Нашите цветя - обща тема 22

• 34 823
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Всяка година по Коледа колегите ми подаряват за РД коледна звезда и никога не изкарва повече от месец. Тази година за пръв път оцеля. Така се случи, че я сложих в дълбока чинийка и поливам в нея, не съм я и пресаждала. В стаята е студено, за разлика от други години. Не знам на кое от всичко се дължи. Засега още й се радвам, но се чудя в някакъв момент какво ще трябва да я правя.

# 226

Здравейте,интересувам се от това цвете как да го гледам,забравих му името ,но на етикета беше обозначено умерено поливане ,умерена слън.светлина и от 4 до 24 ° ,когато е слънчево го държа на терасата ,но по-чесно е вътре ,а тук работи климатик и не знам дали е добре за цветето ,защото до вчера беше много хубаво и свежо ,а днес едно венчеливче ми увяхна и падна при местенето на саксията ,някакви идеи как да го гледам? Мога да го оствя в коридора на по-хладно ,но пък там няма прозорец

# 227
  • София/Варна
Тръгнало е да си прецъфтява просто. Като прецъфти съвсем, намали поливането. После грудките ги сложи в двора, а ако нямаш двор в по-голяма саксия и навън да си стоят постоянно.
Лилиума издържа на много ниски температури и цъфти по принцип юни, юли

# 228
Тоест няма проблем да стои на терасата на студено ,дори вечрта?

# 229
Показвам коледната звезда:

За листата писах по-горе, че са изгорени с препарат против листни въшки.
Никога не съм я рязала, случвало се е инцидентно някой да счупи нещо от клонките, но на същото място не поникват нови, а се разклонява.
Поливам само в чинията - винаги е пълна с вода.
Листата падат всяка година и остава на пръчки за около месец, след това се разлиства отново.
Една година беше цъфнала 2 пъти: по Коледа и по Великден Grinning
Ако кажете с какво да преборя белокрилките ще съм ви много благодарна!

# 230
  • София/Варна
Тоест няма проблем да стои на терасата на студено ,дори вечрта?
Грудката издържа на много ниски температури като е заспало при естествения си цикъл. Сега според мен ще измръзне.

# 231
Съгласна съм - не му е време за изнасяне.
Отстрани прецъфтелите , за да може да храни пъпките и да те радват с нови цветове.

# 232
Добре ,но вътре не му ли е много топло ? Поддържаме температура около 25°

# 233
  • София/Варна
Юни,юли когато нормално цъфти става и по-топло. Ако имаш остъклема тераса на която температурата не пада под 10 градуса може би може постоянно да стои там и ще прецъфти по-бавно.

# 234
При тази температура цъфти лятото, предполагам по- кратко ще те радва.

# 235
Сутрин като вдигна щората така ме радва тази гледка Simple Smile

и един къдравелко

.
Беки, и памуклийката и белокрилката са много трудни за унищожаване! След пръскане с разни препарати от агроаптека, цветето на нищо не приличаше а те бяха живи и накрая го хвърлих за да не ми зарази и др.цветя.

# 236
В зеленчуковите групи хората пишат, че убиват белокрилки с чили. Варят чили в литър вода и пръскат, уж ги ликвидират с тази отвара.Истина ли е не знам.

# 237
Само чили не съм варила, но и това ще пробвам Grinning Тютюнева вода и варен брашлян не свършиха никаква работа…
Интересното е, че тези белокрилки не ходят по другите цветя в стаята - азалиите, мушкатото и исусовия венец са абсолютно чисти.

# 238
  • Стара Загора
Момичета,да повдигна малко темата... при мен е време за орхидеи

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 19:47 от Mendeleevka

# 239
  • София/Варна

За кеф от градината на перваза на прозореца

Общи условия

Активация на акаунт