Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 51 608
  • 775
  •   1
Отговори
# 615
Аз също искам да се включа с това предчувствие. Тъй като съм с гинекологична операция, аз бях с най-точния цикъл на планетата, закъсня ми точно с 4 дни, на което мои приятелки дори не обръщат внимание. Беше есен, реших че е от времето. След месец пак 3-4 дни. И така реших че е време за една профилактика. Е всичко беше наред. Един полип и “не бързай да го махаш, ако не ти прави проблеми” … е още следващия месец ми направи проблем (и все още се чудя щеше ли да ми направи проблем ако не знаех че е там) и пак бягах при АГ-то, пак нищо притеснително. Ама като го махнах, като се започнаха едни хистологии, едни ревизии, едни работи… та с две ръце се съгласявам за вселената и всички сигналчета, които получаваме. Дори си спомням за един “виц-притча” за телеграми, как хората все молели Господ да им праща телеграма, когато времето им се изчерпва, пък все не гледаме телеграмите като пристигнат и ги пренебрегваме. Ако някоя се сеща ще се радвам да си го припомним.

# 616
Да, и цикъла ми беше станал мнооого нередовен, почти чезнеше.. и този симптом също мина, мислех, че навлизам по-рано в пременопауза, а цитонамазките ми бяха добри..

# 617
Аз мисля че най-добрия начин да приемам нещата е че си мисля “какво щеше да стане ако не бях отишла на онзи преглед”, “колко ли по-зле можеха да се развият нещата.”,
И съм си благодарна, че нещо ме заведе там. Че съм на крака и бутам към всяка следваща стъпка на лечението. А това за отказ от такова, дори не ми минава през ум. Та аз може би като бебето на тази група Satisfied (надявам се да няма по-младимот мен) Hands Pray моля всички да взимат най-доброто за тях решение свързано с лечението, но никога да не отказват такова.

# 618
Аз също го приемам като някакъв знак, тази стрелкаща болка от време на време. Сякаш искаше да ми каже "Иди да провериш" ☺️... И се радвам, че го направих навреме.

# 619
  • Добрич
Вярвате ли в психосоматичната причина за това?

Напълно. Поне при мен.

# 620
  • ПЛОВДИВ
Хей привет момичета и от мен! Добре дошли на новите попълнения в темата. Само мога да кажа "горе главата и кураж" имайте мечти и се борете за тях както с болестта. Точно вчера стана 1 година от както чух диагнозата ми а на 6 март 1 година от както почнах ХТ. За операция по-добре пълна упойка, за да нямате болки след това, защото когато ми слагаха порта бях с местна упойка и сегалеко ме поболява, а при операцията на гърдата бях с пълна упойка и почти нямах болки. При мен новите са добри. Хормонотерапия с Абемациклипа върви добре. В началото имах почти всеки ден диярия, но сега намалява. Изследванията са стабилни и продължавам по схемата. Миналата седмица направих контролен мамограф и ехограф и резултатите са отлични.

# 621
  • София
...
А, и само да кажа, малкия го кърмих до над 3 годишна възраст, понякога си мисля дали има връзка и това, но по-скоро си мисля, че няма.

Принципно кърменето е профилактика срещу рака на гърдата, и колкото повече - по-добре. Но има и много други фактори. Аз кърмих също дълго - над 3 г.

# 622
  • Варна
Ea_,ако въпроса е към мен,няма имуно и хормонотерапия.След лъчето и реконструкцията,нищо.Сега да ви се оплача.Вчера сестра ми най после си взе епикризата от онкологията и докторката която и взе биопсията ,била сигурна ,че комисията щяла да реши,да има само операция,мастектомия и лъче,без химио.Ако искала да слага импланти,не можела да прави лъче.Абе викам как без химио,др.Иванов каза,че 100%ще има предоперативна.Скарах ме се,аз съм искала да й правят химия.Аз да не съм лекар,за да изкам,има комисия и те ще решат.Отидох при доц.Калчев,да взема резултата и той ми обясни,че при такова високо ки и тумор над 5см,няма как да се избегне.Имало е много рецидиви при операция и  лъче и по новите гайдлайнери,не знам дали се произнася така(много нови термини научих)Това е протокола.Сега да видим др.Иванов какво ще каже,цялата гърда ли ще се маха или само квартиранта.Когато ще се слагат импланти след лъчето,какво слагат преди имплантаТя между другото чете темата,изпратила съм й линк.Много е суетна и глезла,да видим как ще се оправям с нея.Между другото,много добре се оправя с лекари,често й се налагаше да лежи в болницата с детето,а сега е станала като бавно развиваща.Rage

# 623
  • София
Ако има лъчетерапия, обикновено след това се слагат експандери за 6 м., които се надуват постепенно да разтеглят кожата и да направят място за имплантите.

# 624
Уаау, Алатея, радвам се, че така подкрепяш сестричката си, браво Simple Smile Много да се обичате и да си помагате  - специални поздрави и най-сърдечни пожелания за нея, всичко ще се оправи Simple Smile
Кой доктор Иванов, Вълкан ли?

# 625
  • Варна
Уаау, Алатея, радвам се, че така подкрепяш сестричката си, браво Simple Smile Много да се обичате и да си помагате  - специални поздрави и най-сърдечни пожелания за нея, всичко ще се оправи Simple Smile
Кой доктор Иванов, Вълкан ли?
Да той.Благодаря ти.

# 626
Мога единствено да споделя за себе си, нали той ме оперира, че държеше връзка с патолога, с образния, даже мисля, че и с онкологията, в смисъл още преди операцията имаше визия какво ще следва, сподели ми , и така се случи, както си говорихме с него. Но във вашия случай може би има обстоятелства, които трябва да се стиковат между всички. Успех!

# 627
Вярвате ли в психосоматичната причина за това?

Аз категорично вярвам. Може да намериш книгата на Луиз Хей  “Излекувай Живота си” - на тази тема е. Самата Луиз успява да се излекува от рака си като оправя проблемните си модели на мислене - разказва и за опита си и разказва как да си помогнем сами. За мен това четиво е злато.

# 628
Ea благодаря за тази книга, видях че я има в сторител и веднага си я пускам. И без това от както си стоя вкъщи се чудя какво точно да правя хем да се разнообразявам, хем да не се натоварвам. Мисля че с аудиокнигите ще си прекараме супер. Grinning

Честита Баба Марта на всички!
Нека бъдем много здрави и винаги засмени! Heart

# 629
Честита Баба Марта, всички да сме здрави!

Аз напипах бучката на 29 декември, седмица преди това си седях в една книжарница и разглеждах книги, по едно време,  жена до мен взе една игра от рафта зад мен и цялата натрупана купчина с игри от рафта се изсипа върху главата ми. Такъв тежък удар върху главата не бях преживявала, звездите видях. Бях абсолютно убедена, че нещо лошо се задава. И то дойде...
При мен има психосоматична причина и аз я знам. Свързана е със синът ми.Общо взето, живея 12 години в невъобразим стрес и тревожност за неговото бъдеще и продължавам да съм в този хроничен стрес. Отделно исках да имам още едно дете, вместо бебе получих две извънматочни бременности с прилежащите операции. После преживях десет ин витро опита, всички неуспешни, без реално обяснение защо не става. Всичко това натрупа у мен невъобразим гняв и тъга, преди време си бях помислила, че само рак нямам, и той дойде.
После като ми кажат, че стресът не причинявал рак и ми иде да се изсмея.

Общи условия

Активация на акаунт