Рим - 27 тема

• 46 430
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Берлин
От 31 март Уиз местят полетите си на Фиумичино.
Остава само и да ги осъществяват...
Такситата от Фиумичино имат ли фиксирана цена?

# 121
  • Плевен
От 31 март Уиз местят полетите си на Фиумичино.
Остава само и да ги осъществяват...
Такситата от Фиумичино имат ли фиксирана цена?

От Fiumicino 48 евро. поне така пише в началото на темата. И мен ме интересува дали на летището има такси за 6 човека и дали цената е идентична или не, понеже ще кацнем там в 22:45 вечерта и вероятно няма да успеем да хванем влака до гара Трастевере.

# 122
За да няма тълпа на фонтана Ди Треви, препоръчвам да се ходи най-късно към 7.30ч. Пак има хора, но не е подобно стълпотворение.

# 123
На тръгване в сряда една от трите ни КК запече в метрото, това го бях чела някъде, че се случва и то точно в метрото.
Превъртях я нея и още една друга по няколко пъти, не и не, не ми се отваря портата.
Тогава синът ми подаде неговата, която беше чекирана преди минута-две и с нея стана.
Днес си дръпнаха 3.00 Е.
Това означава ли, че повече от един човек може да пътува с една карта?
Стана ми интересно много.

# 124
  • Враца
Онлайн камера на фонтана Треви.
https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/italia/lazio/roma/fontana-di-trevi.html
Тълпа няма само сутрин преди 7.30- 8 ч. През уикендите е истинско стълпотворение! Но винаги посещението е много красиво и вълнуващо!

# 125
Имам въпросче за билетите за Колизеума: когато се купуват онлайн, заявяват се и се плащат само билетите за възрастни ли, понеже навсякъде има инфо, че детските /безплатни/ се получават от касата?
Гарантира ли това влизането на детето с родителите точно в определения час, след като не е предвидено в бройката посетители?
Питам, тъй като в процеса на резервация никъде няма опция за упоменаване на билет за 0E.

# 126
Здравейте! Ще  посещаваме Рим след месец. В официалния сайт на Ватикана преди 2 дни имаше билети от обяд нататък и за трите дни, в които ще сме там. Два дни по-късно ми излиза, че всичко е продадено.. Има ли някакви други сайтове, откъде сте купували или възможно ли е на място да се закупят, дори и да се чака на опашка? Понеже се сещам, че и за айфеловата кула като ходихме в Париж онлайн бяха разпродадени и взехме на място 🙂
Извинявам се, ако някъде назад по темите е писано и съм го пропуснала!

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 18:36 от V_gs

# 127
Може на място, но се подгответе за голяма опашка.
https://www.tiqets.com/en/
https://www.getyourguide.com/vatican-museums-l2738/
По-скъпи са билетите от офиц. сайтове.

# 128
Благодаря ви! Аз съм я посещавала преди 15-20 години и тогава изобщо не е имало онлайн билети сигурно и имам спомен от огромната опашка. Аз не можах да повярвам, че точно за 2 дни всичките билети са свършили, късмет..

# 129
  • Габрово
Здравейте,
А дали някой може да сподели колко по-рано могат да се купят билети за Ватиканските музей?
Защото ние ще пътуваме в началото на май и в момента не мога да купя билети.

# 130
Здравейте,
А дали някой може да сподели колко по-рано могат да се купят билети за Ватиканските музей?
Защото ние ще пътуваме в началото на май и в момента не мога да купя билети.

Точно 2 месеца по-рано ги пускат.
А за Колизеума е 1м.

# 131
  • София
Здравейте, цените за Колизеума еднакви ли са, ако се закупят онлайн и на място. Виждам, че се качват цените онлайн напр за билетите, които са Колизеума и подземията.
Благодаря!

# 132
Здравейте, цените за Колизеума еднакви ли са, ако се закупят онлайн и на място. Виждам, че се качват цените онлайн напр за билетите, които са Колизеума и подземията.
Благодаря!
Еднакви са цените.

# 133
На летище Фиумичино България еър има ли гишета за чекиране, или чекирането е само на машини за самостоятелно чекиране?
В крайна сметка за 4 членно семейство, 2 плюс 2, такси не е ли алтернатива като ценаза 4 билета на влак до Термини и оттам 4 билета за метро? Багажът ни ще са 2 малки куфара и 2 раници.

# 134
Има и вариант с автобусни трансфери. Аз и двата пъти, когато съм кацала на летище Фиумичино съм ползвала шатълите на фирма Т.А.М. Но изборът с изгодно и удобно е личен.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 09:27 от Cosima

Общи условия

Активация на акаунт