Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 51 538
  • 775
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не съм правила Ендопредикт обаче, имам само епикризи и хистологии от двете операции, също и резултати от едно проучване на Плевенския университет за генетични мутации.
Да, ясно, че не зависи от годините само, но нали идеята е да те вкарат в дълбока менопауза, за да не произвеждаш естроген. Ти имаш 7 години терапия и с Горезелин /Золадекс или Резелиго/ ли? То действа на производството на естроген от яйчниците, а аз за там мисля, че отдавна нямам нужда. За Екземестана не споря - него ще си го взимам.

# 241
  • Плевен
На хормонална съм, да
Работата ми не е физическа, но интелектуално изискваща 8ч да съм супер концентрирана и това страшно изморява

Вероятно е от това - хормоналната терапия променя много неща, вкл. когнитивните способности, за съжаление, изпитала съм го на собствен гръб. Ние сме в един много фин физикохимичен баланс и да промениш драстично хормоните се отразява на всичко.

В тази връзка, понеже ми се струва, че в Сити си карат на конвейр по въпроса за хормоналната - спазват си протокола да е мин. 5 години, а при мен заради рецидива се натрупаха вече 7 дотук /3 заради първия рак и 4 заради втория/, пуснах си хормони и ми се иска да се консултирам поне още с някой специалист евентуално за спиране на Резелигото /имам и Екземестан Акорд освен него/. Знам, че остава още една година, но много ми писна, а според мен съм на години, при които би трябвало да съм влязла вече стабилно в менопауза. Обнадеждена съм от спирането на Ели Дечкин, тя е доста по-млада от мен.

Хм, а при мен след спиране имам цикъл, тази седмица съм на гинеколог за пускане на хормони и да видим какво ще ме правят. Защо не казаха нищо, Сити много ме дразнят....Вчера ходих на скенер, всичко е като по устав, без възможност да се свържеш с някого, пионки с портфейл, като морско свинче се чувствам..

И да се почерпите виртуално, днес ставам на 45! Не вярвах, че ще ги докарам, но съм хепииии! 7години от диагнозата!

# 242
  • София
Честито, да си жива и здрава! Hug

Е, 45 не е толкова много, нормално е да се върне цикъл, аз обаче на толкова стартирах терапията и ми се струва, че е време поне Резелигото да ми спрат.

# 243
  • Русе
Не разбрах коя е рожденничката, ама й пожелавам да почерпи на 100-ния си РД Simple Smile.

# 244
  • Плевен
Аз, аз съм рожденичката! Да сме си тук, само списващи и отчитащи ремисията си.

# 245
Честит рожден ден! Много, много здраве и хубави моменти с любимите хора!

И аз отсега се глася догодина да ми спрат хормоните - пада се 5-тата година. Най- големият страничен ефект, като оставим настрана качените 5-6 килограма, е това постоянно чувство на отпадналост - никаква енергия нямам. А и мисълта ми тече доста по-бавно отпреди, та се чувствам и оглупяла, освен дебела. Simple Smile . Ще видим какво ще кажата в Сити. Нещо много ме дразнят напоследък, само такси искат, а отношение никакво. От септември чакам да ми се обадят за първия ми ПЕТ скенер, с триста зора си го изпросих.

# 246
Жива и здрава да си, elifanta! Още много години да празнуваш  и от любов и късмет да се не оттървеш!
Една от причините да не препоръчвам възрастния Иванов е точно защото не обяснява нищо- той си решава и  си действа...
Скрит текст:
( на въпроса: "Защо?", отговора при мен беше " Вие какво образование имате- медицинско ли, че ме питате?", отделно че не си помни пациентките- даже и какво е правил, не те познава като мине дори и  кратко време и много бързо забравя коя за какво е, особено след операцията, а че след нея е много трудно да се свържеш с него е общоизвестен факт... Не го пиша това, за да му гоня и плаша пациентките- просто и аз навремето, уплашена и респектирана от реномето му, се подлъгах....и първата операция ми е  при него, но при рецидива, който при мен се случи още по време на лечението( на оперираната гърда), го смених и това беше най- разумното решение, което можах да взема. И да знаете, че е  малко трудно да намериш негов колега, който да те поеме- масово отказват, затова препоръчвам д-р Балева, щото тя е Човек и пациентите са й преди всичко- и хич, не й пука, кой какво  и как....отделно, че винаги обяснява  кое, как и защо.)

# 247
Аз, аз съм рожденичката! Да сме си тук, само списващи и отчитащи ремисията си.

Две сме днес Heart не мислех да го споделям, ама така се впечатлих, че имам астрална близначка в темата. Здравички да сме всички и честит да бъде този ден.. както се пее Flowers Hibiscus

# 248
  • Русе
Ама тия хубави неща се споделят. Къде са тортите? Simple Smile

Еа, и теб ще чакам на 100-я РД да черпиш Simple Smile

# 249
Е, жива и здрава да си и ти, Еа! Много обичана и обичаща!

# 250
  • София
Честито, Еа, много, много здраве! Другото ще си дойде и само.

# 251
Живи и здрави да са ни рожденичките, и ние покрай тях:grinning:

# 252
Честит рожден ден на двете! От здраве да не се оттървете! Всички в темата бъдете здрави.
Може ли да попитам, някоя от вас намира ли връзка между заболяването на гърдите и дали е имала кисти, миоми, проблеми с цикъла, прием на хормони .Въобще с какъв рисков фактор свързвате заболяването? Или ви дойде от небето? Аз поради киста , после още една , пих почти година непрекъснато Дуфастон, Примолут нор и малко утрогестан, на два пъти по 15дни противозачатъчни/тях съм ги пила около 7-8години от 18-28г с прекъсване по време на бременност/. Последните ми цикли са кръвоизливи направо. Явно имам дисбаланс, което пише, че е фактор за развитие на болеста.

# 253
Честит рожден ден на elifanta и Еа! Да сте здрави и много щастливи! Flowers RoseFlowers Rose

Една такава, аз свързвам моето заболяване със стреса, който преживях последните две години. Опити за забременяване, документи за осиновяване, местене заради това от чужбина в България, трудно адаптиране за мен в чуждия град, където нямаме приятели, падане на стандарта, проблеми със семействата, и моето и на мъжа ми... наистина много ми се събра и физически, и психически.
А гинеколожката ми като и казах за рака, каза че според нея е от ин витрото и медикаментите, които съм приемала. Каза, че се увеличават случаите на нейни пациентки, които имат рак след ин витро.
Не знам къде е истината.
Който разбере причините, сигурно ще получи нобелова награда за медицина.
Но вече мисля да го давам по-лежерно, макар за сега да не успявам и да го карам още по стария начин - с нерви и притеснения.
Като говорих с психоложката на Една от осем, тя ми каза, че главния ми проблем е, че правя планове и ако не се получат на сто процента, не мога да го приема, и че ми е нужно смирение, да приема, че не мога да контролирам и направя всичко.
Обаче не мога и това си е.
Все изпитвам чувство на тревожност. Confused

# 254
Честит рожден ден, момичета🥰
Желая ви много здраве, много щастие и късмет🥰

Общи условия

Активация на акаунт