Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 23 844
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
За геника се площа . Не е хистология от болницата
Аз така се разстоих, но не питах.. Бях в Селена, те как процедират и изследването на абортивния материал, някой на ясно ли е? Ще попитам дали мога и в Геника да го изпратя..Доктор Ставрев видя, че има някакъв оток, което го кара да мисли, че има генетичен проблем. А имаме общо детенце с мъжа ми, изследвахме и кариотип и двамата в Геника... Не знам какво не е както трябва...

# 616
Много съжалявам, Миме! Прегръдки!
Ние също сме с нормални кариотипи и нискорискова тромбофилия и правихме ПИД заради повтарящи се ранни аборти. Може да изговорите с АГ и тази опция за бъдещи опити.

# 617
  • Ст Загора
За геника се площа . Не е хистология от болницата
Аз така се разстоих, но не питах.. Бях в Селена, те как процедират и изследването на абортивния материал, някой на ясно ли е? Ще попитам дали мога и в Геника да го изпратя..Доктор Ставрев видя, че има някакъв оток, което го кара да мисли, че има генетичен проблем. А имаме общо детенце с мъжа ми, изследвахме и кариотип и двамата в Геника... Не знам какво не е както трябва...
виж в сайта на геника. Можеш в стерил. Контейнера с физиологичен разтвор се носи

# 618
Миме, много съжалявам, че отново ти се случва това.. Heart и на мен преди месец ми правиха трети аборт и за първи път изследвахме абортивния материал. Задължително коментирайте предварително, че искаш да се направят генетични изследвания. Аз бях в друга болница, но при мен го дадоха веднага след процедурата директно на съпруга ми в контейнер с физиологичен разтвор и казаха, че трябва в рамките на деня да се изпрати в Геника.

# 619
  • Ст Загора
Може и в хладилника да се държи

# 620
  • София
Мине много съжалявам 😞

Джелато Вижън тест правих аз в 10та седмица навършена и беше готов точно за 7 календарни дни. Но и аз се чудя как някой на толкова малък плод е измерил НТ изобщо

# 621
Миме, много съжалявам че ти се налага отново да преминеш през това.

# 622
Миме, прегръдка и от мен, много съжалявам! Sad Дано да намерите и разрешите причината в най-скоро време!

# 623
Съжалявам за случилото се, Миме! За съжаление, не съм компетентна, за да дам съвет, но пък момичетата преди мен са го направили.
Кураж ти желая и вяра! Стискам палци да се случат нещата успешно следващия път! 🍀

# 624
  • Пловдив
Миме, много съжалявам! Прегръдки! Бързо възстановяване! А за изследването на плода-момичетата по-горе са писали.
Не знам дали е някакво успокоение, но гледах таблица, според която сърдечния пулс в 6-7 г.с. е  100-130 удара.
https://biomall.bg/blog/surdechen-puls-na-ploda-koga-se-proqvqva … -go-chuem-1-chast

# 625
Миме, много съжалявам! Прегръдки! Бързо възстановяване! А за изследването на плода-момичетата по-горе са писали.
Не знам дали е някакво успокоение, но гледах таблица, според която сърдечния пулс в 6-7 г.с. е  100-130 удара.
https://biomall.bg/blog/surdechen-puls-na-ploda-koga-se-proqvqva … -go-chuem-1-chast
Благодаря! Аз също търсих табличка за сърдечния пулс след прегледа тогава и видях, че е нормален за седмицата.По никакъв начин докторката не реагира да има нещо нередно 🥺 И днес беше голям шок, изобщо не си бях по мислила, че ще се развият така нещата..

# 626
Здравейте, момичета!Вчера мина моят аборт, от болницата дойде генетичка, с която да разговарям. В Селена също вече правят генетични изследвания на абортивен материал, като го пращат в Национална генетична лаборатория. Попитах и за Геника да занеса за изследване, но ми казаха, че там не изследвали толкова много показатели, както в НГЛ. Платих по - малкия пакет за изследване 460 лв-препоръча ми го генетичката, като каза, че ако трябва може да се пусне и много по-разширен 1560 лв, който се праща в Хонг Конг, ако не се лъжа.Също така ми каза, че оттока, които доктора видя на ембриона на прегледа може да е от това, че то вече е било със спряла сърдечна дейност и започва да се разлага, ако съм разбрала правилно. Дано да съм постъпила както трябва, вече във всичко се съмнявам... Другата седмица ме викат на контролен преглед. През това време се чудя какво мога още да направя като изследване, за да разбера защо се повтарят абортите. Ще се радвам на всякакви съвети от вас 🥺

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 22:45 от mimeto999

# 627
Момичета, 40 дни минаха от моя аборт и няма цикъл все още. Да чакам ли още или да ходя на лекар ?

# 628
  • Ст Загора
Момичета, 40 дни минаха от моя аборт и няма цикъл все още. Да чакам ли още или да ходя на лекар ?
до 50 дни.

# 629
mimeto, може ли инфо какво включват малкия и разширения пакет на Национална генетична лаборатория?

Общи условия

Активация на акаунт