Нашите цветя - обща тема 22

• 34 784
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Какви цветя са подходящи за терасата и по-конкретно за балкона през пролетно летните сезони ,мислех си за Иглика ,но не съм сигурна дали ще издържи на слънцето ,какво бихте ми препоръчали ,ще прикача снимка ,защото не знам как точно да обясня къде искам да ги сложа

# 241
Купих си саксия с розмарин, но вече му е тясна, дали мога да го засадя в градината сега или ще измръзне?
И за един лимон от семка да ви питам- стана много висок, а не се разклонява. Дали да му отрежа връхчето, за да се сгъсти надолу?

# 242
# 243
  • Стара Загора
Какви цветя са подходящи за терасата и по-конкретно за балкона през пролетно летните сезони ,мислех си за Иглика ,но не съм сигурна дали ще издържи на слънцето ,какво бихте ми препоръчали ,ще прикача снимка ,защото не знам как точно да обясня къде искам да ги сложа
Зависи от това какво е изложението. Има ли сгради наоколо,които да пазят сянка и ако да,през каква част от деня.

# 244
Ради, за пролетта теменужки, а лятото между тях садиш мушкато. Много издръжлива комбинация, наесен като захлади теменужките пак започват цъфтят. Мушкатото цъфти почти до мраз.

# 245
Момичета, засях петунии и понеже ми е за първи път и мислех, че няма да тръгнат, май ги съсипах. Посях цялото пакетче и сега са толкова на гъсто, че едва ли ще оцелеят. Може ли да се направи нещо?

# 246
  • Карлово
Купих си саксия с розмарин, но вече му е тясна, дали мога да го засадя в градината сега или ще измръзне?
И за един лимон от семка да ви питам- стана много висок, а не се разклонява. Дали да му отрежа връхчето, за да се сгъсти надолу?
Розмаринът без проблем може да иде сега в градината. Имам храстче, което сега цъфти, а също и в една малка саксийка, която е навън цяла зима, нищо му няма.
За лимона, трябва да се кастри, но дали върхът се реже, трябва да питам един съсед, любител на цитрусови дръвчета.

# 247
Благодаря! Ще се радвам да питаш, дали няма да го осакатя, ако отрежа връхчето. Днес ще насадя розмаринът, че се измъчи в саксията.

# 248
Лилиум, няма никакъв проблем. Изчакай още мъничко да порастнат и започни да ги разреждаш постепенно, като внимателно отскубваш най-слабите растения.
Така се случва и при мен, като сложа две-три семенца в гнездо не тръгва нито едно, като сея обилно тръгват всички. Сякаш като има конкуренция повече растат Grinning

# 249
Здравейте ,моля за спешен отговор Confounded
Забравили сме няколко дни да затворим вратата на гаража   и вижте какво се е получило тази нощ

Има ли шанс да се оправят или са измръзнали тотално ,досега не се е случвало ,за меча не,но за дървото много ще ме е яд,над 15 годишно ми е Disappointed Relieved
Какво стана с дървото?.

# 250
  • Карлово
Благодаря! Ще се радвам да питаш, дали няма да го осакатя, ако отрежа връхчето. Днес ще насадя розмаринът, че се измъчи в саксията.
Питах. Отговорът е: Щом е от семка е див, не е облагороден. Може да цъфти, но ще му капят цветовете. И да роди лимоните ще горчат, а ще почне да дава плодове след 5-6 години. Трябва да се ашладисва, пресади с калем от добър сорт. Попита на колко години е. Ако искаш прати снимка, за повече информация.

# 251
  • Пловдив

Бутнах без да искам кашпата с този кактус и му отиде върха. Дали ще оцелее по този начин?
Преди време, се беше отчупило малко от връхчето и имам три нови кактусчета тръгнали от там, но сега е доста повече.

# 252
  • Бургас
Кактуса мисля,че нищо няма да му стане.
Дървото на живота,от студ ли е станало така 🤔

При нас е разкошно топло време и се замислям да вадя мушките и сакъзите навън 🤔
Гледах прогнозата за март. Най-ниската температура,ще е +4°
Но първо трябва да си измия прозорците 😂

# 253
  • оттам, откъдето започва България
Недей! Вчера ги измих, току-що небето се продъни. 😕

# 254
karzz, аз съм в София, но гледайки температурите и аз се замислям да вадя цветята на балкона ( имам навес отгоре ). Днес минавайки покрай селскостопанската аптека в Слатина видях ,че са си извадили сакъзите навън, във висящи кошници директно закачени на клони на дървото отпред магазина . Това още повече ме замисли...

Общи условия

Активация на акаунт