Нашите цветя - обща тема 22

• 34 785
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Красота е тази магнолия, Ени!
В София все още държа мушкатата на стълбището.
Но започнах да садя навън, днес рязах рози, идва нашето време.

# 271
Флокс, Магни, благодаря за включването. За сега съм го занесла на работа, но като се затопли, ще го занеса на терасата у нас. Дано цъфне. Магни, твоето сякаш е някаква разновидност, моето би трябвало да цъфти така

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 20:36 от Pippi_

# 272
Нат, каскадни ли са ти кученцата ? Ох, много са красиви!
Морковелка, незнам дали са каскадни, по скоро не ! Не си спомням като съм ги купувала какви са били!

# 273
Aз се чудя дали да си купя теменужки F1? Харесват ми на снимката на пакетчето, пише и че са ярки, но искам и семенца да мога да си събирам. Някой има опит със хибридни семена, какво става от тях на следващата година? Знам, че от хибриди не се събират семена, но някои го правят.

# 274
Момичета ,днес купих теменужки ,пресадих ги и чакам да дойдат саксиите да ги окача на парапета на терасата ,за сега са на перваза,продавачката каза ,че до 2 седмици ще станат страхотни и много голями

# 275
Здравейте! Много обичам цветя и лятото на 2те ми тераси винаги има много. Много съм горда с тях Simple Smile
Имам въпрос към по-опитните в темата: миналата година за първи път си взех градинска бордюрна бегодния. Цвъфтя ми до късна есен и при първите минуси прибрах сандъчетата на междуетажната площадка. Цяла зима стъблата и листата стоят зелени, като съм поливала рядко.
Въпросът ми е: ако ги окърша дали ще тръгнат млади стъбла?
Баба ми вадеше грудките на бегониите и ги държеше в маето на студено през зимата. Мен ми беше жал да ги изкопая и за това ги оставих както са. Та, дали ще ги бъде се чудя?

# 276
Ако са от тия розовите, червените и белите . Може на едната саксийка да пробваш внимателно да ги поотчупиш да видиш как ще тръгне . Ако са добре окърши и другире . Аз съм гледала вкъщи , но не оцеляваха през зимата . Даже можеш да си засееш от клонче ако имаш къде . Аз бях взела от Кауфланд 12 броя мин  . год .

# 277
Същите са, за които казвате. Ще пробвам пък ще кажа после какъв е резултатът  Simple Smile
Мерси!

# 278
Аз си начупих чепки на бегонии и ги боцнах още миналата есен. От 6 се прихванаха 4. Но тази пролет съм решила да наблегна на тях и на дипладениите за терасата и по- малко мушкати и сакъзи, че много боклук правят.

# 279
  • Карлово
И аз съм си оставила в една саксия такива бегонии. Вътре в къщи ги прибрах януари може би. Сега изглеждат много добре. Направо съм забравила да я изкарам на двора.

# 280
  • София
И аз да ви питам за съвет, моята тераса е южна, на трети етаж много слънчева, от 11ч до 18ч пече, няма сгради, нито толкова високи дървета за сянка. Има ли някакви цветя, които биха издържали. На всичкото отгоре съм и в Пловдив, та 40градуса ги нямаме за нищо.
Всяка пролет правя терасата градина, не оставям местенце без цветя. Но изкарват най-много до края на юли и стават буквално на шума.
Kъм цветята които казаха момичета бих добавила и бугенвилея.Потърси в по-старите теми постовете на Магни М,тя отглежда цветята си при много високи температури.

# 281
Преди няколко дни ви показах колко са хубави петуниите ми, е днес вече умират. Някой знае ли защо и какво не правя както трябва? Да ги чакам ли или да ги хвърлям?

# 282
  • Бургас
Незнам какво да кажа....
Защо е толкова трудно да се захване растение от семенце 🤔

Да ви покажа и семена на зокум

# 283
  • До сърцето...
Сега дали да изкарвам мушкатата?
Струва ми се рано, но щом казвате, че 4 градуса ще е март месец, направо ме сърбят ръцете.

# 284
Натуся Heart
Вече не съм толкова сигурна, че мога да бъда полезна така както вие ми бяхте. За 3-4 години така и не успях да създам близки до нашите условия тук. Родните любими цветя виреят най-много до началото на юли. После оцеляват само средиземноморските. Които пък изискват различна грижа през зимата в България. Зокуми, плумерии, палми, хибискуси, бугенвилии, жасмини и всякакви катерещи се и сукуленти се държат целогодишно добре. Петунии, вербени, мушката, сакъзи, циганчета, кали, рози, теменужки,  - просто се налага да ги купувам всеки сезон отново. Може би дипладении, винки, плумбаго и пандорея ще са подходящи за горещо лято и ще оцелеят през зимата. Със сигурност мога да кажа само не се отказвайте, натрупаният опит и темата са много полезни.

Общи условия

Активация на акаунт