Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 53 296
  • 775
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Благодаря ви много, момичета. Записах си час при М. Петрова от Надежда. Поуспокоих се доста, бъдете живи и здрави!

# 496
  • София
Илана, добре си решила. И аз съм при нея. Успех с лечението и горе главата. Добри са характеристиките.

# 497
  • Burgas, Bulgaria
Момичета , какво значат тия работи ,знаете ли  :
 Л.възел в лява аксила с размери около 26/8 .
Имам находка и в другата гърда - хипоехогенна формация с единичен калцификат размери 5/4/6мм много нисък еластицитет ДД липогранулом НЕО

# 498
Виждат увеличен ЛВ. Ще го извадят и изследват. Дано да е възпаление. Ако не е, значи че евентуално рака (още не си диагностицирана) е тръгнал по ЛВ. Т.е. ще те черпят с химия повечко, за да не се разпространи.

# 499
  • Anywhere
Мадам тиква, какво изследване прави?

# 500
  • Burgas, Bulgaria
Някакъв извънземен ехограф в онкологията . Там размерите на нещото ,което знаехме  са други , не 7 на 4 или 8 на 5   , а  10мм/8мм /6мм , там е и възела,който не видяха предните.
С този апарат видяха и новото в другата гърда.
Цветни снимки изкараха на находките - зелено ,червено ,синьо.

# 501
  • София
Да не би да е еластография:
https://www.shterevhospital.com/pregledi-i-konsultacii/obrazna-d … ika/elastografiya

Имам някакъв спомен, че от това изследване са цветни снимките, но не съм правила, може и да бъркам.

И какво ти препоръчаха след него? Как продължаваш?

# 502
Колкото и извънземен да е апарата, образната диагностика е най-несигурният метод за диагностика.
Няма как да се постави 100% сигурна диагноза само по картинка, пък ако ще и цветна да е.
Най-сигурното нещо е хистология на образуванието, макар че и там стават грешки.
Затова според мен е най-добре биопсия, после в зависимост от нея операция. Ако на биопсиято излезе доброкачествено - махаш без лв и изследваш пак. Ако излезе злокачествено - слушаш лекарите какво да се направи в зависимост от вида му.

# 503
При мен също на ехография след три вливки вече, в “здравата” гърда видяха хипоехогенна сянка и калцификати. Бях и в цикъл към този момент. Засуетиха се, извикаха се началници на отделение по образна. Решиха да ми се прави веднага мамография. Оказа се, че изобщо не знаят, че съм правила още преди началото на химиите ямр и още по-неприятното, оказа се, че изобщо не са наясно с промените в тъканите след провеждане на терапия. Отлагането на соли и холестеринови естери, които изглеждат като зони на калцификация. Затова подходът е редно да е комплексен… не да се психират хората излишно на фона на целия ни стрес от самата диагноза. Не казвам, че ви няма нищо, но не казвам и че ви има нещо страшно и лошо. Нагоре са го написали. Трябва просто да си преминете целия път до поставянето на конкретна диагноза. И то проверено и потвърдено от няколко места.

# 504
По отношение на апаратурата - в Панагюрище също имат един много модерен ехо мамограф. ЯМР и обикновен ехограф ми “видя” 1 образувание с някакви размери, ама ПЕТ и този ехомамограф видяха 3 броя едно под друго, ехомамографа даде конкретни размери на всяко, които събрани пак даваха общото, само дето имаше и трети размер, като при Мадам тиква - явно нещо триизмерно се вижда на тея апарати.

# 505
  • Варна
Не ме питайте как вземах резултата от патология.Епикеизата не се знай кога ще стане.В момента чакаме пред кабинета на др Иванов.

# 506
Мадам тиква ,ехографа на който са те гледали е и с еластограф,когато го пуснат всичко е цветно,уж разпознава по-добре злокачествените находки или изобщо ,каква е компонентата на находката.Много е важно обаче ,като на всеки друг апарат ,кой те гледа,а не само колко е супер апарата.На мен ми правиха еластография в Щерев, доктора беше категоричен ,нужда от ЯМР нямам и това е мастопатия.После с еластограф ме погледна и др.Гергов в Дървеница,каза че нещото изглеждало много гадно ,тогава разчете и ЯМР и си тръгнах със сериозни предположения ,че е лошо,но още си бяха предположения.Така че докато не го изследват има шанс да не е лошо.
Успех.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 16:54 от renji

# 507
  • Варна
Мина прегледа при др.Иванов.Е няма такова отношение ,поне аз не съм виждала.Много подробно ни обясни всичко.Не е най лошия вид,но и не е най добрия.Даде направление за пет скенер и мамография с контраст.Ще ги правим в София,при др.Йорданов и доц.Бочев.Сестрами е с операция на сърцето,като малка и има две метални пластини на шева.Тъй като е преди повече от 35г.,не знаят с какви метали са работили и не могат да направят ЯМР.Ще има химия първо,после операция лъче и хормонална терапия 5 г.Според образните изследвания,ще се прецени,дали ще маха тумора или ще я праща при др.Хатър.Надявам се да е първото.Свързах се с др.Йорданов за час за мамографията отново съм възхитена.Толкова дълъг разговор проведе с мен,дори ми обясни как да стигнем до болницата.Забравих, за ревизия на хистологията го попитах.Каза че е добре да се направи,но не е задължително в момента,така или иначе пак щяло да се изследва след операцията.Може би е сигурен в резултатите.И той не видя нищо в лимфните възли,дано да е така.

# 508
  • Burgas, Bulgaria
Днес ме оперираха.  Махнаха това от лявата гърда . Пуснаха ме в къщи . Обясниха ми ,да го приема като вид биопсия.

# 509
Явно е наистина малко. Браво на теб!
Почивай си!

Общи условия

Активация на акаунт