Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 23 828
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
mimeto, може ли инфо какво включват малкия и разширения пакет на Национална генетична лаборатория?
За разширения пакет ми дадоха един лист, ще го погледна щом съм вкъщи и ще го снимам.А това ми излиза като име на генетичното  изследване, което сега пуснах-.Микроделеционни / Микродупликационни Синдроми MLPA или субтеломерни - НГЛ. Ще видя дали нещо друго пише да фактурата, която си взех по-късно и ще пиша пак.Ето какво ми дадоха...

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 15:46 от mimeto999

# 631
Благодаря, mimeto!

# 632
След първата загуба в 18 гс цикъла ми дойде след около 2 месеца. На втората бременност приключила 21-22 седмица след това дори не си спомня кога чак ми дойде цикъла,но е било веднага. След третата и успешна цикъла се появи почти година след раждането.

# 633
Утре съм на вливане на интралипид, но миналата седмица бях с грип и още имам някаква остатъчна кашлица. Трябва ли да го отложа?

# 634
Мили дами, моля ви за съвет. Отдавна не съм писала, ще опитам да синтезирам информацията. Опити с мм от 1г и 2-3месеца. Един спонтанен аборт в 6г.с преди 6месеца (следях чхг - нарастваше бавно). Два положителни теста за бременност преди 4дни, днес ми дойде отново (не съм пускала чхг). Имаме направени хормонални  изследвания - всичко в норма. При него 2 направени СГ - с морфология 2%, но всички останали показатели са повече от добри. Добавките, които пием са вит. Е 400iu, Coq10 60mg, витамин Д и б12 приемам аз( изследвах и имах леки дефицити), той хапва и медена бърканица. А миналата година пи и бабини зъби, андрозитол. Предстои идната седмица да изследваме за хламидия, уреаплазма и микоплазма. Аз обмислям да се изследвам за тромбофилия, но не знам кое точно да проверявам там( генетична или придобита, ако има значение въобще). Пропуснах да кажа, че цикълът ми е  редовен 26-28дни, засичана овулация с лентички и при АГ няколко пъти изминалата година. Ако може да посъветвате къде да търсим причина.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 18:57 от Анонимен

# 635
  • Замък сред облаците
2% морфология са достатъчно нисък шанс за успех, според мен там е ключът основно.

# 636
2% морфология са достатъчно нисък шанс за успех, според мен там е ключът основно.
Да, разбирам, но някак 2% от общата картинка ( от над 300млн, повече от половината бързо подвижни) не звучи отчайващо. Поне това беше мнението на андролог

# 637
На моят мъж морфологията е 2.5% и също имам една бременност завършила с аборт. Ходихме до андролог и ни каза същото като на вас, количеството е достатъчно голямо, за да може да стане по естествен път. Изписа му Полукс Форте и аминокиселини.
 Може ли рецепта за тази бърканица с мед?
Да, разбирам, но някак 2% от общата картинка ( от над 300млн, повече от половината бързо подвижни) не звучи отчайващо. Поне това беше мнението на андролог

# 638
Здравейте момичета, рядко успявам да се включа, толкова рязко се върна ежедневието след аборта, че ми се завъртя главата буквално, но определено многото работа помага.
Аборта беше на 11.01. и сега цикъла ми дойде на 05.02 както си беше преди случката, сега ще пусна отново чхг (бях с частична моларна) и въпреки, че доста беше спаднало за мое успокоение
Иначе докторката така и не каза в кой момент след цикъла да отида отново на преглед, дори нямало нужда и опитите могат да започнат отново, но аз все пак държа да отида
Междувременно започнахме с мъжа ми да пием витамини фертил по негово настояване (шашка се че е по-възрастен)
Въпроса е кога след първия цикъл отидохте на преглед, веднага или може да се изчака?

# 639
Mel_, рецептите са две. Той приема миналата година едната, тази година другата.
1 буркан мед незахаросан
200гр млени орехи
50гр пчелен прашец
100гр пшеничен зародиш

1буркан мед
200гр сурови бадеми
50гр пчелен прашец
50гр пшеничен зародиш
100гр сусамов тахан

# 640
По колко лъжици на ден?
Mel_, рецептите са две. Той приема миналата година едната, тази година другата.
1 буркан мед незахаросан
200гр млени орехи
50гр пчелен прашец
100гр пшеничен зародиш

1буркан мед
200гр сурови бадеми
50гр пчелен прашец
50гр пшеничен зародиш
100гр сусамов тахан

# 641
Mel_, на места пише 1с.л сутрин на гладно, някои приемат и вечер. ММ приема само сутрин. Нямам представа как е правилно, но все е от полза. При нас и двете забременявания се случиха след 20дневен прием на бърканицата (може и да е съвпадение, но ми се иска да вярвам, че тя прави някакви чудеса)

# 642
  • Замък сред облаците
Ами, моят е с 4% морфология и имам 2 неуспешни Б миналата година (кухо яйце и биохимична), като преди това имам родено дете от същия. Само с добавки не става, трябва и много спорт и хранителен режим за подобряване на морфологията впрочем.

Иначе под 4% неслучайно насочват за инвитро, имай предвид. Шансът за здрав сперматозоид в тези случаи да оплоди е много нисък, като имаш предвид че една здрава двойка без проблеми има около 30% шанс за успешно забременяване месечно, при двойки с проблеми е под 10% шанса….
Също е важно на тия 2% колко са и ДНК фрагментациите…

А за бърканицата и добавките трябва поне 2 месеца прием за някакво отражение, иначе поне 3+ реално се приема за обновяване на спермата.

Адресирайте правилно проблема, защото може да ина поредица от неуспехи докато хванете читав сперматозоид. Отделно за теб на всеки 6 месеца проверявай полови хормони, щитовидна, витамини и взимай мерки при нужда.

# 643
  • София
Ние сме инвитро, като при първата стимулация ММ беше с 3% и имам от нея две загуби в 7 г.с. Имаме още два ембриона от тази стимулация с ниско качество, но решихме, че предпочитаме нова като този път пием добавки и двамата - Опти Ова и Мито Мотиле, спазваме стриктна диета, никакъв алкохол и ще правим диагностика на ембриона. Дано този път добутам докрай.

# 644
AA, да, за добавките съм съгласна, че са с натрупване. Ние сме на добавки от юли месец миналата година. Иначе, смятах, че инсеминацията е вариант, поне така ми каза АГ. Не сме проверявали Днк фрагментации

Общи условия

Активация на акаунт