Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 28 222
  • 443
  •   1
Отговори
# 195
И нашето хапче е такова ,като на Боби
Кафето което пием напоследък е Кимбо
Купувах си от италианският магазин МАГ някакво швейцарско 19 лв кг,но на последък съм фен на Кимбо

# 196
И аз днес поръчах кафе автомат на Филипс 5547/90...

# 197
Здравейте, след дълго четене на темите и многогодишно отлагане реших да закупя Saeco GranAroma SM6585/00.
И аз като останалите нови потребители явно не съм разбрала правилно категоричното ви мнение, че новите кафеавтомати не стават за еспресо.
Но покупката е направена, моля да ми помогнете да сведа щетите до минимум.

Скрит текст:
За начало избрах Лаваца Крема и Арома Експерт ( кафето не ми хареса, горчиво с остър вкус) За напитките с мляко става.
Настроих мелачката на 3.
Въпроса ми е как да направя вкусно еспресо? Знам, че е писано назад в темите, но се надявам да има потребители на които им се коментира.
Първото, което искам да попитам, каква е тази течност, която изтича в чашата преди да се смели кафето? ( прилича на кафе, но не е. Не е и вода?)
Второ хапчето при мен( остатъка от кафе) е водна каша. Какво трябва да променя в настройките?
Трето защо има вода в останалата част от тавичката? Според мен нещо не е наред.
С какви настройки мога да променя качеството на кафето?
 От кое кафе сте най доволни?
Какво значение има избора на температура, защото не мога да разбера?

Някъде из по-последните страници на темата, ако не се лъжа, една потребителка обясняваше за настройките и че трябва да се пуснат определен брой кафета докато машината влезе в "работен режим" и започне да прави хубави кафета. (  https://bg-mam.ma/p/1618370/48746778 )

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 20:34 от petiaivanov

# 198
Благодаря и на petiaivanov .
Видях това мнение, жената любезно е отбелязала промяната и аз на това ще се надявам. Sunglasses

# 199
Аз отбелязах промяната. Сега, като ми обърнахте внимание забелязвам, че и така нареченото от вас “хапче” се е променило. Беше доста по- воднисто в началото. Не бях се замисляла. Ето как е в момента:

# 200
Аз отбелязах промяната. Сега, като ми обърнахте внимание забелязвам, че и така нареченото от вас “хапче” се е променило. Беше доста по- воднисто в началото. Не бях се замисляла. Ето как е в момента:
Допълвам за препоръка на кафе
Кафе на зърна Vergnano

# 201
Ние имаме два автомата на Philips, доста базови модели, почти еднакви, без екстри за лате и т.н. Единият, като почне да пуска кафето, първо изтича малко вода и после тръгва същинското кафе. И така е бил винаги, ние изчакваме да пусне тази вода и тогава слагаме чашата. При другия пък го няма това нещо. Не съм питала в сервиз защо така.
За кафето Vergnano- кажете от кой сайт го поръчвате, защото го намирам на цени от 40 до 60лв/ кг, за един и същ вид кафе и се чудя по-евтиното дали не е фалшиво. На Dabov кафетата са хубави, поръчвала съм на промоции, но като цяло са по-скъпички.

# 202
Сега разбирам за кое точно се пита - вероятно е някаква система за обогатяване на аромата, там разпределя малко количество вода върху смляното и пресовано кафе.
Кафета не препоръчвам, защото преценката е крайно индивидуална.

# 203
Скрит текст:
Ние имаме два автомата на Philips, доста базови модели, почти еднакви, без екстри за лате и т.н. Единият, като почне да пуска кафето, първо изтича малко вода и после тръгва същинското кафе. И така е бил винаги, ние изчакваме да пусне тази вода и тогава слагаме чашата. При другия пък го няма това нещо. Не съм питала в сервиз защо така.
За кафето Vergnano- кажете от кой сайт го поръчвате, защото го намирам на цени от 40 до 60лв/ кг, за един и същ вид кафе и се чудя по-евтиното дали не е фалшиво. На Dabov кафетата са хубави, поръчвала съм на промоции, но като цяло са по-скъпички.
Има го фъв Фантастико, има го и в италианския магазин. Смленият му вариант купувам за една скапана машина на работа, че на нея ѝ е все едно какво ще ѝ се даде-все не е хубав резултатът Simple Smile
Купувах да пробвам и в къщи, но ми идва изгоряло. Във Фантастико доста често го намаляват на половин цена.
Забравих да напиша, че става дума за жълтата и черната опаковки.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 18:32 от petiaivanov

# 204
Благодаря, но не ми е вариант, не съм от София. Каква е цената във веригите?

# 205
Истината е, че не помня точно, но в италианския магазин метална кутия -250 грама от черния вариант е между 10-12 лв.
Във Фантастико не помня това на зърна колко беше. Ако мина тези дни ще погледна.

Виж тук цените. Мисля, че и веригите горе-долу държат близки цени:
https://vnosnipreparati.com/vendor/caffe-vergnano

# 206
Здравейте! Може би не е тук темата,но не знам как да направя нова тема. Днес си купихме Делонги Могнифика старт и вече успях да я блокирам. Sad Изобщо не разбрах какво стана,уж следвах книжката с инструкции (написани са ужасно).Първо пуснах машината за профилактика и пусна сигурно на 2 пъти по 40мл вода.После реших да инсталирам филтъра за омекотяване (надявам се,че това опаковано без надпис нещо е точно той и водата с него става за пиене,а не е нещо друго).Държах го под чешмата,както е по инструкция,после го потопих в контейнера,за да извадя михурчетата и после го фиксирах в резервоара за вода. При опит да направя настройката за филтъра,излезе светещ червеният триъгълник с удивителен знак и край.Нито приема,нито предава. Чета защо може да свети, сложих кафе на зърна,вода има, натиснах произволен бутон, задържам бутон на настройки, не и не! Не ми дава дори да я изключа от бутона. Изключих я от мрежата.Включвам пак, пак стои този индикатор. Не разбирам кое не е наред.Съвсем нова е.Надявам се,че можете да ми помогнете...Предварително благодаря!

# 207
  • до най-прекрасния мъж
Пробвайте без филтъра да направите всички стъпки от начало. Моята няма филтър и не мога да помогна. Но помня, че и при нас светна така, направих всичко поред и се оправи. Беше преди година и не помня подробности. Прочетете и защо би могъл да се появи този знак. Не ми е под ръка книжката, за да прочета.

# 208
Пробвайте без филтъра да направите всички стъпки от начало. Моята няма филтър и не мога да помогна. Но помня, че и при нас светна така, направих всичко поред и се оправи. Беше преди година и не помня подробности. Прочетете и защо би могъл да се появи този знак. Не ми е под ръка книжката, за да прочета.
Благодаря! Сега ще пробвам пак без филтър.Според книжката обаче всяка причина би трябвало да е отстранена.

# 209
Вероятно филтърът не е поставен добре. Вижте и ключът за пара дали е на нула

Общи условия

Активация на акаунт