Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 7

• 43 244
  • 781
  •   1
Отговори
# 705
  • до най-прекрасния мъж
И аз мога само положителни неща да напиша за АЕГ. Моята е от няколко месеца, взех я лятото. Доволна съм във всяко едно отношение. Но смених много базова фурна без никакви екстри, която ръждяса на всичкото отгоре. Така че, нормално да има разлика.

# 706
Аз днес си поръчах уредите и драмата ми приключи.😆
Няма да ви занимавам с тях, но да си кажа, че в Експо най-добри цени ми дадоха. Технополис ми направиха 5% за 7 уреда. Техномикс около 4% за 7 уреда, Вето са скъпари, даже с отстъпката им за мебелисти и Експо 7% за 5 уреда. Те цените им и без това са по-ниски и с отстъпката - екстра. Не съм нахална,  не настоявам, просто питам учтиво.
Пералня и сушилня взех от Електросаунд, там са им по-високи цените, но ми правят по-голяма отстъпка и пак ми идват по-евтини. За мааалко да залитна и да купя фурна и плот АЕГ, но си викам: "дръж се мъжки, за кво чете толкова бг мама"😂
Е бива ли така, сподели поне в скрит текст след толкова проучване на какво се спря, моля!
Със здраве да си ги ползваш и вярно да ти служат! Relaxed

# 707
На боша характеристиките бяха топ отвсякъде. Няма пиролиза само, но майка ми и не би се справила с нея, така че това не беше търсено като налична функция, а и така цената беше по-ниска и влезе в зададения бюджет при внезапното пролетно падане на цените да уикенда. Дизайнът на фурната е много приятен, но на мен лично не ми удисва работата с нея.
При всяко ползване мърморя, че не е като моята. Новата ми АЕГ е отпреди две години т.е. и тя е сравнително нова.
И двете са с вътрешен обем 71л, но държачите на решетката на боша са може би по-обемни и решетката е по-малка. Например в моята фурна мога да наредя върху решетката макс. 9 нормални филийки за печене на сандвичи, а върху решетката на боша 6 нормални или ако са малки филийки макс. 8, но ако са плътно заврени една в друга. Съответно аз си имам тава 38 см. в диаметър, която без проблем си ползвам в АЕГто, но тавите, които ползвам в боша са по-малки и като ги гледам как са разположени спрямо площта на решетката върху която лежат е почти сигурно, че любимата ми тава нямаше да се събере. При печенето на грил на сандвичи при една и съща функция АЕГто загрява по-бързо и пече по-бързо. И при двете фурни се налага да въртя скарата защото сандвичите не се изпичат равномерно. Мислех, че това е недостатък на АЕГто, но се оказа, че при боша е абсолютно същото.
АЕГто не прави конденз. Боша да. Отначало като споделих тук ме посъветвахте да проверя уплътнителите. Проверявах и не открих проблем. На вратата има някакво пластмасово продължение на стъклата оформено като легенче. Не знам защо е там, но не може да се махне. Опитвах многократно, защото си мисля, че може да допринася за конденза. Изглежда като сложено без опция за махане. И в упътването не го намерих като обяснение защо е там.
Не можах да установя конкретна ситуация, за да си го обясня, но понякога отвън вратата на боша пари много, друг път не пари но все пак има някаква топлина. Студена май не е била никога. На АЕГто - и това новото с пиролизата, и онова от 2004г. вратата отвън винаги е студена, дори когато вътре е зададена максималната температура на печене на съответния уред.
Обичам да ползвам функция вентилатор, но при АЕГ ползвам функцията с по-ниска температура, отколкото с боша за постигане на еднакъв резултат и отново с АЕГ е малко по-бързо готвенето. Дисплея на боша за мен е по-лошо организиран от този на АЕГто. При моята фурна се вижда с цифри точната температура в момента до достигане на зададената или след изключването й се вижда как и докъде спада температурата, а на боша са чертички, които не дават такава информация, а само се разбира когато вече напълно е достигната зададената температура. Управлението на АЕГто е такова, че без упътване с малко опит го научих, защото самото упътване е ужасно написано. На боша обратното. Упътването е добре написано, но колкото и да го чета и изпълнявам не мога да постигна това, което ми е нужно. След като съм задала таймер за край на печенето след звуковия сигнал фурната да се изключи сама и да не е нужно да я дебна и да съм до нея. При АЕГто след звука на таймера фурната се изключва, което се вижда - изгасва и температурата почва да спада. При боша след звука фурната си свети, тъпата чертичка се премества не съвсем веднага на половина, но проблема е, че тази чертичка си се мести на някакви интервали и докато си върви готвенето.
Оказа се, че при избора на уред между сравнително равностойни марки значение има как е организирано управлението на уреда и вътрешното пространство, за да е удобна работата с него. Разбира се за всеки това е различно. Майка ми като ме слуша как мърморя и недоволствам при всяко ползване на уреда си мисли, че съм й избрала лош уред. Не не е лош за цената си. Просто не е моя уред и много се радвам, че преди 2г. внезапно свалиха цената на моята АЕГ фурна, защото по принцип бях тръгнала да купувам бош, заради всичко прочетено в темата. Просто Бош не е моята марка за фурна. И обясних на майка ми, че понеже й е първата фурна, когато си отидем и тя започне да си я ползва активно без да ми слуша мърморенето ще си свикне с нея и няма да й се дразни както аз, защото не е работила и не е свикнала с моята фурна.
Обаче дали по интернет, дали в магазина човек няма как да разбере дали този уред ще му пасне. Но ако му е първия уред ще свикне по-бързо. Аз за 2.5 месеца не мога да свикна с боша може би защото знам, че е временно и после се връщам при АЕГто. Иначе имам пералня бош от 5г.  и съм си доволна от нея.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 09:11 от Рори72

# 708
На боша характеристиките бяха топ отвсякъде. Няма пиролиза само, но на майка ми не би се справила с нея, така че това не беше търсено, а и така цената беше по-ниска. Дизайна е много приятен, но на мен лично не ми удисва. При всяко ползване мърморя, че не е като моята. Новата ми АЕГ е отпреди две години т.е. и тя е сравнително нова.
Скрит текст:
И двете са с вътрешен обем 71л, но държачите на боша са по-обемни някак и решетката е по-малка. Например в моята фурна мога да наредя върху решетката макс. 9 нормални филийки за печене на сандвичи, а върху решетката на боша 6 нормални или ако са малки филийки макс. 8, но ако са плътно заврени една в друга. Съответно аз си имам тава 38 св. в диаметър, която без проблем си ползвам в АЕГто, но тавите, които ползвам в боша са по-малки и като ги гледам как са разположени спрямо площта на решетката върху която лежат е почти сигурно, че любимата ми тава нямаше да се събере. При печенето на грил на сандвичи при една и съща функция АЕГто загрява по-бързо и пече по-бързо. И при двете фурни се налага да въртя скарата защото сандвичите не се изпичат равномерно. Мислех, че това е недостатък на АЕГто, но се оказа, че при боша е същото.
АЕГто не прави конденз. Боша да. Отначало като споделих ме посъветвахте да проверя уплътнителите. Проверявах и не открих проблем. На вратата има някакво пластмасово продължение на стъклата като легенче. Не знам защо е там, но не може да се махне. Опитвах многократно, защото си мисля, че може да допринася за конденза. Изглежда като сложено без опция за махане.
Не можах да установя конкретна ситуация, за да си го обясня, но понякога отвън вратата на боша пари, друг път не пари но все пак има някаква топлина. На АЕГто и това новото с пиролизата, и онова от 2004г. вратата отвън винаги е студена, дори когато вътре е зададена максималната температура на печене на съответния уред.
Обичам да ползвам функция вентилатор, но при АЕГ ползвам функцията с по-ниска температура, отколкото с боша за постигане на еднакъв резултат и отново с АЕГ е малко по-бързо готвенето. Дисплея на боша е по-лошо организиран от този на АЕГто. При моята фурна се вижда с цифри точната температура в момента до достигане на зададената или след изключването и се вижда как и докъде спада температурата, а на боша са чертички, които не дават такава информация, а само се разбира когато вече напълно е достигната зададената температура. Управлението на АЕГто е такова, че без упътване с малко опит го научих, защото самото упътване е ужасно написано. На боша обратното. Упътването е добре написано, но колкото и да го чета и изпълнявам не мога да постигна това, което ми е нужно.След като съм задала таймер за край на печенето след звуковия сигнал фурната да се изключи сама и да не е нужно да я дебна и да съм до нея. При АЕГто след звука на таймера фурната се изключва, което се вижда -изгасва и температурата почва да спада. При боша след звука фурната си свети, тъпата чертичка се премества веднага на половина, но проблема е, че тази чертичка си се мести на някакви интервали и докато си върви готвенето.
Оказа се, че при избора на уред между сравнително равностойни марки значение има как е организирано управлението на уреда и вътрешното пространство, за да е удобна работата с него. Майка ми като ме слуша как мърморя и недоволствам при всяко ползване на уреда си мисли, че съм й избрала лош уред. Не не е лош за цената си. Просто не е моя и много се радвам, че преди 2г. внезапно свалиха цената на моята АЕГ фурна, защото по принцип бях тръгнала да купувам бош, заради всичко прочетено в темата. Просто Бош не е моята марка за фурна. И обясних на майка ми, че понеже й е първата фурна, когато си отидем и тя започне да си я ползва активно без да ми слуша мърморенето ще си свикне с нея и няма да й се дразни както аз, защото не е работила и не е свикнала с моята фурна.
Обаче дали по интернет, дали в магазина човек няма как да разбере дали този уред ще му пасне. Но ако му е първия уред ще свикне по-бързо. Аз за 2.5 месеца не мога да свикна с боша може би защото знам, че е временно и после се връщам при АЕГто. Иначе имам пералня бош от 5г.  и съм си доволна от нея.

А може ли линк към Вашето AEG, че ми стана много любопитно! Чудесно и обстойно описание, много ми хареса. Дори да не се предлага вече, най-вероятно има заместител.

# 709
Като се прибера в къщи, дано да не забравя ще видя кой е модела и ще го напиша.
Нямах за цел да правя реклама, а само да обърна внимание, че уреда не е само функции, а и организирано пространство и организация на управлението и това също има значение за удобството при работа с него, а хората сме различни и различни неща ни създават удобство и комфорт.

# 710
Като се прибера в къщи, дано да не забравя ще видя кой е модела и ще го напиша.
Нямах за цел да правя реклама, а само да обърна внимание, че уреда не е само функции, а и организирано пространство и организация на управлението и това също има значение за удобството при работа с него, а хората сме различни и различни неща ни създават удобство и комфорт.
Напротив, отличен обзор, въобще не ми прозвуча като реклама, но това, което описахте като плюсове, много ми хареса!

# 711
Рори, аз заради тоя тъп конденз минах на Бош😆
Имам фурна Електролукс, която прави як конденз и се деформира при първата пиролиза и понеже нали били едно с АЕГ, затова реших да пробвам друго.
То даже, не знам, защо така се раздадох да чета толкова за тия уреди.😆 В крайна сметка, не са милиони, ако е кофти, вадиш го, слагаш новия и готово. Точно с тази мисъл избирах по-прилични, като цена, да не ме е яд, ако изтегля късата клечка. Не е дограма или плочки в банята да се налага основен ремонт.
Освен това, аз съм си малко индианка и един от уредите в предното жилище го  оставих чистак нов - съдомиялната, бях я ползвала само за шкаф😂 Всички тия изброени екстри в новите уреди ужасно ме натоварват, защото няма да ги ползвам, познавам се.

Драго, взех най-евтината миялна със зеолит, защото от това което уж разбрах, другите екстри не ми трябват. Ще я кръстя Кубратова.😁
Котлони, първо щях да взимам като твоите, после прочетох, че при теб са дошли с друго стъкло. Минах на по-скъпите с разширяема зона. Вчера попаднах на един много свястен консултант в технополис, голям мухабет си ударихме😆. Той ме увери, че тези от четвърта серия винаги били с брандирано стъкло. В крайна сметка поръчах тях, но от Експо, какво стъкло ще дойде, не знам.
Фурната тази, защото междувременно 8ма серия за 1500 свърши. Тя била модел на пет години и е на изчерпване.
Тази е моята:
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/cooking-baking/cookers- … n-ovens/HBG578EB3
От експо бяха много коректни и макар, че аз се забавих с поръчката и фурната свърши, ми предложиха нова от осма серия на много добра цена. Взех я за брат ми, че и за него търсех фурна.
Котлоните и фурната се казват Вилемина.😁
Пералня и сушилня Електролукс, на галено Петя, на нея най-много досаждах😁.
Благодаря на всички които се включиха да ми помогнат🌺

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 14:07 от Чи лу

# 712
Чудесен пост, разведри се темата! Laughing

Петя кръсница ще я направим и аз пералня и сушилня по нейна препоръка взех на Електролукс.
Кондензът от фурната е голям проблем! Силно се надявам да не се случва с тези Бошове, че новият наемател обичал да готви и не ми се мисли ако вземе да тече. Фурната поръчах Bosch HBG675BB1 от Емаг, ама не знам коя серия е това, за нея ли говориш, че свършила? Много се колебаех дали да не взема като твоята, защото я купувам с 20% намаление, а пък ще е и с 5 г гаранция, не с 2.
Още не съм писала на Зора запитване за това стъкло на плота, ама май ще го направя ей сега набързо.
Мда, Кубратова голяма хвалба му дръпна на този Зеолит и мен ме подкокороса, би заработвала добре ако е на процент Satisfied.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 15:17 от drago_2008

# 713
  • София
...само да обърна внимание, че уреда не е само функции, а и организирано пространство и организация на управлението и това също има значение за удобството при работа с него, а хората сме различни и различни неща ни създават удобство и комфорт.

Е, разбира се, напълно съм съгласна с това! Човек трябва да избира спрямо собствените си изисквания, желания и разбирания, защото целта е купуваният уред да му служи именно при тези условия. Не съществува най-добър уред по принцип, а съществуват най-добри уреди за различни хора, за конкретни цели и за специфични ситуации.

# 714
Да, Драго тази фурна свърши. Но аз не държах на нея, тоя инокс малко ми разваля дзена😆
И без това хладилникът вече ми го развали. На снимката изглежда чисто черен с тъмни кант дръжки. Онзи ден го разпечатах, направо ме ослепиха от лъскоч. Ама, късно е либе, шси го гледам така😆

# 715
  • София
...Кондензът от фурната е голям проблем! Силно се надявам да не се случва с тези Бошове, че новият наемател обичал да готви и не ми се мисли ако вземе да тече...

Кондензът е проблем, но причината за него обикновено е или неправилна употреба, или някаква неизправност на конкретната фурна.

В най-старите фурни не се образуваше конденз просто защото нямаха уплътнение на вратата. Съвременните фурни обаче имат такова, за да „не излиза топлото“ Simple Smile. Това по принцип е хубаво, а не лошо, но въпреки това, то е предпоставка за образуване на конденз при определени условия.

Разбира се, има разлики в работата на различните модели, така че е възможно едни и същи действия на потребителя при една фурна да доведат до кондензация, а при друга - да не доведат. Само че тези неща са лесни за коригиране и обикновено са упоменати в упътването.

# 716
Цитат
Освен това, аз съм си малко индианка и един от уредите в предното жилище го  оставих чистак нов - съдомиялната, бях я ползвала само за шкаф
Чи Лу, ти не си индианка, ти си направо престъпник! Simple Smile 
Е, щом съм кръстница, трябва и да почерпя, ама на първо време да ви пожелая избраните уреди да ви служат добре и колкото време прецените!
Аз поне намерих разлика със зеолита, защото ползвам две СМ на Бош паралелно и само едната е със зеолит - наистина на мига всичко е сухо, отварям, чакам цигара време (за непушачите - 6-7 минути максимум) да мога да пипам съдовете, че са горещи и прибирам. От тази без зеолит някои съдове трябва да бърша, ако искам да извадя веднага, а това ме изнервя много. Е, когато мия нощем, не ми пречи, те си изсъхват до сутринта, но когато мия през деня и ще зареждам нови съдове, се дразня.

# 717
Здравей те, какво ви е мнението за този модел https://www.technomarket.bg/furni/bosch-hbg539eb0-09213232 , плюсове и минуси.
Заслужава ли си модела,спрямо https://zora.bg/product/hbg578eb3

# 718
Здравей те, какво ви е мнението за този модел https://www.technomarket.bg/furni/bosch-hbg539eb0-09213232 , плюсове и минуси.
Заслужава ли си модела,спрямо https://zora.bg/product/hbg578eb3
Аз бих купила модела от Зора - тя е с пиролиза и това поне за мен надделява над други разлики, дори и да ги има. Всъщност единствената друга разлика, която си струва да се обсъжда е, че първата има телескопични водачи на едно ниво, но такива могат да се добавят винаги допълнително във всяка фурна, а пиролиза не може. Всичко останало е сходно.

# 719
И втората има телескопични водачи. Поне така пише в описанието.

Общи условия

Активация на акаунт