Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 015
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • София
И на моята са тъмно сини, но четох че цветът се вижда след 3 месец и до края на първата година се променя, така че не е ясно.

Искам да се похваля, че вече имаме режим. Успяхме с повече будуване през деня, най вече вечер, да спи от 9,10 вечерта до 6.30/ 7 сутринта с едно събуждане за храна в 3/4. Занимавам се с нея повече, основно от 5 до 8, като я занимаваме и така успяваме да спим през нощта. Тъй като едната баба я взима всеки ден за няколко часа и предимно спи при нея (постоянно се внимава да не ревне и се дундурка), което аз не одобрявам, вечер е времето в което будува.

# 406
  • София, България
На нашият бяха сиви, сега почнаха да изсветляват и да позеленяват. Предполагам ще бъдат като на баща му и брат му, пъстри. Техните се сменят мебжду зелено и жълто/светло кафяво.

# 407
На моята девойка очите й са сиво-сини. Баща й е с пъстри, аз с кафяви. Всички казват, че е одрала кожата на баща си и очаквам и очите му да вземе. Blush
Вашите мъници мушкат ли си ръцете в устата? Моята отскоро го започна този номер, най-вече като е гладна. Гледам да ги вадя, за да не свиква така.

# 408
Да , моята прави така с юмручето си . Опитвам се да и дам бибата в тези моменти , но не я иска . Аз много исках да е с биба , защото тя ги успокоява , но не я иска . Утре става на 2 месеца и ще започват да стават все по интересни .
Тази седмица ще вали и не знам какво ще правим вкъщи по цял ден . 🙁

# 409
И моята слага ръцете в устата и тъкмо четох в блога на Ася Демирева, че така опознавали света и не винаги означавало глад. Имало връзка с повечето слюноотделяне, което настъпвало в този период . Моята си обича бибата, но това не й пречи да пъха юмруците в устата ❤

# 410
  • София
Не вадете ръцете на децата от устата. Това е съвсем естествен преход в развитието на бебетата. Първо са ръцете в устатата, после са играчките и накрая е храната в устата.

# 411
Момичета, знам, че още е рано, но аз почнах да мисля за захранването. Виждам, че има две основни течения - класическо и такова, водено от детето. И двете имат За и Против и тепърва почвам да чета по-подробно, за да направим някакъв избор. Вие насочили ли сте се към някакъв метод? Някакви препоръки за източници с информация - аз основно чета американската педиатрична асоциация, но всичко ще ми е полезно за формиране на мненеие.

# 412
И нашият пъха ръцете в устата. Когато му сложа бибата демонстративно я маха със  показалеца и пъха ръката в устата със доволна усмивка 🙈

Относно захранването аз искам да започна от април когато вече ще е навършил 4месеца. Ние ще ходим на почивка в юни когато вече ще има навършени 6 месеца и не ми се иска там да го захранвам със кашички от бурканчета, (нямам друга възможност в хотела) а пък вече като се върнем ще е скоро на 7 месеци и ще бъде късно според мен тогава да започвам. Сега в март на следващата контрола ще се консултирам със педито, ако той ми даде зелено светло започваме 🙂

# 413
  • София
Аз мисля да започна на 5 месеца, като ще давам паралелно и пюре и звб. Не го мисля много този път, ще е малко сигурно през просото.

# 414
Аз също мисля да започна , когато навърши 4 месеца ✌🏼

# 415
Аз мисля на 6 мес , но не съм решила кой метод, може би смесено…

# 416
  • Somewhere beyond the moon and stars
Мисля, че ще я захраня по класическия метод или смесено, вероятно след 6 м. Все ще се захранят децата; но за мен е по-лесно да следвам класическите препоръки за поредност и време на въвеждане на храните, важното е след това да се хранят разнообразно.

Отначало със захранването с всяка храна хапват по 1-2 лъжички, така че 1 или 2 седмици прекъсване или бурканчета не вярвам да е такъв проблем. Иначе, детските кухни (поне частните) имат и пюре меню, така че ако сте на почивка около голям град в България, може да се има предвид.

# 417
Мами, тези от вас, които минахте ваксините- вашите бебоци как ги приеха? Нашата първа ваксина я отмениха за понеделник (тогава ще е 12 седмица) и ще й слагат за ротавируси. Притеснявам се, че хващаме последния влак, тъй като се слага макс до 12- та седмица. Същи така се тревожа и от някакви реакции… 2 дни след ваксината имам консултация по кърмене и ще срещам малката с консултантката и ще се пътува до там… знам, че някои майки ограничават всякакви контакти на бебетата си. Охх нещо съм се спекла…

# 418
  • София
Спокойно, два дни е достатъчно време за след ваксината. Иначе добре прие всички ваксини, беше доста кисел но без други екстри

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 10:34 от Мацето

# 419
На Ема й сложиха 3 ваксини наведнъж. Двете задължителни + Ротавирусната. Освен, че на следващия ден беше малко кисела и спеше повече, не е имала друга реакция. Слагахме лепенки Koolpatch, бяхме се подготвили и с Панадол, но не се наложи да го ползваме. Не е вдигнала температура. 3 дни преди и 3 дни след ваксината имахме схема на прием на Шуслерови соли + Туя + Фенистил.

Общи условия

Активация на акаунт