Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 7

• 46 011
  • 781
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Изчетох темата, спрях на модел HBG675BB1. Тук намерих най-изгодно https://electron.bg/produkt/bosch-hbg675bb1-furni-vgrajdane-p-303732/
Не съм поръчвала от този сайт. Някакви отзиви?

Малко се колебая и за тази
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/cooking-baking/cookers- … n-ovens/HBA372EB0

Купувала съм големи уреди от този сайт, коректни са.

HBG675BB1 е много по-добра от HBA372EB0, неслучайно едната е от серия 8, а другата - от серия 4.

HBG675BB1 има плавно затваряне на вратата, 4D горещ въздух, диапазон до 300 градуса, 13 режима на готвене и 2 тави, които са устойчиви на пиролиза, както и страничните водачи.
4D е специална система на Бош за печене с конвекция, която осигурява по-добро разпределение на топлината в цялата камера и съответно по-добро изпичане. Затова може да се пече дори и на 4 нива.

HBA372EB0 няма плавно затваряне, има само 7 режима на готвене, диапазон до 275 градуса и стандартната система на Бош за печене с конвекция - 3D горещ въздух. Има само една тава, която заедно със страничните водачи трябва да се изважда по време на пиролиза и да се почиства отделно.

HBA372EB0 е прекрасна, има автоматични програми също като HBG675BB1 и е отличен избор при по-ограничен бюджет. Обаче ако бюджетът позволява, HBG675BB1 е по-добрият избор, който дава повече възможности и доставя повече удоволствие в ежедневието.

# 391
  • София
Здравейте, присъединявам се към темата, като успях да прочета една част от старите. Оставам с впечатлението, че предимно се обсъждат фурни на марката Bosch, но искам да попитам ако някой е ползвал и има мнение за фурните на TEKA и Eurolux, а също и за марката Bauknecht (от приятели в Германия разбрах, че е популярна там). Конкретно, това са трите модела, към които съм се насочила:
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-teka-hcb-6539-p
https://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=10&c=215&pid=3294
https://technovision.bg/produkt/biala-tehnika/furni/furna-za-vgr … ar2-kp8v2-in-kla/

Разликата им от няколко преглеждания е в литражите - Eurolux е с 80л, най-много. В същото време ТЕКА и Bauknecht разполагат с 2 програми повече, но не съм търсила конкретно кои са те. Откъм енергийна ефективност, Eurolux e A, докато другите две са А+ , този плюс играе ли реално голяма роля?
Затова и може би най-вече ще избирам спрямо марка и добри отзиви.

Също така има ли скоро пазарували от Лексгруп? Доволни ли сте от сервиза, направиха ли ви някакво намаление, тъй като попаднах на доста стара тема тук, в която се обсъждаше, че при няколко уреди прилагат някакъв % отстъпка.
Благодаря предварително.

Не бих препоръчала нито една от трите фурни.

По принцип, Тека правят хубави фурни, писано е в темата за това. Моделът HCB 6539 P обаче е доста орязан - няма заден нагревател и общата му мощност е едва ~2400 вата. Това предполага бавно загряване, слабо печене и невъзможност да се готви на повече от едно ниво. Поне като качество на материалите, компонентите и изработката, тази фурна е добра, за разлика от другите две.

Към модела на Eurolux нямам забележки откъм функционалност - всичко си има фурната. Проблемът е, че това са фурни евтино производство от турската Vestel, т.е. същите като Finlux, Daewoo, Sharp, Crown и т.н. Ниската цена разбира се върви с незадоволително качество. Една от слабите страни на фурните на Вестел е вътрешното им покритие, което бързо се износва и позволява да тръгне ръжда.

Bauknecht е марка на Whirlpool за немския пазар и по нищо не се отличава от моделите на фирмата, продавани у нас. Въпросният модел се произвежда в Полша и с изключение на малката разлика в дизайна е идентичен с този:

https://techmart.bg/Фурна за вграждане Whirlpool OAS KP8V1SW IX

Не виждам разумна причина да дадете 750 лв за фурна от магазин за уреди с транспортни дефекти, с 3 години гаранция от въпросния магазин, вместо 630 лв за на практика същата фурна, с 6 години гаранция от официалния вносител за България, който има мрежа в цялата страна.

Освен това, в рамките на същия бюджет, в техноверигите има голям избор на модели Whirlpool с пиролиза, в различни цветове, с различен дизайн, включително и по-модерни от този Bauknecht, които също са с 6 години гаранция от официалния вносител:

https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgrazhdane/furni-vgrazhdane/fur … duct_list_dir=asc

https://techmart.bg/product/product/index/category/686/filter/35 … 960/37003/lang/1/

Що се отнася до Бош, обсъждаме ги, защото предлагат високо качество и надеждност. Обикновено служат вярно и без дефекти доста по-дълго от Whirlpool.

Въпреки че не е с пиролиза, може да разгледате този модел, който отговаря на бюджета и е с алтернативна система за самопочистване:

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/cooking-and-baking/ovens- … /ovens/hba554es0/

Камерата е с каталитично самопочистване на задната и страничните стени, така че трябва да се чисти само дъното. За сметка на това, не е нужно да пускате пиролиза и да излизате от помещението за 2 часа.

Таванът рядко се цапа, но при Бош има възможност дори и него да почистите, защото горният реотан има механизъм за откачане и навеждане надолу, за да се осигури достъп до тавана.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 12:33 от Vilemina

# 392
Vilemina, благодаря много! Сигурно ще взема HBG675BB1 от най-близкия Технополис или Зора, малко ме е страх да поръчвам с куриер такъв скъп уред.

# 393
Техномикс доставят с техен транспорт, независимо в коя точка на страната (аз за селската къща пазарувам от тях с поръчка, вместо да купувам от магазина им в София, а после аз да транспортирам), имай го предвид, ако ти потрябва.

# 394
Благодаря, не знаех.

# 395
И аз, докато не се наложи транспорт до селската къща, а исках доставката в ден, в който те не правят доставки в района (имат определени дни). Тогава ми казаха, че работят само с техен транспорт, нямат доверие на външни куриери за начина на транспортиране и боравене с техниката, имали са повредени уреди, когато са ползвали външна услуга и затова така...

# 396
  • София
А като получите пратката отваряте ли я? Няма да се монтира веднага, но някак не си представям да ме чака транспорта да я отварям и разглеждам, а ударено или пукнато може да има и при здрав кашон?

# 397
А като получите пратката отваряте ли я? Няма да се монтира веднага, но някак не си представям да ме чака транспорта да я отварям и разглеждам, а ударено или пукнато може да има и при здрав кашон?
Чакат ме и още как.
Единственият уред, който купих от друг магазин, че нямаха в Техномикс модела, беше селската сушилня и изрично от магазина настояха да я отворя и огледам добре за външни дефекти, включително транспортни. Доставчикът даже ми помагаше да разопаковам и ме изчака спокойно.
Доставчиците от Техномикс също са ме чакали.

# 398
Vilemina хиляди благодарности за подробния коментар и отговор, избодоха ми се очите да чета тези дни и да търся информация, адмирации за цялото знание, което имаш и споделяш!
Започвам наистина да се пренасочвам към  Бош, тъй като може би наистина евтиното излиза скъпо. Благодаря за линковете. Надявам се не след дълго да споделя на какво сме се спрели и впечатления от модела, който изберем. Innocent

# 399
Здравейте, наскоро закупихме апартамент. Имаме изготвен проект и искаме плот с вграден аспиратор в острова на кухнята.  Все още обаче не сме се спрели на модел, тъй като сградата все още е на груб строеж, но строителят изисква от нас информация за тръбите, за да знае какво трябва д а прокопае в пода при извода към комина и какви тръби да постави, преди да постави подово отопление и замазка. Разглеждали сме модели на Неф и Бош, но тъй като са много кратки сроковете може ли за съвет за конкретни модели, ако мислите че има и по-добри варианти сме отворени за всякакви предложения. Търсим качество и надеждност. 😊

# 400
  • София
Здравейте, наскоро закупихме апартамент. Имаме изготвен проект и искаме плот с вграден аспиратор в острова на кухнята.  Все още обаче не сме се спрели на модел, тъй като сградата все още е на груб строеж, но строителят изисква от нас информация за тръбите, за да знае какво трябва д а прокопае в пода при извода към комина и какви тръби да постави, преди да постави подово отопление и замазка. Разглеждали сме модели на Неф и Бош, но тъй като са много кратки сроковете може ли за съвет за конкретни модели, ако мислите че има и по-добри варианти сме отворени за всякакви предложения. Търсим качество и надеждност. 😊

Тръбите са стандартни и за споменатите марки се изисква най-големия размер - 220х90 мм. Сечението на тези въздуховоди отговаря на ⌀150 мм от кръглите. Има и елементи за преход от плоски към кръгли, за да могат да се свържат с комина. Същият размер се изисква за всички добри аспириращи плотове от всякакви марки:

https://www.djesur.com/ПЛОСКИ-ВЪЗДУХОВОДИ-90-220

# 401
Много ви благодаря за бързият отговор, взехме такива и утре ще ги монтират. Скоро се надявам тази тема да е най-отваряната от мен хихих  😊

# 402
Чакат ме и още как.
Единственият уред, който купих от друг магазин, че нямаха в Техномикс модела, беше селската сушилня и изрично от магазина настояха да я отворя и огледам добре за външни дефекти, включително транспортни. Доставчикът даже ми помагаше да разопаковам и ме изчака спокойно.

Щом чакат, значи помагат и за пренасянето до жилището/ апартамента? Ако е така аз лично ще купувам от тях. А и никой друг магазин не вози със собствен транспорт, заради безопасността на уреда

# 403
Чакат ме и още как.

Щом чакат, значи помагат и за пренасянето до жилището/ апартамента? Ако е така аз лично ще купувам от тях. А и никой друг магазин не вози със собствен транспорт, заради безопасността на уреда
Не е задължително да са обвързани двете действия и не са длъжни да пренасят до самото жилище - едното действие е, за да си упражня правото на преглед за видими дефекти и ако има, да върна доставката, но другото -  не мога да кажа, най-добре питай предварително. На мен шофьорът ми е помагал при доставки в селската къща, че и в двата случая бях сама и нямах подходящи комшии - един мъж никога няма да остави жена с печка или съдомиялна на пътя Simple Smile

# 404
Кубратова, тогава ще сложа пола и ще ги чакам Simple Smile

Няма кого да помоля за помощ и ако знам че ще ми помогнат да внесем пералнята примерно, ще взимам от тях. А и това със собствения транспорт и прегледа е безценно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт