Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 51 670
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Tanita,аз бях писала по назад в темата,за моя позната в Холандия и тя е с тройно негативен,генетичен,агресивен.Лекува се в Ротердам.Много бързо се случи всичко.Първите вливки са били на една седмица.Мисля 16 общо.Тумора беше маркиран и напълно стопен.Преди операцията сентинелна биопсия,лъчетерапия и реконструкция.Махна и двете гърди.Мина 1 година и вече е много добре.Направиха ли ти генетични тестове.Видя ли се с пластичен хирург,при нея още на комисията е имало.

# 601
Alatea честито внуче. Да ви е живо и здраво и да много радост да ви носи! Стягай се момиче! Нали знаеш, че никой не е длъжен да гледа внуците на бабите и дядовците!
🤗🤗🤗

# 602
Tanita,аз бях писала по назад в темата,за моя позната в Холандия и тя е с тройно негативен,генетичен,агресивен.Лекува се в Ротердам.Много бързо се случи всичко.Първите вливки са били на една седмица.Мисля 16 общо.Тумора беше маркиран и напълно стопен.Преди операцията сентинелна биопсия,лъчетерапия и реконструкция.Махна и двете гърди.Мина 1 година и вече е много добре.Направиха ли ти генетични тестове.Видя ли се с пластичен хирург,при нея още на комисията е имало.

Здравей Аlatea,

И на мен ми пуснаха веднага генетични изследвания. Още не са излезли резултатите. Доколкото разбрах това е важно и определя вида операция. Ако не съм ген. носител ще е щадяща. Тумора също ми го маркираха. Буквално преведено на български тук го наричат йодно семенце. Аз сега започнах с четири вливки на две седмици червена и после дванадесет всяка седмица ( друга химия). След това следва операция. Аз мисля, че го четох твоя пост за познатата ти в Ротердам. При нея е имало и преводач, доколко си спомням? Може би за това са обсъдили всичко наведнъж. При мен още не е ясно каква ще е операцията и не сме обсъждали с пластичен хирург 😊

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 11:49 от TanitaVD

# 603
Алатеа, честито внуче, да дочакате и правнуци със сестра ти и всичко лошо вече да бяга от вас!❤️
За съжаление май във всички болници много се чака и часове не се спазват.
За комисията не се притеснявайте дали е добра или не, тяхното е общо предписание, важното е после хирургът или онкологът какво конкретно ще препоръчат. Така че търсете правилните лекари, комисията е по-скоро да имате протокол, с който да започнете лечението.

# 604
Алатеа, честита радост и от мен!
Относно питането ти, аз бух на комисията в терапията. Какво да ти кажа, влязох при доц.Цонев, после ме върна, за да мина през регистратура, където си платих консулт, еднократно плащане беше 100лв., взех си и фактура. Върнах се при Цонев, поговорихме на бързо, взе си тези копия от документите, които той реши.. Обясни ми, кога ще е комисията, после от къде и кога да си взема решението, даже ми ги и написа стъпките.
Абе диспансер. .. Аз си представях по друг начин срещата ми с него, даже си бях въобразила, че може би той ще е личния ми наблюдаващ Grinning но уви, фантазията е голямо нещо. Иначе сякаш съм доволна, поне при мен долу-горе бързо ми вървяха нещата. Даже още на първата определена ми дата бях впечатлена от лекаря, който беше, млад, много внимателен.. не знам, субективно е усещането на всеки Simple Smile

# 605
Alаtea,
Честито внуче 👶🎀 Да расте здраво и щастливо и много да ви радва!

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 13:23 от TanitaVD

# 606
  • Варна
Благодаря ви момичета.Tanita да имаше преводач.Там се е явила на комисия и са били цял екип.Имало е и психолог.Още преди химията са и препоръчали да маха и двете гърди.anonymous78 благодаря ти много.На регистратурата ни казаха 120лв. и той предвижвал документите после.И ний мислехме,че той ще е лекуващ лекар,но нищо.Само да става бързо,че туй нещо расте много бързо.

# 607
ALTEA Честито внуче! Бъди жива и здрава и правнучета да дочакаш Flowers Hibiscus

И аз съм същия случай като познатата ти. Но нямах лъче, имам имунотерапия. Тя правила ли е имуно?
Макар, че то май имуното за РМЖ е от октомври 22..поне в БГ де

# 608
  • Северозапада
Честита радост на Alatea!
И аз съм с тройно негативен карцином и се радвам да разбера, че лечението ми е същото както в западна Европа. Единствената разлика е, че аз се съгласих да ми отстранят цялото образование, без предварително да се прави биопсия. Пуснаха ми генетични тестове, но още нямам резултат. Ако е положителен, има предпоставка да ми се направи двустранна мастектомия, което и смятам да направя и реконструкция с импланти. Ще ми направят и сентинелна биопсия на лимфните възли, които на ПЕТ скенера излезнаха чисти.

# 609
Мисля, че на първо място в лечението е психическата нагласа на човек. Каквито и терапии да се прилагат, ако човек се е предал и не се бори, е малко вероятно да се излекува.

Едната лекарка ми каза "ние не знаем кои са причините за рака и го лекуваме, чак след, като се прояви"... Като се замисли човек, наистина  е така. Със сигурност има причини, които невинаги разбираме (стрес, наследствена обремененост, начин на живот и пр.). И да отстраним образуванието (а то е следствие), ако първопричината стои, е много вероятно заболяването да се завърне по същия или по друг начин... Независимо от лечението.

За мен интуицията е много важна и за да избера лекар или лечение, трябва "да го усещам в хармония". Когато изпитвам притеснение продължавам да търся, докато намеря "моето си нещо".

Съветът ми към всички новодошли е да намерят "своя си лекар". Даже и терапиите невинаги са едни и същи, когато са назначени от различни лекари. Когато лекарите се разминават в становищата е още по-трудно да направим избор. Затова информацията и интуицията са много важни. След като се запознаем с публикации от лекари, от пациенти и т.н., претеглим наученото и се вслушаме във вътрешния си глас вероятно ще направим най-добрия за нас избор.
Вела харесвам коментарите ти.Засягаш важна тема,колкото и клиширано да звучи и да обвиняваме стреса за всичко съм чела доста по тази тема,защото ме вълнува много.Не мога да спра да мисля,че болестта се прояви след толкова тежък и безнадежден за мен период от 2-3години.В момента в който успях да се закрепя психически се оказа че имам рак.На почти всеки му се е случвало да го заболи стомах или глава когато е мислил за нещо което му носи притеснения.Често се случва това което ни мъчи достатъчно дълго да се прояви като физически симптоми,и ако отново не успеем да преработим стреса се проявява под формата на възпаление в тялото.Темата е много дълга и се надявам лекарите и учените да започнат усилено да разглеждат този вариант.

# 610
Привет Simple Smile Като почувствам обичам да пиша тук, както си го казвам аз, май спамя понякога, ама нищо, нали съм си рекла каквото ми е дошло Simple Smile
Много ключове има в нас и чат-пат току виж отключили някоя ключалка - физическа, душевна Simple Smile
Исках само да ви споделя, че преди да ми открият туморчето страшно бързо се изморявах от елементарни неща, като например да вдигна чиня, да се наведа, да изкача два етажа, да сгъна прането.. Също често усещах изтръпване на прасеца на единия крак основно, нещо като иглички.  От както ме оперираха и го мяхнаха от мен не чувствам умора, не ми изтръпва прасеца, наистина!  Мисля, че не си въобразявам, да..
Simple SmileFlowers Hibiscus

# 611
  • Добрич
anonymous78, мисля че тялото/Вселената ни дава знак да отидем на лекар ...

Преди да бъда диагностицирана в рамките на няколко месеца три пъти падах (веднъж вкъщи качена на табуретка, веднъж на леда и веднъж на хлъзгаво след дъжд) и всеки път се удрях някъде в същата област...
Ама прилагам самолечение и не отивам, макар че единия път много ме боля.

# 612
Вероятно е така, Вела Simple Smile Само да кажа, че аз не пропускам профилактичните годишни прегледи всяка година, които са ми от раабота, но там винаги всичко беше чисто и окей. . При мен беше чист късмет, че личната ми натика направление, че съм имала право веднъж годишно на ехография на млечна жлеза Simple Smile Благодарна съм на обстоятелствата, които ме заведоха, тогава при нея, отидох заради децата да им напише здравните карти за градината и училището.. викам си, Господ ми показа някакъв път тогава Simple Smile
А, и само да кажа, малкия го кърмих до над 3 годишна възраст, понякога си мисля дали има връзка и това, но по-скоро си мисля, че няма.

# 613
Вярвате ли в психосоматичната причина за това?

# 614
Вярвате ли в психосоматичната причина за това?
Това много сложно ми звучи, ще трябва да си го преведа Simple Smile Flowers Cherry Blossom

Общи условия

Активация на акаунт