Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 51 605
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
Честита Баба Марта, всички да сме здрави!

Аз напипах бучката на 29 декември, седмица преди това си седях в една книжарница и разглеждах книги, по едно време,  жена до мен взе една игра от рафта зад мен и цялата натрупана купчина с игри от рафта се изсипа върху главата ми. Такъв тежък удар върху главата не бях преживявала, звездите видях. Бях абсолютно убедена, че нещо лошо се задава. И то дойде...
При мен има психосоматична причина и аз я знам. Свързана е със синът ми.Общо взето, живея 12 години в невъобразим стрес и тревожност за неговото бъдеще и продължавам да съм в този хроничен стрес. Отделно исках да имам още едно дете, вместо бебе получих две извънматочни бременности с прилежащите операции. После преживях десет ин витро опита, всички неуспешни, без реално обяснение защо не става. Всичко това натрупа у мен невъобразим гняв и тъга, преди време си бях помислила, че само рак нямам, и той дойде.
После като ми кажат, че стресът не причинявал рак и ми иде да се изсмея.
Причинява и още как,защото нито един организъм не може да издържи на този дългогодишен стрес,гняв,обида,отчаяние и т.н.Просто се променя цялата биохимия на тялото имунната система не може да се справи ,а раковите клетки това чакат.

# 631
Благодаря, момичета, че споделяте - радост, тъга.. човек трябва да излива и от хубавото и от лошото..
ЧБМ, здрави и прави да сте,  баба Марта късмет да ви носи Simple Smile
И аз днес, нали е празник, да не остана назад, купих си тая книга на Луиз да видя аз какво пише вътре, купих си и на Мира Добрева новата книга, щото видях, че я има, щях и още да продължа, ама добре, че де спрях Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Много готино настроение  Simple Smile

# 632
Здравейте отново! Оперирах се при д-р Вълкан Иванов, днес са излезли резултатите от хистологията - единият сентинелен възел е с метазстаза 1.7 мм. Лекарят е на мнение, че няма нужда от друга операция, а да започвам лечение. Сега съм в чуденка къде да отида и кого да избера - трябва да започна възможно най-скоро и бързо, а не да ме мотаят още месеци.
Накратко положението е следното - преди операцията обикалях онколозите, те ми казваха да търся хирург, сега хирургът ме праща отново при онколозите да ми назначават лечението. Предстои ми хормонална терапия и лъчетерапия, поне засега. Какъв е вашият опит?

# 633
  • София
Точно така, сега търсиш онколог. Харесваш си някой, записваш си час и отиваш с епикризата и хистологията. Мен ме оперираха преди месец в МБАЛ "Надежда" и там отидох на онколог. Назначиха ми лъчетерапия и хормонотерапия. Веднага съответно си записах час при лъчетерапевт в Токуда и след празниците започвам лечението. Не се бави, потърси си добър онколог и действай. Нещата като си вървят по план и някак сме спокойни за лечението.Simple Smile

# 634
Точно така, сега търсиш онколог. Харесваш си някой, записваш си час и отиваш с епикризата и хистологията. Мен ме оперираха преди месец в МБАЛ "Надежда" и там отидох на онколог. Назначиха ми лъчетерапия и хормонотерапия. Веднага съответно си записах час при лъчетерапевт в Токуда и след празниците започвам лечението. Не се бави, потърси си добър онколог и действай. Нещата като си вървят по план и някак сме спокойни за лечението.Simple Smile
А защо избра Токуда пред Надежда?
Аз си мислех, че онкологът и лъчетерапевтът трябва да са от една болница. При кой лекар беше на консултация?

# 635
ЧБМ, сърдечни пожелания за здраве и късмет
Успех на новите, няма да се давате Hug

Броя дните до ваканцията, ужасно натоварено е на работа
Бях за първи път на медитация, ще се опитам да ходя всяка седмица и дано се науча как да не се впрягам толкова

# 636
Честита Баба Марта! Пожелавам на всички от здраве да не се отървете!

# 637
Аз си мислех, че онкологът и лъчетерапевтът трябва да са от една болница. При кой лекар беше на консултация?
В Надежда няма отделение за лъчетерапия, само химиотерапия правят.
Не е задължително да се прави всичко на едно място.
Иначе добре си постъпила, като си се консултирала и с онколог. А от тези онколози, при които си ходила, не си ли хареса някой и да продължиш сега лечението при него?

Честита Баба Марта на всички! Да сте живи и здрави, другото е лесно! Hearts

(Оффф, днес пак се ядосах за глупост. А уж си казвам, че ще се променям, за да не се върне ракът. Аман от роднини, които пръста не си мърдат да помагат като си на зор, ама иначе искат и даже не молят, ами направо казват "дай ми". Хем бях предупредила моя мъж, че така ще стане и че съм против. Ама той е мека мария, идва и ми се мазни, да не съм се била ядосвала.
Ами яхнах метлата, а не трябва.
Просто трябва да си гледам здравето и спокойствието и да игнорирам такива хора.
Ама не увира тая глава. Close)

# 638
Здравейте момичета,
Честита баба Марта на всички! Здраве и щастие 🤍❤️
Може да ви се стори тъп въпрос, но може ли да се яде суши по време на ХТ?
Някой от вас имал ли е разстройство като страничен ефект по време на червената химия? На мен първата вливка ми беше преди седмица и още имам от време на време, придружено с болки в корема и газове 🙈

# 639
  • София
Да, в Надежда няма лъчетерапия. Предложиха ми Сити клиник, Дървеница и Токуда. Мисля и Софиямед може, но аз се спрях на Токуда. Удобна ми е като дестинация и имам впечатления от предишни посещения по други поводи, пък да видим как ще е.

# 640
Да, в Надежда няма лъчетерапия. Предложиха ми Сити клиник, Дървеница и Токуда. Мисля и Софиямед може, но аз се спрях на Токуда. Удобна ми е като дестинация и имам впечатления от предишни посещения по други поводи, пък да видим как ще е.
Тази на околовръстното ли? А кой лекар ще прави лъчетерапията? Всичко по каса ли е?

# 641
  • София
Тази на бул. "Никола Вапцаров". Всичко е по каса, плащаш само прегледа в началото. Аз бях с направление от Надежда обаче. Онколожката ми го даде. А самата лъчетерапия се прави от екип.

# 642
В Надежда няма отделение за лъчетерапия, само химиотерапия правят.
Не е задължително да се прави всичко на едно място.
Иначе добре си постъпила, като си се консултирала и с онколог. А от тези онколози, при които си ходила, не си ли хареса някой и да продължиш сега лечението при него?

Честита Баба Марта на всички! Да сте живи и здрави, другото е лесно! Hearts

(Оффф, днес пак се ядосах за глупост. А уж си казвам, че ще се променям, за да не се върне ракът. Аман от роднини, които пръста не си мърдат да помагат като си на зор, ама иначе искат и даже не молят, ами направо казват "дай ми". Хем бях предупредила моя мъж, че така ще стане и че съм против. Ама той е мека мария, идва и ми се мазни, да не съм се била ядосвала.
Ами яхнах метлата, а не трябва.
Просто трябва да си гледам здравето и спокойствието и да игнорирам такива хора.
Ама не увира тая глава. Close)
Преди втората операция обиколих всички известни онколози /нещо, което трябваше да направя още преди първата, ама подир дъжд качулка/. Ходих при проф. Дудов и проф. Тимчева, при д-р Кръстева, а преди тях се консултирах с д-р Марков, при когото бях изпратена още в началото.
Сега съм в едно състояние на безтегловност, при което пак не знам какво да правя. Професорите са категорични, че много са ме забавили с терапиите, трябвало досега да почна хормоналните. Много вяра имах на лекарите в Дървеница - че ще направят всичко от до, а не сама да се чудя къде и какво. Явно са доста претоварени, защото нещата там стават изключително мудно.
Иначе хирургът препоръча проф. Щерев, доц. Ася Консулова, също и д-р Кръстева като по-близък вариант за пътуване, но на мен пък до Панагюрище ще ми е трудно с транспорта.
Отделно ако пак ще чакам седмици за онкокомисии, не знам до кой стадий ще стигна. В началото имах вяра на лекарите, сега се съмнявам във всичко.

# 643
  • Северозапада
Проф. Щерев нали е в Надежда. На мен много бързо ми оправиха документите. На 28.12 бях на преглед при Петрова и тя ми каза, че още на 03.01 могат да започнат ХТ. Забавих се, защото ходих и при други лекари и заради ПЕТ скенера по мое настояване (в Надежда щяха да ми правят скенер с контраст на торса само) и пак ва 15.01 ми беше първата вливка, като си оставих документите за да могат да направят комисия и т.н. на 09.01.

# 644
the_little,
Няма какво да се чудиш.
Избираш един онколог, който ще ти е удобен за пътуване и при когото можеш още другата седмица да отидеш.
Малко си се обезверила, има и такива моменти.
Като почнеш лечението ще ти се подобри и мисленето.
Къде ти е удобно за пътуване? София ли? Пловдив?
И аз съм при проф. Щерев. Доволна съм. Д-р Мила Петрова, пак от Надежда, също има добри отзиви.
И на мен при първото ходене д-р Щерев ми каза - ако не искаш да правиш Ендопредикт, след три дена можем да почнем с химиотерапията.
Така че няма какво да го мислиш. Няма да се омъжваш за тоя онколог, пък и брак да е пак има развод.
Избирай някой и почвай терапиите, пък ако си недоволна, винаги можеш да отидеш другаде.
При проф. Дудов защо не искаш да продължиш? И той е спряган за един от най-добрите, а и вече си била при него.

Общи условия

Активация на акаунт