Рим - 27 тема

• 46 094
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Farfalina,
Bg air изпълняват всъщност полет на ITA,нали? И още нещо - течности и електроника на проверката на Фиумичину изискват ли да се вадят от ръчния багаж? Безумни въпроси, но ще ми е полезно. А такси от стоянка или с приложение ползвахте?
Здравейте, според мен не, никъде не стана дума за AIR ITA. Билети, самолет, гишета и на двете летища - всичко си беше Bulgaria Air.
За проверката - течностите си ги бях извадила сама /разтвор за лещи/, друго не са питали специално, но и на двете летища искат всичко и от джобове да се извади, колани итн. Само очилата не свалят! 😅
И нещо друго важно пропуснах: от днес започва ремонт на част от метростанциите от Линия А и ще има часове, в които няма да работят. Това са Ottaviano / Musei Vaticani/ , Spagna / Piazza di Spagna/ и Cipro.
Тук има детайлна информация: https://www.metroitalia.info/news/metro-a-chiusure-serali-antici … -5-dicembre-2024/

# 526
Ние следеахме табелата за таксита, чакат в колона, отидохме при първия, казахме си адреса, потвърдиха ни 50 евро и потеглихме.
Полетът на бг еър не е съвместен с италианска авиокомпания, наш си е.

# 527
Ние се прибрахме благополучно в България. Хванахме си нашия полет: на летището бяхме с двата червено паспорта на възрастните и документ от полицията за кражбата на паспорта на детето. На гишето на ИТА беше най-голямото чудене - първо казаха "Ооо, трудно, а посолството?". След хиляди молби и показване на сниман паспорт се позамисли дамата. Говори си със най-старата колежка. После награби документите и замина за някъде и каза да изчакаме. Според мъжа ми е била при гранична полиция. Върна се, проведе още два разговора по телефон и каза "Добре!". Написа в системата коментар, за колегите й от гейта. След секюрити никой не ни е питал за паспорти. На гейта ни накараха да минем през проверяващата, която е на компютър и тя прочете коментара, прочете и документа от полиция и ни пусна. Това беше. Не мога да се оплача въобще от лошо отношение. Хората искаха да ни помогнат и поеха отговорността да ни пуснат без паспорт, при положение, че можеха просто да кажат "не".
Иначе престоят ни от 8 дни в Рим беше прекрасен. Бяхме на квартира от Airbnb близо до моста на St.Angelo. за 8 нощувки платихме около 3600лева. Просторен апартамент за 4-5 човека, ако някой се интересува, ще пусна конкретно. Обикаляхме почти изцяло пеша. Организацията около билетите и музеите бе точно, както я описват момичетата по-горе. Само прескачането на опашката за Св.Петър, ако минеш първо купола не се получава. 😉
Потвърждавам обаче, че опашката върви доста бързо. Ние чакахме към 50мин около 11:00 часа.
Позволявам си да препоръчам две места:
За сладоледи: Frigidarium - препоръчано от хазяина ни, според който са най-добрите сладоледи в Рим. Наистина вълшебни. Винаги има опашка, ала си заслужава всяка минутка чакане. Всяка вечер бяхме там.
За хапване: La Montecarlo - супер непретенциозно, ала много вкусно. Посещавано е от много местни, с доста народни цени и метални чинии😁
Благодаря ви много на всички, които ударихте рамо в трудния ми момент, особено за телефона за спешни случаи на посолството (убих се да го търся в нета...)!

# 528
Luthien, добре дошли обратно. Радвам се, че приключението ви е завършило благополучно. Ще се радвам да споделиш мястото, което сте били наели.

# 529
Luthien, добре дошли обратно. Радвам се, че приключението ви е завършило благополучно. Ще се радвам да споделиш мястото, което сте били наели.
https://air.tl/zzWZQ86v
Хазяинът е изключително мил и много ни съдейства за всичко. Отговаря много бързо и конкретно. В съседство има и самостоятелна стая, която дава, евентуално за двама човека. Може да видите в профила му.

# 530
Здравейте!

В Рим сме и в неделя ще пътуваме към София в 6ч с ryanair.
Може ли малко помощ - с какво можем да пътуваме рано сутринта към летище Ciampino?
П.с. наясно съм, че градски и шатъл не вършат работа в 3ч. За такси - от еднократния ни опит ми се струва рисковано (дали ще приемат заявката ни).
В неделя се прибрахме с този полет. За съжаление изживях голям стрес с таксита, защото заявиха таксимпрез приложението на ittaxi и такси не можаха да ми пратят. Стояха с детето на улицата в 4 сутринта, отчаяно опитвайки се да спра някое такси, но всички, които минаха бяха заети. За щастие в 4.20 мина един шатъл, който явно се прибираше и който като ни е видял на улицата да махаме отчаяно, спря. Спазарих се за цена и ни откара до летището. 
За следващ път ще опитам да спазаря някого на частно да ни закара. Мисля, че тук в групата някой беше споделил, че в ползвал такава опция.

# 531
Ех, само надничам, дали Luthien са се прибрали! Много се радвам, че сте успели!
Изживели сме го, само където откраднаха парите в брой и картите с парите, но това се оказаха бели кахъри.

# 532
Скрит текст:
За съжаление изживях голям стрес с таксита, защото заявиха таксимпрез приложението на ittaxi и такси не можаха да ми пратят. Стояха с детето на улицата в 4 сутринта, отчаяно опитвайки се да спра някое такси, но всички, които минаха бяха заети. За щастие в 4.20 мина един шатъл, който явно се прибираше и който като ни е видял на улицата да махаме отчаяно, спря. Спазарих се за цена и ни откара до летището.  
За следващ път ще опитам да спазаря някого на частно да ни закара. Мисля, че тук в групата някой беше споделил, че в ползвал такава опция.
[/quote]

ООО доста добре ви разбирам. Аз съм в тих ужас и ужасен стрес именно от такива неща - много ме дестабилизират неточностите, имам в предвид, ако такси не дойде или стане подобно нещо, при което рискът от изпускане на полет е огромен.
За мое съжаление ми се е случвало вече и то няколко пъти. Единия път около Малага, щях да получа инфаркт, след като таксито не дойде, никой друг не спираше и не знам по какъв начин едвам хванах такси и то след 1ч висене. А летището не беше , точно там където бях на почивка и човека трябваше да кара с 200 ( преувеличавам ), но си беше почти така.
Пристигайки на летището вир вода, трябваше и да тичам по джапанки Joy, чувайки името си за последно повикване. Никога няма да забравя този ад през живота си и за това бях питала на няколко пъти тук в групата, дали някой не е запазил визитка или номер на някое такси - директно да му звънна и да се разберем...JoyJoy

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 00:12 от BlackCat12

# 533
  • София
Това е причината никога да не резервирам прекалено късен или прекалено ранен полет. Особено с деца. Мерси да треперя как ще станем, стигнем, хванем самолета... Cold Sweat Ако съм сама друга работа, но с децата не..
 Предпочитам полети на нормални летища, нормални авиокомпании, нормални часове на летене в светлата част на деня. Аз инак съм летяла всякак сама и с 20 часов престой на летището в Амстердам Joy за полет до Доминиканската, ама с деца не бих си гo причинила.

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 14:43 от Cabo San Lucas 40

# 534
  • Габрово
Здравейте,
а дали в едно такси ще ни качат 4 човека (семейство 2 възрастни и 2 деца -13 и 16 год.)?
Защото по груби сметки таксито /50 евро/ ще ми излезе по евтино от експреса, а ако се опитам да си резервирам нещо онлайн ми предлага бусове за 7-8 човека и съответно цената скача двойно?

# 535
Здравейте,
а дали в едно такси ще ни качат 4 човека (семейство 2 възрастни и 2 деца -13 и 16 год.)?
Защото по груби сметки таксито /50 евро/ ще ми излезе по евтино от експреса, а ако се опитам да си резервирам нещо онлайн ми предлага бусове за 7-8 човека и съответно цената скача двойно?
Да, ще ви качат!
Единствено ако имате повече големи куфари, които няма да се съберат в багажника, ще ви трябва бус.
Нас ни качиха без проблем в стандартно такси- трима възрастни и 1 дете на 12г.

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 11:27 от farfallina

# 536
Здравейте! Някой  дали знае  за Пантеона защо все още  няма продажба на билети за месец май?  От този сайт https://portale.museiitaliani.it/b2c/buyTicketless/33f77159-0acd … 8524-701f33aae108 
 датите са отворени до края на април и от няколко дена не мръдват.

# 537
  • София
Не мога да отговоря за таксито, но от Фиумичино могат да се ползват и обикновени регионални влакове - 8 евро на човек до Термини и стигат за 50 минути. Съответно 32 евро за 4ма.
Така в двете посоки ще спестите 36 евро спрямо таксито.

# 538
Ще ви вземе таксито, само кажете все пак до къде сте и да потвърди, че е 50 евро.
Ако не сте в района на Термини, от там по още 1.50 евро на човек за друг билет.

# 539
Обикновените влакове не спират на Термини. Трябва до Остиензе и от там с метро.

Общи условия

Активация на акаунт