Любители на рози 4

• 34 417
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • гр. София
Моите цветя, които не са много, тази година не съм ги поливала. И миналата. Оставила съм ги на дъжда. Но розите вече са големи растения. Нищо им няма. И тези жеги издържаха. Но са тренирани в годините Joy , тъй като нямам чешма в двора и е сложно поливането.

# 241
Моите цветя, които не са много, тази година не съм ги поливала. И миналата. Оставила съм ги на дъжда. Но розите вече са големи растения. Нищо им няма. И тези жеги издържаха. Но са тренирани в годините Joy , тъй като нямам чешма в двора и е сложно поливането.
Точно така е със старите рози. Прекрасни са без нито едно поливане за месец. Проблемни са младите растения.

# 242
Lapis Lazuli / Kimura - Japan
На снимката лилавее, но реално е със синкав оттенък.

# 243
Нещо ефективно знаете ли срещу трипс? Нападнал ми е розичките, крие се вътре в цветовете.Те без това цъфтят със супер дребен цвят, а в комбинация и с тези трипси на нищо не приличат. Имам Метеор, пръсках ги с него, но след известно време пак ги напада. Едната и акари я бяха налазили

# 244
Най-добре да се пръскат последователно с няколко различни препарата, но не знам какви. Ако тук никой не препоръча питай в орхидеената тема, там разбират от трипси Stuck Out Tongue Winking Eye

# 245
  • в страната на чудесата
Аз пръскам всичко с айкън Simple Smile

# 246
  • Стара Загора
Здравейте! Помагайте, какво се случва с тази роза? От средата на м. май я пръскам с препарати. Носих листа в агроаптеката и казаха, че имам акари и белокрилки и ми дадоха да пръскам с Валмек, Сиванто. Акарите продължаваха да си живеят. Добавиха към препаратите и Моспилан и някакъв тор за листно подхранване. Листата й окапаха, уж започна да пуща нови, но за 2-3 дни изсъхна този клон. Гледам, че и съседния започва да чернее по върховете. Засадена е в градинска пръст миналата година, презимува успешно, цъфна добре пролетта, поливам умерено. Не зная къде бъркам и какво да я правя?

Ето така изглеждаше напролет.

# 247
Хич не съм разбирач, цяло чудо е, че ми оцеляват розите в двора, но ми се струва, че розата е на тъмно - много са светли листата й (поне така изглеждат на снимката) или се преполива, респ. заради липсата на слънце бавно поема влагата и корените са преовлажнени - все пак е в саксия. 

# 248
  • Стара Загора
Не е на сянка, пече я слънце около 4-5 часа на ден. Поливам я веднъж в седмицата.

# 249
Не е на сянка, пече я слънце около 4-5 часа на ден. Поливам я веднъж в седмицата.
А, значи изглежда сенчесто само от снимката, извинявай!

# 250
На мен пръстта ми изглежда глинеста, но може да е от снимката. На розите им трябва богата пръст, смесена с компост. Вероятно е комбинация от неблагоприятни условия, в саксия по принцип е по-трудно да се отглежда. Щом съхнат цели клони, може корените да не са добре развити заради комбинацията от плитка саксия, лоша пръст, засушаване, прегряване на корените, недостатъчно светлина.

# 251
Имам 4 рози на терасата, една от които от няколко дни изглежда ужасно, и днес се загледах, че има някакви въшки. Прикачвам снимки за помощ.

# 252
Ние използваме в градината един неотровен препарат - Афитек
https://www.otrovi.com/afitek-ek-preparat-za-listni-vashki-i-bal … kPNhoCD1IQAvD_BwE
Някак си образува мрежеста маслена структура около насекомите и блокира функциите им, до 10 минути умират. Действа само контактно, т е. не предпазва "в бъдеще време". Препоръчвам сериозно. Ползваме го за всякакви култури, включително и за розите ми, а имам доста.
Напръсках последно един осарник в парника с размери около десетина сантиметра. След малко погледнах - осите се търкаляха по земята, а след час нямаше живи. Смачках осарника след няколко дни -вътре имаше живи зародиши... Звучи зловещо, но имаме алергичен към оси в къщи, съжалявам ако е нехуманно...

# 253
  • в страната на чудесата
Аз и тях пръскам с айкън 😂😂😂

# 254
Здравейте !
Имам малко странен въпрос относно розите и се надявам да ми помогнете. Абсолютен невежа съм относно цветята и се надявам за помощ и съвети.
Заварено беше положението ,когато взехме къщата с мъжа ми и на нестандартни места има рози .
Въпроса ми е , има ли как да се изкарат тези рози с корените и просто да ги преместя на друго място ?
Ако има как , моля за повече насоки.
Ако няма .. благодаря, че ме изчетохте Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт