Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 23 845
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • Замък сред облаците
Не съм правила импо тест, но е логично при ендометрит/възпаление да има неблагоприятна имунологична среда. Повишават се клетките борещи се с инфекции и възпаления. Т клетки и НК клетки.

Ендометритът следва да се лекува, защото явно променя не просто средата, но и структурата на матката при такъв резултат.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 16:08 от АА

# 601
Днес ходих на контролен, за мое спокойствие, при друг АГ докато си чакам прегледа на 16.02. По термин съм в 9+2, но реално измериха бебче като 10+2. Мяташе ръчички и крачета вече и беше много яко!
Малко ме притесни че измериха нухалната транслуценция(NT) и ми казаха че е по-голяма отколкото следва да е за периода. Доколкото знам е рано за надежден резултат там, но някой има ли идея как се развиват нещата и какви са нормите? Днес я измериха като между 1.5 - 1.9 мм.
По-скоро ще направим и пренатален тест, но и за него е все още рано - насочиха ме да пусна пробва към 12 седмица.

# 602
Gelatto, защо те карат да чакаш до 12 седмица за пренаталния тест? Той започва от 10. Аз пуснах 10+3 и беше с идеални проценти бебешко ДНК, въпреки, че съм с по-дълъг цикъл, късна овулация и т.н. Според мен може към 10 да си пуснеш, за да си спокойна и да не се ядосваш и мислиш само. Късмет желая!

# 603
Днес ходих на контролен, за мое спокойствие, при друг АГ докато си чакам прегледа на 16.02. По термин съм в 9+2, но реално измериха бебче като 10+2. Мяташе ръчички и крачета вече и беше много яко!
Малко ме притесни че измериха нухалната транслуценция(NT) и ми казаха че е по-голяма отколкото следва да е за периода. Доколкото знам е рано за надежден резултат там, но някой има ли идея как се развиват нещата и какви са нормите? Днес я измериха като между 1.5 - 1.9 мм.
По-скоро ще направим и пренатален тест, но и за него е все още рано - насочиха ме да пусна пробва към 12 седмица.
Аз им нямам много вяра на тия замервания в началото. Все пак мери човешка ръка. 1мм грешка в цъкването върху нещо толкова дребно и ей го къде е…

# 604
Gelatto, аз на твое място бих направила пренатален още в 10 г.с. Това предвид историята ти. Тя и моята е подобна, знаеш. Та като се стигне до бременност и аз така бих направила. Ти разбира се, ще си прецениш за себе си как да постъпиш. Не искам да ти натрапвам мнението си, само споделям как бих постъпила аз.

# 605
  • Замък сред облаците
И в 9-10гс кой въобще мери НТ?!?!? Иначе над 3мм беше проблем.

# 606
  • Ст Загора
То и аз мисля да пусна пренатален евентуално някой ден

# 607
И в 9-10гс кой въобще мери НТ?!?!? Иначе над 3мм беше проблем.

Реално си беше съвсем нормален преглед, нищо специализирано. АГ-то каза че техниката й не е толкова точна колкото биха били на феталната, та се надявам да идва от там притеснението. Няколко пъти мери и каза че и се струва повече спрямо седмицата.
На 16ти ще изговоря нещата с моята си АГ в Щерев, но ако и тя изкаже съмнения ще си пусна пренатален преди БХС и първа фетална, които се падат за 28.02.

# 608
На моето бебе е спряло сърчицето в 8 седмица и 6 дни.. Утре ще ми правят вакум аборт... Отново... Не мога да повярвам, че пак ми се случва....

# 609
  • Ст Загора
Миме съжалявам ! Какви изследвания имаш?
Изследвай плода в геника

# 610
mimeto999, толкова съжалявам...

Всички в групата знаем през какво преминаваш, нямам какво да ти кажа, освен да се опиташ да запазиш себе си и да продължиш... Надявам се процедурата да мине бързо и безпроблемно.

Както nasito те посъветва, изследвай плода, а след това си направи и нужните изследвания, дано бързо се открие откъде идва този проблем. Доколкото разбирам не е първият път, в който ти се случва или се обърках?

Късмет желая...

# 611
Mimeto, много съжалявам.

# 612
  • Замък сред облаците
Съжалявам, Миме! Беше ли на някаква превантивна терапия?

# 613
Миме съжалявам ! Какви изследвания имаш?
Изследвай плода в геника
Кариотип на двамата с мъжа ми-нормален кариотип, тромбофилия-оказаха се с нискорискова, бих си фраксипарин, липса на витамини-пих витамин Б и Д, за да наваксам липсата, NK клетки-излязоха завишени-правих вливка интралипид.Утре казаха, че задължително ще се изследва. Доктора ми вика, не го окачва, но ми спомена, че миналия път неговата колежка е писала, че пулса в 6 седмица и 6 дни е бил 116,което е бил нисък за седмицата. Докторката тогава на мен нищо не ми обясни, каза че всичко е наред...

# 614
  • Ст Загора
За геника се площа . Не е хистология от болницата

Общи условия

Активация на акаунт