Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 51 520
  • 775
  •   1
Отговори
# 255
  • Северозапада
Честит празник на двете рожденички! Бъдете здрави и щастливи!
Може би хормонозависимите тумори могат да се свържат с хормонален дисбаланс, не съм се интересувала, но звучи логично. Аз не мога да свържа моя рак с хормоните, защото е нечувствителен към хормони. Не съм изследвала още дали имам мутация, но и да имам, не се сещам какво е провокирало тумора да се развие. Може би нещо, което не осъзнавам колко ми се е отразило.
Мисля, че вчера в Надежда разпознах съфорумка 😊

# 256
  • Плевен
Еа, знаех си, че има и други като мен! Тук сме се събрали само хубави хора.

Дано и резултата от скенера ми е ок, в четвъртък съм на гинеколог, да видим... А в Сити толкова не им пука, че не е истина, всичко е на конвейр и човека не значи нищо, имаш право само да мълчиш и да плащаш. Много съм отвратена, много....

# 257
  • Добрич
По темата за причините: и преди съм писала, че има доста книги и публикации за метафизичните причини за болестите. Нещо подсъзнателно, за което не подозираме. То се появява, за да ни даде знак, който ние не разбираме. Мисля, че затова са рецидивите. Първият тумор е отсранен, но истинската причина все още стои и се проявява отново, по същия или по друг начин. Това се отнася за всички болести,  не само за рака.

Според това, което четох, гърдите са свързани със семейството, а ракът с родителите. Според лекарка, която посещавам, причина за рака в гърдата е обида от мъжка страна ( последното не помня и за двете гърди ли беше или само за дясната). Според същата лекарка (и не само според нея), не трябва да оперираме гърдите, когато Луната е в Рак...

Който не вярва в тези неша, нека просто да подмине поста ми.

Лично аз си направих дълбока равносметка и открих събитие, за което нямах никакви индикации, че може да ми създава дискомфорт, нещо, което се е случило в най-ранна детска възраст и даже нямам ясен спомен за него... Било е много дълбоко покрито, явно защитна реакция на организма. Съответно започнах действия по приемане на ситуацията и изчистване на негативите.

☆☆☆

Пожелавам още много рожденни дни на всички дами в темата и весел празник на празнуващите днес!

# 258
  • София
Честити да са ни двете рожденички! От здраве да не се отървете момичета!
И моят рак е хормонозависим. Не знам, но аз съм си втълпила, че се появи поради хормонален дисбаланс, който имах. Ама имах само в моята глава, не съм се изследвала. Но почнах да качвам килограми от нищото, миналото лято 1 месец и отгоре цялата ми лигавица на устата беше с афти, херпеси се появиха. Въобще тялото ми показа, че нещо се случва, което не е ок.
И затова сега съм си решила, че ракът няма да се върне ако променя тези неща –  започнах хранителен режим, тръгнах на фитнес, слабея (вече съм -6 кг. за 1 месец), харесвам се в кожата си. Излизам с приятелки и колеги. Гледам де не се ядосвам за глупости и до голяма степен успявам. Бях много отдадена майка и живеех с радостите и болките на детето си. Не че сега съм лоша майка, но неговият живот си е негов. Ще пада, ще става, ще греши. Аз имам мой.
Та ей такива неща при мен.

# 259
Здравейте,
Честити да са рожденничките, от здраве да не се отърват.❤️
Аз в понеделник започвам с първа химиотерапия, днес минах комисия. Към Сити съм се насочила, въпреки лошите отзиви които чета, включително и в тази тема. Бях се засилила към Токуда, но лекарят с който се срещнах, ме попари, буквално и се отказах оттам. Ганчева в Сити ми вдъхна повече доверие, въпреки че вероятно няма да я виждам, поне да минава и да се маха. Дано съм взела вярното решение. Стадирали са ме две. Но не разбрах  "А" или "Б".При първа вливка ще ме хоспитализират за ден. Дано понеса по леко химиите.
И аз имам много ин витро опити, ама много. Не 3-4, които са нищо като брой. Ракът ми не е хормонзависим, ХЕР положителен съм. Не мисля, че има връзка между ин витрото и рака. Ако имаше, щях да съм хормон положителна. Моето ин витро беше в Надежда и затова не исках да се връщам там, не искам  да лекувам рак, сред щастливите бременни, честна да съм -  боли ме, че не успях.
Според мен, моето гостенче дойде от системен стрес, години наред, плюс дълбок гняв държан у мен и неизразен. Сега се опитвам да съм по над нещата. Понякога успявам, друг път се ядосвам пак. Медитации правя, успокояват ме. Но ще си  лекувам реакциите към стреса и гнева, знам че е наложително да се отърва от тях.

# 260
Честито Еа и Elifanta, готино е да има тука радостни поводи! Бъдете здрви и много късмет да имате!

Аз от тднес съм вкъщи и нещата бавно влизат в нормала. Нямам още никаква сила, но криво се справям. На 12ти ще ми махат конците и ще знам резултат от хистология след операцията.
В болницата се срещнах с различни съдби и до някъде се чувствам късметлийка чак. При мен се разбра бързо какво е, изясниха се варианти, взех решение - на 6/12 беше мамографията, на 26/1 операцията.
До тук добре.

# 261
  • София
Честити да сте, момичета! 💐💐Здрави, обичани, успешни! Много рождени дни пред вас!       🎂🍾🥂
Аз отдавна не пиша тук- не съм актуална с начина, по който съм лекувана преди... 24 години и не мога да бъда полезна.
Медицината много напредна в онкологията, така че слушайте си лекарите, преминете си лечението и се радвайте на живота.

# 262
Аз бях вчера там, да не става въпрос за мен?
Предпоследна бяла химия.
Този път нямаше алергична реакция. Пуснаха ми системата на много бавна капка, с трипътник, едновременно да тече и чиста банка. Пет часа трая, едвам издържах.
По-добре съм, отколкото от червената химия, но и тук си има страничните ефекти.
Много ми изсъхна кожата на лактите и на косалчетата на ръцете, чак стават ранички, макар че мажа с кремове и цикатридина.
Също така устата ми е постоянно пресъхнала.
Имам болки в костите на таза, краката и  ходилата и ми изтръпват върховете на пръстите на ръцете.
И се чувствам много, много изморена, но това може и да е заради пътуването и недоспиването. За беля, мъжът ми се разболя миналата седмица и се изолира в другата стая, а аз гледах сама детето. С колики е и само носене на ръце го успокоява. Вчера го взехме и него в София, седяха в колата на паркинга целия ден, но е била много спокойна, все едно знае кога да бъде добричка.
Казаха ми, че вече трябва да си търся място за лъчетерапията. Трябва да мога да пътувам до там всеки ден, няма как да отсъствам по цяла седмица от вкъщи при това положение.

# 263
АниХр, нали съм ти кзвала, че си ми пътеводна светлина всеки път като се включиш Heart
Да сте честити рожденички!  Господ да ви даде много здраве и спокойствие! Wine Glass Cake
Опосумче, ти си герой! Trophy
Много сила и търпение на новите момичета!
Ах, как ми се отвори душичката от толкова позитивизъм в последните странички! Kiss
Ще взема да си сипя Simple Smile

# 264
  • Северозапада
Аз бях вчера там, да не става въпрос за мен?
По разговорите за бебенцето ми светна по едно време, че може да си ти 😊 Аз бях на отсрещния стол с плитката - последни дни с коса. От днес вече няма плитка. От 3 дни имам силен косопад и и се вижда вече края на косата. И имам пресъхване на устата и лигавицата на носа ми е е суха и ми се пукат капиляри. Пръстите на ръцете са ми добре, но на третия ден ми изтръпват устните и езика и ги чувствам отекли. На четвъртия се чувствам замаяна леко, но като цяло нямам сериозни оплаквания.

# 265
  • Русе
Най-сетне и тук още някой да си сипе JoyJoy Наздраве, банда! Cocktail

Опосумче, герой си ти, че и малката бонбонка и тя. И това ще мине! Не го забравяй това! Като коликите, и първите зъбчета и твоето ще свърши. Кажи в кой град си, че да ти препоръчат близко лъче. Убийство е всеки ден да пътувате с бебка.

# 266
Наздраве, Ели Wine Glass !
За здравето на всички силни и готини девойки тук!

# 267
  • София
Честит рожден ден на elifanta и Еа! Да сте здрави и много щастливи! Flowers RoseFlowers Rose

....Но вече мисля да го давам по-лежерно, макар за сега да не успявам и да го карам още по стария начин - с нерви и притеснения.
Като говорих с психоложката на Една от осем, тя ми каза, че главния ми проблем е, че правя планове и ако не се получат на сто процента, не мога да го приема, и че ми е нужно смирение, да приема, че не мога да контролирам и направя всичко.
Обаче не мога и това си е.
Все изпитвам чувство на тревожност. Confused

Все едно мен описваш, лошото е, че два пъти минах при това и пак не ми увира главата. Control freak Blush

Аз пропуснах да те поздравя за тази прекрасна новина, влязох по-късно в темата и сега я препрочетох! Наистина - малко по-лежерно го давай и се грижи за себе си, особено оттук нататък е много важно. Още малко остана от лошото, после ще дойде хубавото време.

Наздраве, момичета!

# 268
Честит празник на двете прекрасни дами Simple Smile
Здраве и любов да ви дава Бог!
Наздраве и от мен, момичета - дзън! Wine Glass Flowers Hibiscus Stuck Out Tongue Winking Eye

# 269
  • София
Пак се включвам (от едно страхотно място- Митьовата къща в Стрелча), за наздравица.
 Сипали сме си 🍷. Поводът е специален- с ММ празнуваме 45 години (сапфирена сватба).
Минахме заедно през какво ли не... и осмокракото преборихме!!!
И след това: деца изучихме;
къща построихме (даже две);
дървета посадихме (и градина);
с внуци се сдобихме (даже три)
Пенсионирах се (по възраст 😁) и смених работата... и работя с кеф!

С една дума ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН!
Няма да се уморя да повтарям живейте го този живот на MAX

Mollly, 🤗

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 23:14 от AnyHr

Общи условия

Активация на акаунт