Нашите цветя - обща тема 22

• 34 749
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, нали знаете, че надземната част на цикламата умира и следващия сезон покарва пак? Да не изхвърляте живи грудки....

Знам. Моите си бяха направо починали. Не знам какво се случва, но откакто живея в Германия, ни една циклама не мога да завъдя. В България ги гледах с години.
Сега съм насадила едни бегонии от грудка. Ха дано ми се получи.

# 346
Стайни циклами успях да отгледам на перваза, между стъклото и пердето. Вечер отгоре има и плътно перде, и на перваза си е доста хладно. Уточнявам, че няма парно отдолу. Само ако ги преместя от вътрешната страна, пак са до пердето, но откъм стаята, и край, вече не им е добре там. Много е важно да са на хладно място, иначе не се получава.
Аз спрях да отглеждам, защото лятото на този прозорец става много горещо и пак не им е добре, а нямам друго подходящо място.

# 347

Ето ги моите циклами - първата е на 3 години а втората на 2.

# 348
Моята циклама вече "си тръгна". Два дни на топло - около 22-23 градуса и сутринта вече беше клюмнала. ММ не е наясно и ми е взел една, която е отрупана с цвят, но с оставщи неразтворени 1-2 пъпки максимум. Сипах й малко вода в паничката и я оставих от външната страна на прозореца, но това не помогна да се изправи. Ще я изчакам да увехне напълно и ще я изпратя на село да си почива на спокойствие. Там има една стая, която, ако коренът й оживее, ще отговаря на условията й за температура.

# 349
Здравейте! Това ми е първото цвете (което съм решила да гледам по-сериозно, предното го уморих 😆) и си нямам представа какво да правя. Колко се полива, колко светлина му трябва, какви грижи изисква… Като цяло може ли изобщо да се съживи, че е малко изсъхнало? 😅 Ще се радвам на всякаква информация по темата.

# 350
  • Бургас
Делфи,постовете преди твоя са точно за цикламите. Твоето цвете е същото.

# 351
В градината мога ли да я бучна?

# 352
Делфи,постовете преди твоя са точно за цикламите. Твоето цвете е същото.
Благодаря, ще погледна! 😊

# 353
Здравейте, имам 4 амарилиса от миналата година. 2-та изкараха листа, другите 2 не са, но луковиците им са живи. Омръзна ми да ги обикалям и да им се моля да цъфнат/което явно няма да се случи/, мога ли да ги засадя в градината?

# 354
Момичета, Ранункулус/Азиатско лютиче/ дали може да се отглежда дългосрочно в саксия?

# 355
Амарилисите цъфтят в началото на лятото. Зимата няма да оцелеят в градината.

Ранункулус е по същия начин -  цъфти веднъж, после надземната част умира, и чак догодина пак.

# 356
Да ви покажа минзухарчетата ми, това им е трета година.

# 357
  • Бургас
Страхотни минзухари! 😍

# 358
Прекрасни минзухари Purple Heart Simple Smile!
моята цветна градинка Simple Smile

и зюмбюлчета .

# 359
Момичета това карамфилче ще оцелее ли в домашни условия, нямам балкон..?
Как да се грижа за него?
Предварително благодаря за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт