им, които толкова ги обичат и търсят.
https://bg-mam.ma/p/1581934/46850606

Тук даже няма какво да коментирам:
Скрит текст:
Не съм чела цялата тема, но прочетох първите страници и това ме накара да пиша. Там се обсъжда, че когато един мъж е удрял бившата значи рано или късно ще удари и настоящата/бъдещата.
С моя мъж сме от около 10 години, женени сме, имаме две деца.
Скрит текст:
В периода, през който бяхме само гаджета аз чух от “доброжелатели”, че той “ много пъти е биел бившата си приятелка “. Тогава започнах внимателно да го наблюдавам как реагира в напрегнати ситуации, как се държи , жестовете му, реакциите му когато се скараме. Никога не видях нищо подозрително, до ден днешен не е ударил нито мен, нито децата, нито пък който и да е друг човек или животно. Та месеци след като разбра как “той пребивал бившата” намерих удобна ситуация и разговарях със свекърва ми по темата. Тогава тя ми разказа, че знае за 2-3 случая, в които той е удрял шамар на бившата си, единия път дори е бил точно пред свекърва ми. По нейни думи ( след това съм говорила с него и той е казвал същото ) момичето е било изключително ревниво, правела е скандали буквално за всичко без да се съобразява къде се намира, използвала е обиди и псувни, включително към родителите на мъжа ми в тяхно присъствие и накрая се е нахвърляла да го удря, дере и дори хапе ( ШОК ! ). В следствие на това той и удря шамар. Разбира се връзката им е приключила доста бързо. След тези подробности съм го питала “ Е, ти как въобще беше с такова момиче? “, но го отдавам на неговата младост и неопитност по онова време ( на около 21-22 години ).
Сега, ясно ми е как тука половината ще запеят в хор какъв лош човек е , насилник и тн.
За мен е редно когато има такива токсични отношения, в които теб те бият или ти толкова си изпускаш нервите, че удряш шамар на жена, те веднага да бъдат прекратени.
И стигаме до днес, когато детето става едно, а бракът се изпарява:
Живеехме в чужбина, роди ни се дете и не след дълго се разделихме.
Скрит текст:
След време той си намери приятелка, тя обаче явно не успя да свикне с живота тук и се върна в България, а той я последва. Ожениха се и имах две деца.
В началото като бнд се върна в България се обаждаше всяка седмица, после през две, един път в месеца, през няколко месеца… Издръжка не плащаше, бяхме се разбрали да купува билети за мен и детето през лятото и за Коледа. В крайна сметка майка ми ме убеди да заведа дело в България за издръжка, присъдиха малко над минималната. След това дело той въобще спря да се обажда, не е виждал детето от две години, дори за Коледа не му се обади.
Чудя се трябваше ли да завеждам това дело, заради него ли детето ми е лишено и от най-малък контакт с баща си. Търся вината в себе си и много ме боли заради детето.
Знам, че имаше периоди в които се държах ужасно, болеше ме, че той намери нова жена и се ожени за нея ( на мен брак така и не ми предложи дори . ).
Скрит текст:
Моите връзки пропадат и нищо не се случва, неговия живот се развива прекрасно, има процъфтяващ бизнес, съпруга, деца, собствен дом и тн.
Тааа започнах от едно, но стана друго Cry Много съм объркана, тъжна и не знам как да оправя кашата която до някъде сама забърках.
Моля ви, дайте ми някакви съвети, тук съм и съм готова да отговарям на въпроси и да дискутираме в рамките на добрия тон, искам да чуя мненията ви!

Тези тролщини...

# 9
 • Мнения: 24
Форума ни позволява да сме анонимни, защо съм задала така темата си знам аз.
Никакъв трол не съм, ако нямаш какво да кажеш по темата спами другаде. Ако смяташ, че има нещо нередно информирай модераторите.

# 10
 • Мнения: 11 599
Ей затова вече не се хабя да пиша.
И винаги чета стари мнения.

# 11
 • Мнения: 394
Принципно няма нужда да лъжете детето, че бащата е отишъл за мляко и просто е забравил да се върне. Ще му е тъпо ден или два, и после ще свикне с мисълта, че баща няма. Вече не е нещо невиждано. Даже като бях малък половината деца в класа бяха с разведени родители.

За бащата,  както са писали и преди мен - насила не можеш да го накараш да си гледа децата. Не си била неговото и толкова. Пък тва със следенето на профили в социални мрежи... правилно си се запътила към психолог.

# 12
 • Мнения: 2 901
Приемаме, че не тролиш. Моето мнение е, че е погрешно да лъжеш детето и да му създаваш надежди. Проучи има ли възможност там, където живееш, да водиш дело за издръжка. И за режим на лични срещи. И спри да му ровиш профила, излишно е. Пък ако знаеш колко поддържат фалшив имидж, а у дома е съвсем друго.. И той не е много умен, щом целият бизнес е на името на жена му, само за да не плаща издръжка на първото си дете. Нищо не се знае занапред.

# 13
 • София
 • Мнения: 29 463
Не троли. Само лъже.

# 14
 • Мнения: 2 901
Щом намира смисъл в това..

Общи условия

Активация на акаунт