Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 27 323
  • 441
  •   1
Отговори
# 390
Ръчната кафе машина също е 15 бара, как прави по хубаво кафе от автомата, който също е толкова?
Пием по 1 кафе на ден, много рядко второ.

# 391
Добра дискусия се е заформила. 
Не искам кафемашина  с капсули,  защото първо не искам да генерирам  боклук,  второ пак не знаеш какво има в капсулата и трето по-скъпи са като консуматив.
Това ми харесва на кафеавтомата, че мирише на кафе целия апартамент и самия процес как се чува, че мели.Joy Настройва ми мозъка за кафе.
По принцип искам да си взема автомат и попитах дали този е ок за цената си, а не дали да си взема ръчна кафемашина или автомат.
Все пак ми е интересно да прочета различните мнения. Simple Smile

# 392
  • Ст Загора
До колкото знам Филипс не са ок за автомат.
За капсулите уж Долце густо ги рециклират ... Да скъпи са .

# 393
Иначе всичко да кафеджии или за такива се смятат.
Наскоро един ми обясни, че няма как да съм кафеджия, щом пия 2 кафета на ден, той пиел по 6-7+

Това са две различни значения/схващания за смисъла на думата. Единият я разбира като пристрастен, а другият като експерт и ценител.  Същото би било и с ракиджия например Wink

# 394
  • Бургас
Или не сте попадали на добър кафе автомат, не го настройвате правилно или ползвате кофти кафе. Пак казвам кафеджии сме и кафето от Делонгито вече десетина не отстъпва на това от хубаво кафене в Италия. Разбира се зареден с хубаво кафе.

Подкрепям. Делонги магнифика Ево, най-базовия модел, кафе "Дъбов".
Имам я от три години, с голям страх я купих заради разочарованието от два автомата "Филипс". Надмина всичките ми очаквания. Кафе навън вече не мога да пия, навсякъде ми е отвратително.

Не виждам кое е сложното на обслужването. Когато светне, се прави декалциране, което отнема един час. Не е посипано навсякъде с кафе, както с ръчката и не генерираш пластмаси, както с капсулите.

# 395
Филипс лате го има една съседка и е много доволна има избор на кафета.Ние вкъщи сме с долче густо и лате макиато е същото като на филипса.Като вземеш кафе на зърна ти излиза горе долу същото за една голяма кутия капсули.

# 396
Ръчната кафе машина също е 15 бара, как прави по хубаво кафе от автомата, който също е толкова?
Пием по 1 кафе на ден, много рядко второ.
Високото налягане няма отношение към качеството на кафето, професионалните машини работят в диапазона 6-9 бара.

# 397
Добре някой наистина ще обясни ли защо смята, че кафето от кафе автомата не е добро?
Визирам хубава машина, правилно настроена спрямо кафето и качествено кафе.

# 398
Добре някой наистина ще обясни ли защо смята, че кафето от кафе автомата не е добро?
Визирам хубава машина, правилно настроена спрямо кафето и качествено кафе.

Трябва да се разграничава "хубаво" от "точно по стандарта за еспресо".  Аз харесвам кафе от автомат (не от всеки), харесвам и турско кафе (пак не всяко), на закуска даже предпочитам шварц кафе, защото е много, а еспресото са две глътки. И всяко от тях може да е хубаво или не. та за маниаците на еспресото кафето от автомат никога няма да е хубаво, но следва да се разбира, че никога няма да е баш еспресо. За повечето от нас това не е проблем.
Ми то и с алкохола е така - един не понася джин, друг ракия, трети уиски... Това значи ли, че кое да е от тези питиета непременно е лошо?

# 399
Това не отговаря на въпроса ми защо?

# 400
Как да не отговаря - не е баш еспресо с всичките му тънкости (които аз даже не мога да схвана).

# 401
  • София
Как да не отговаря - не е баш еспресо с всичките му тънкости (които аз даже не мога да схвана).

по-конкретно - кои характеристики на кафето от кафеавтомат не го правят "баш еспресо"?

# 402
Това, че не е баш еспресо не означава лошо кафе. Как ми отговаряш като и ти не можеш да ги схванеш?

# 403
Това, че не е баш еспресо не означава лошо кафе. Как ми отговаряш като и ти не можеш да ги схванеш?

Ами ако прочетеш пак какво съм писала ще видиш, че доста подробно съм написала за разликата в това какво различни хора влагат в термина "лошо". За някого чалгата е супер музика, за друг е лоша. За друг е така с класиката и рока. Но всъщност не става дума за хубаво и лошо, а за предпочитания и индивидуален вкус. И с кафето е така.
А ти отговарям, защото разбирам принципа зад тяхното твърдение, който е универсален - и за музика, и за книги, и за какво ли не.
А вече какво точно не одобряват на кафето от автомат те да кажат.

# 404
Аз ще кажа какво не одобрявам, като искам да подчертая, че съм пила кафе от много и най-различни марки автомати. Като цяло, на Делонги най ми допадат напитките от кафе, към момента (преди години харесвах и на Jura).  Млечни не пия.
Та, не ми хартесва: неплътната напитка-все като водица е за мен, белезникавата пяна отгоре, слабият аромат и изобщо това, че дори и най-доброто кафе да му сложа (колкото и да е относително това понятие), не може да му извлече вкуса.
Не, че не пия кафе от автомат-пия, но не ми харесва така както ми харесва еспресото и не само ми харесва., но и ме радва.

Общи условия

Активация на акаунт