Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 34

• 32 031
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
Сега поне калта замръзна и не цапа, но пък навсякъде има лед и е опасна пързалка Simple Smile
Ще си го припомня това в другата тема - за цената на пазара на имоти - когато кажат как в София затова било скъпо, защото било хубаво и биела други европейски столици по цени спрямо качество на живот.

# 466
То какъв набор си, че все за нещо мрънкаш Simple Smile
Улиците може да не са най-честите, но явно ти харесва все пак, щом стоиш и живееш тук.
Ако не се лъжа, ти беше някакъв компютърен хакер, та можеш да се преместил да живееш където си искаш. Не си вързан с имоти, Ами си гледаш цените на акциите през телефона как вървят. Тъй че, иди и поразгледай, че се върни и ни кажи как е другаде качеството на живот.

# 467
Това пък с обувките като изискване е пълна психопатия. Аз съм си тръгвала без да изчистя от нает от мен апартамент, когато вместо договорен срок за предизвестие от 2 месеца и за двете страни, ми дадоха 3 седмици. Но за статистиката аз оставам в графата- " ама тя не беше почистила след себе си". Нещата никога не са черни и бели, обикновено ако има проблем, той не винаги е само в едната страна.

# 468
Права си, нищо не е само Черно или бяло. Но за мен, наемателите са по-често неизправната страна. Което не е фатално, ако след като напуснат пожелаят да си платят сметките и пораженията. Но ... Уви ... Считат, че не дължат нищо повече. Четирима са ни завличали със сметки и наеми. Имали сме и читави наематели. И един-единствен случай , при който квартирантът излезе, и след два месеца му писах че дължи вода към 20 лв, и отиде и плати, и ми благодари, че съм го уведомила. Останалите след като напуснат, не си вдигат телефона даже. Според мен се дължи на липса на възпитание, което аз няма как да поправя.

# 469
За сметките най-често собственикът си ги плащаше (в моите случаи) и аз на него заедно с наема, така няма забавяне, специално за топлофикация. Вече за последния месец, там е мъглявата история, но пък затова се искат и повече депозити. Понеже докато бях под наем също и давах под наем, та тази схема беше най-успешна.

# 470
Това за обувките беше парафраза, само дето в момента не се сещам към къде точно, но може да даде горе-долу някакъв ориентир все пак. Човек, който прескача постелката пред вратата, подминава калцуните и директно влиза с обувки на оглед в жилище със светъл килим не очаквам да покаже кой знае какви грижи за жилището. Ако не му прави впечатление, че ходи със замазани дънки, как да очаквам да не се търкаля с тях по дивана.

# 471
  • София
Aз целенасочено ходя low key, не обичам да привличам нежелано внимание. Не се гримирам, не нося точкета (колкото по желание, толкова и по обективни причини - алергия и вроден дефект на коленете), с една дума - не се мадамча. Което води до смешни случаи от време на време,  с продавачи, които преценяват потенциалните купувачи по външен вид.

# 472
Sharky, и аз ходя най-често без грим, защото имам самочувствие на все още ставаща и без 🙂, но тук иде реч за елементарна хигиена. Само да кажа, че аз не вадя влажна кърпичка, за да бърша кал обувките си през 5 минути, нито истерично лея дезинфектант, ама кал на 5 дни си е кал на 5 дни. Или прескачането на изтривалката в дъждовен ден, сайт, да не се изтрият подметките. За това говоря.

# 473
Никаква гаранция няма на какви наематели ще попаднете.Аз съм споделяла за моя случай-сега правим основен ремонт.
Приемам трайните неща-баня,гранитогрес,врати,остъклен балкон,като вложение за самия имот.Все пак няма да бият с чук по стената.Мебелите ще са нови но от нисък клас,защото така или иначе да 5 год са за смяна.

# 474
  • Варна
Никаква гаранция няма на какви наематели ще попаднете.Аз съм споделяла за моя случай-сега правим основен ремонт.
Приемам трайните неща-баня,гранитогрес,врати,остъклен балкон,като вложение за самия имот.Все пак няма да бият с чук по стената.Мебелите ще са нови но от нисък клас,защото така или иначе да 5 год са за смяна.
Бих те посъветвала абсолютно всичко, което ще влагаш в апартамент за отдаване, да е с прилична цена и да можеш да го прежалиш, колкото и вечно да си се струва. Вратите са първото нещо, което някое куче би изгризало. И да няма кучета, може да има дупки от юмруци например или драскотини от местене на багаж. Веднъж някоя мадама да си изтърве парфюма в банята и плочките ти може да са чао. Или мивката.
Не знам защо всички тръгнаха да се описват кой ходи с грим и кой - с токчета. И по анцуг да е човек, пак може си личи, че е чистоплътен. Да мирише на хубаво, да няма черно под ноктите, косата да е мита в последните дни.

И да - няма гаранция, че ще попаднеш на свестен наемател, но някои хора само като ги видиш и чуеш, имаш 100% гаранция, че не са стока.

# 475
И аз така си мислех, но за единия ни апартамент преди 3 години потенциалната наемателка пита дали може да сложи пирони на стените за картини. Не помня точно, но каза, че иска да сложи около 30 картини.... Обясних й за спалнята, че е с вътрешна шумоизолация и скъпа мазилка отгоре, на което отговора беше: ама ние ще си замажем дупките като напускаме...

# 476
  • София
Ти пък - детето на наемателите точно с някакво чукче или някаква подобна играчка беше било по стените, явно се е забавлявало, наложи се шпакловка. Simple Smile

# 477
# 478
  • Варна
Нали не мислите, че в такива жилища се готвят манджи със запръжки от сутрин до вечер?

# 479
Дори само да се притопля и да се храни човек пак ухае на храна .
Както в столовата на офис сграда, където има само МВ и маси и столове.
Що за лукс е това?

Общи условия

Активация на акаунт