Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 53 348
  • 775
  •   1
Отговори
# 315
Шапчицата служи и, за да не се цапа перуката от главата, доколкото разбрах. Да, като тънък чорап е, но е доста стегнат ластика, поне за моята глава 😊 Може да пробвам и без нея по някое време.
Перуката се пере, нали са ти казали, според мен изобщо няма смисъл от този чорап Heart Eyes

# 316
  • Северозапада
Да, пере се, ама добре било да не е много често. Веднъж на 2-4 седмици.

# 317
Аз ходех и с перука (от Амоена), и с тюрбани (пак от тях). И на мен ми честитяха прическата по-далечни хора. Този чорап под перуката го сложих точно веднъж и беше ужасно неудобно. Аз лично се заредих с перуката и кърпите преди да падне косата. Така реших, че ще ми е по-спокойно. Да, дава усещане за контрол над нещата. 🍀

# 318
Пате Яки, не се радваме на нови попълнения. Особенно на тази възраст😒 Аз бях на 33г и се мислех за млада... Но си на правилното място. Пиши, спами... за каквото ти душа в момента иска. За мъжо, за любовника😜
А относно химията...
Аз имах 8 курса! 4 от тях червени. Минах и масектомия! Ей, този зъб ми разказа играта!
Извадих един мъдрец преди 7 дни. Ходя като болна. Кръвното ми играе. Вие ми се свят. Не мога да се храня.... та след като се оплаках😁
Не се притеснявай от химията. Да, може да ти е лошо. Но всичко се забравя🤗
Щом сега рева, заради този зъб и обяснявам, че е мега гига гадно🥰
Всичко ще мине🥰

# 319
Да, пере се, ама добре било да не е много често. Веднъж на 2-4 седмици.
"Къпех я" на две седмици Satisfied

# 320
Здравейте, вкъщи съм вече, усещам че ми "гори скалпа" още на третия ден след химиотерапията, казаха ми че сърбежа е предшественик на падащата коса. Установих, че като си намокря скалпа със студена вода и ме облекчава. Във вторник си записах час да се острижа късо. С доста дълга, чуплива коса съм от 30 години, не се виждам офъкана, ама каквото такова 😆
Забелязах, че из устата ми пари, все едно афти ще ми излизат, предполагам, че и това е от "коктейлчето"? Някой са е имал афти и прочее екстри?
За капак и детето е с гнойна ангина и бухти, кисел е, лежи, мрънка - болен мъж...
Засега удържам фронта с гадене и повръщане, дано все така да е. Купих си Герисан, витамин Д каза онколожката да пия и Омнибиотик.
И така, поздрави на всички 🤗

# 321
Аз имах афти след едното вливане и ми се гадеше от всички лекарства. Тук някой беше дал съвет за сушени сини сливи да се слагат върху афтите до размекването им (извинявам се, че не помня кой, но много благодаря!).
Хем беше вкусно, хем помогна и за афтите.
Но ако човек има разстройство от химията, може би не е удачно.

За косата - аз си мислех, че няма да ми пука и в началото беше така, но после почна да ми е жал за мен като се погледна. Може би защото опада в началото на зимата, така или иначе аз винаги нося шапки.
Но сега става топло и ми става много криво.
Освен това опадаха веждите и миглите след последните две вливания.
А в краката съм като Мата Космата.
Животът е несправедлив!
Все пак ми се струва, че малкото косъмчета, които ми бяха останали по главата, сега са почнали да растат, а май има и нещо като мъх около тях.
Възможно ли е едни косми да падат, други да изникват? И възможно ли е косата да е почнала да расте или си въобразявам?

# 322
  • Русе
Пада, расте, пак пада, пак расте нова и така до последната химия.
На 21-ят ден след последната химия я обръснах за последно, беше началото на октомври. След НГ се върнах на работа и даже вече бях оформила прическа.

# 323
Ели, а защо си я бръснала пак?

# 324
  • Русе
Защото нали пак се "напива" с химия.

# 325
  • ПЛОВДИВ
Опосумче, горе главата за косата, ще поникне. Живи и здрави лятото,когато се прибера в България, ще я оформя само без да я стрижа. За перуката вече почти не я носа, само ако съм на заведение. Виж в скрития текст това съм аз: първата снимака е от 16 Септември а втората от днес
Скрит текст:

За миглите си вземи серума на бонилаш, но го започни след последната вливка а за веждите си вземи Комплект за вежди, EVNC от Emag.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 15:30 от Мадам Фрапина

# 326
За афтите на мен ми помагаше много вода за уста на Поморин - люта, но ефикасна.
Косата ми падаше, растеше по малко и пак падаше. После от лъчето изгоря и пак я стригах почти до голо. Интересно, верно, всички косми по тялото ми опадаха (аз не съм космата по природа) без веждите и миглите, които страшно много се разредиха, но си останаха. Явно всеки различно понася. Само вкъщи си ходех гологлава - беше лято и жега, мъжете ми свикнаха бързо. В квартала - с тюрбан, а извън квартала - по-официално с перука. 😁 Мъка е голяма, момичета, но, както сме писали и друг път - после расте уникално гъста, здрава и гъвкава коса.

# 327
Мадам Фрапина, а така, и да запазиш усмивката - винаги!
Кис Ю Simple Smile

# 328
  • ПЛОВДИВ
Мадам Фрапина, а така, и да запазиш усмивката - винаги!
Кис Ю Simple Smile
Тенк ю пипъл! Бизу (целувки) на френски език.
Calm, точно такава е моята коса за сега. Не мога да кажа че е гъста, но не капе, мека е и на 4 дена след баня при положение че навън съм с шапка, че тук е влажно и студено.

# 329
Здравейте, на моята майка откриха рак на гърдата миналия август. Направихме биопсия, ще прикача и резултата, компютърен томограф, след което се оказа че има и метастази в лимфен възел. Направихме в друга болница и биопсия на лимфния възел, като се потвърди че има наличието на ракови клетки, сложихме и 2 туморни маркера - 1 в тумора и 1 в лимфния възел. Назначиха се 6 химиотерапии, като последната беше на 18ти декември, след което ни насочиха за операция. Преди 4тата и преди 6тата химия мина ехограф, като на ехографът казаха че туморът е с променена структура, а лимфния възел е намалял. Миналата седмица мина и ЯМР, като се оказва че туморът не е намалял, само лимфния възел. Следващата сряда ще се оперира, като решихме да не се махат всички лимфни възли, а само засегнатите. Съжалявам ако пиша несвързано, но не очаквахме че туморът няма да се повлияе от химиите и направо се сринахме. Нея най-много я притеснява премахването на всички лимфни възли, тъй като за съжаление се пада в една стая с жени след операция, които едвам движиха ръцете си и бяха адски подути. Ако можете да ни дадете някакъв съвет ще съм ви много благодарна

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 23:13 от Krisivi

Общи условия

Активация на акаунт