Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 28 229
  • 443
  •   1
Отговори
# 180
m@ria, там е работата, че няма никаква такава икона. От падащото меню също нищо подобно не виждам.

Здравейте имаме същата машина като вашата може ли да ми кажете как да разбера на коя страна мели най ситно не прави хубава пяна 🙂

# 181
Александрина31, от дясно в контейнера има резка. Гледате да е към 1. Върти се само, докато мелачката меля.

Също така зависи и от кафето: предният път взехме Лаваца, беше с много гъст каймак. Сега взехме Чибо, е няма чак такъв каймак.
Също зависи и от пропорциите: колко да е силно и колко вода да има.

# 182
Александрина31, от дясно в контейнера има резка. Гледате да е към 1. Върти се само, докато мелачката меля.

Също така зависи и от кафето: предният път взехме Лаваца, беше с много гъст каймак. Сега взехме Чибо, е няма чак такъв каймак.
Също зависи и от пропорциите: колко да е силно и колко вода да има.
Благодаря за отговора 😊
Това е кафето

# 183
Ако се върнете назад в темата ще разберете коя е причината да не сте доволни. Аз имам също Филипс и много пъти съм давала моя отговор. Не го пиша отново, защото има потребители, които се дразнят от повтаряне и дори се трият мнения.

# 184
Ако се върнете назад в темата ще разберете коя е причината да не сте доволни. Аз имам също Филипс и много пъти съм давала моя отговор. Не го пиша отново, защото има потребители, които се дразнят от повтаряне и дори се трият мнения.
Здравейте четох доста назад до колкото разбрах има значение на каква степен се мели кафето какво кафе се използва съотношението кафе и вода
Намалих и степента за по финно мелене но все още не прави хубав каймак ако има нещо друго специфично ако може да ми пишете налично

# 185
  • Бургас
Фино мелене, висока температура, омекотена вода - също е важно, както и какво е кафето.
Моето Делонги прави хубаво силно кафе с гъст каймак, но само с кафе на Дъбов или друго от пекарни. С магазинните кафета не се получава.

# 186
Обмислям покупка на кафеавтомат и се спрях да две:
https://www.technopolis.bg/bg/Kafeavtomati/Kafeavtomat-PHILIPS-4 … -LatteGO/p/823921

https://www.technopolis.bg/bg/Kafeavtomati/Kafeavtomat-PHILIPS-4 … -LatteGO/p/823923

Ще почна да чета мненията назад в темата, а също и в предните теми, но бих се радвала и някой ако се включи с насока. Обичам кафето да е силно и с каймак, а също и да има контейнер за мляко.

# 187
Голям каймак и ароматно еспересо....силно се съмнявам, че с това може да бъде постигнато.
През последните години съм пила кафе от различни автомати-ами едно голямо не имат от мен. Мисля, че старите правеха по-добро кафе.
Ами значи голямо разочарование е този космически кораб с лампички. Стария автомат си беше чуден.

Включвам се само, за да кажа, че вече имаме изпити около 120 напитки от автомата. Коригирах още меленето- сега е почти на най- ситното и нещата се промениха драстично.
 Вече дори намалих силата на кафето от настройките, след като първоначално я бях качила на максимума.
Така че наистина- след 50- тата напитка мога да кажа, че вкусът доста се подобри. Явно наистина на автоматът му трябва време да и поне 50 напитки. Доволна съм. Благодаря за съветите!

# 188
  • София
Здравейте, може ли да разясните предимства и негативи на системите за разпенване на мляко - ръчна и автоматична с кана. Интересува ме и почистването колко е трудоемко. Четох, че най-лесният вариант за поддръжка е при автоматите на Philips последните серии LatteGo, тъй като нямат тръби и скрити части, но клоня повече към Delonghi. Изчетох тази тема и пробвах с търсачката, но не намирам дискусия по моя въпрос.

# 189
  • Ст Загора
Mascotte7373, имах каничка за мляко с кафе автомат Делонги, лесно се чистеше. Но пък спря да разпенва млякото. Четох тук ще било нормално и искала сервиз...
Купих си кана от Лидл

# 190
  • до най-прекрасния мъж
Аз разпенвам на ръка, когато ми се допие капучино. Мие се една дюза, която се сваля много лесно. Не бих ползвала каничка, освен ако всички вкъщи не пием капучино и с едно зареждане да се използва цялото количество. За мен колкото е по-опростен от джаджи един уред, толкова по-добре.

# 191
Аз постоянно ползвам каничката за разпенване, но си я мия след всяко ползване и чистя с прахчетата на всеки две седмици и нямам никакви проблеми вече повече от 5 години.

# 192
Здравейте, след дълго четене на темите и многогодишно отлагане реших да закупя Saeco GranAroma SM6585/00.
И аз като останалите нови потребители явно не съм разбрала правилно категоричното ви мнение, че новите кафеавтомати не стават за еспресо.
Но покупката е направена, моля да ми помогнете да сведа щетите до минимум.
 За начало избрах Лаваца Крема и Арома Експерт ( кафето не ми хареса, горчиво с остър вкус) За напитките с мляко става.
Настроих мелачката на 3.
Въпроса ми е как да направя вкусно еспресо? Знам, че е писано назад в темите, но се надявам да има потребители на които им се коментира.
Първото, което искам да попитам, каква е тази течност, която изтича в чашата преди да се смели кафето? ( прилича на кафе, но не е. Не е и вода?)
Второ хапчето при мен( остатъка от кафе) е водна каша. Какво трябва да променя в настройките?
Трето защо има вода в останалата част от тавичката? Според мен нещо не е наред.
С какви настройки мога да променя качеството на кафето?
 От кое кафе сте най доволни?
Какво значение има избора на температура, защото не мога да разбера?

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 11:16 от BobiPak

# 193
Честито за покупката. Според мен - много добър избор. Оттук нататък - всичко е въпрос на настройки, за да изкарате потенциала на машината и да постигнете повече от добро еспресо. Така като гледам - кафето ми се струва прекалено едро смяно. Настройката на мелачката би трябвало да се прави, докато машината мели, и се отразява след няколко кафета - RTFM Stuck Out Tongue Winking Eye
Течността, която изтича, би трябвало да е от почистването на системата преди да почне да прави кафе.
Поиграйте си малко, и със сигурност ще постигнете повече от добри резултати. Ето го при мен “хапчето”

# 194
Честито за покупката. Според мен - много добър избор. Оттук нататък - всичко е въпрос на настройки, за да изкарате потенциала на машината и да постигнете повече от добро еспресо. Така като гледам - кафето ми се струва прекалено едро смяно. Настройката на мелачката би трябвало да се прави, докато машината мели, и се отразява след няколко кафета - RTFM Stuck Out Tongue Winking Eye
Течността, която изтича, би трябвало да е от почистването на системата преди да почне да прави кафе.
Поиграйте си малко, и със сигурност ще постигнете повече от добри резултати. Ето го при мен “хапчето”

Много благодаря, че се включихте! При вас хапчето е нормално, а има ли вода в тавичката? Ще намаля още мелачката, но хапчето остава такова воднисто, още някой ще помогне ли с идеи?

Общи условия

Активация на акаунт