Бившата жена на мъжа ми

• 26 183
  • 394
  •   1
Отговори
# 150
По-лесно е да се обвинява бившата, че е луда, отколкото да се признае, че мъжът не е читав. Не се задава въпросът, а той на нея защо е бивш?

Щот предишната не е ставала в неговите очи или той не е ставал в нейните. Принципно, тва, че си нечии бивш не те праща автоматично в кофата. Аз като ви гледам повечето как дрънкате и зле ми става. Как пък не ще и нося на бившата торбите от магазина... като хвана едно дърво...

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 18:30 от murcinhum

# 151
А можеше и само с издръжка да минава.
Но тук се очерта отговорен човек и не смятам, че авторката трябва да се отказва заради деца и бивша. Децата растат, а и майка си имат. И дом. Тя, щом си тегли кредит, значи е одобрена. Това означава доходи. Ама не, мъжът до гроба все пари ще вади, тези деца все едно не растат и майка нямат.

# 152
ами да не се отказва де, ама и да не търси под вола теле..
той искал дете, ама тя се чудила..
купил бил гуми, парите му брои за децата давани по заведения и за дрехи...издребнялата е тя

# 153
Дори не ги е купил, бе, сменил ги 🤣

# 154
Тук всяка, незнайно защо, се припозна в бившата 😀.

Нормално и логично. Всяка жена, ама абсолютно всяка, може да стане бивша и това невинаги зависи от нея.
Но дали ще си новата на мъж с деца от предишен брак вече е въпрос на избор. И много жени, да не кажа повечето, не биха го направили. Точно заради това, за което е пусната темата.

Хайде да пробваме да обърнем ситуацията. Разведена жена с деца се жени за ерген, даже не е задължително да е по-млад. И той постоянно ѝ пили колко много пари, време и труд отнемат децата ѝ, за него парите и времето не стигат, а и той иска деца... А, как ви се струва?
Ще си изритате децата при бащата, 500 лв. на месец откуп и живот, здравей, здравей...

# 155
Ситуация на жена с две деца и мъж ерген, е само хипотеза.
Аз коментирам казуса на авторката.
И, както всички знаем, по СК, след развода, единственото задължение на мъжа, е да плаща издръжката. Всичко останало са права- право да взема децата при себе си, право да ги води в чужбина и на почивки. Да им купува дрехи и да ги води НА мол, е привилегия и по взаимно съгласие. Истината е, че в този случай, бившата е доста брутална и недоволна. А не- новото момиче. То затова си е пуснало тема, за да разбере допустими и недопустими отношения.

Само да допълня, че когато се развеждах с бившия, знаейки неговото сметкаджийство и стиснатост, не съм разчитала на нищо. И издръжката му беше минимална. А да му тикам сина ни и да му вменявам отговорности? Абсурд.
Животът после върна равновесието. Каквото си посял, това жънеш.

# 156
И, както всички знаем, по СК, след развода, единственото задължение на мъжа, е да плаща издръжката.

Така ли? Ето, аз например не го знам, макар че на практика точно така се получава в повечето случаи. А то се оказва, че било дефинирано от закона. Тоест не мъжете, които се развеждат не само с жената, но и с децата, са виновни, ами законът. Добре, значи е крайно време да се промени законът.

# 157
Точно така е. Няма сила да задължи баща да вземе децата си, ако не иска. Няма и санкция. Нищичко.

# 158
Хъм, като знам как всичко е относително в този свят и колко често едно и също нещо всеки възприема и тълкува по различен начин, не мисля, че бившата е брутална и недоволна, нито че новата е нежна невинна мимоза.
И важните в случая са децата и техните интереси.

# 159
Птиче, ами аз по друг начин разчетох този казус. Айде, авторката е неопитна. Мъжът е споделил, че са се развели, защото на бившата и се е доживяло. Хич не е рядка хипотеза, от практиката ми. Но мама знае, че ще и присъдят децата и жилището, а не мисли за интересите на децата си, а как да вземе само меда, без жилото. И мъжът, който може по- добре, в доста случаи, да отгледа децата, от тази ненаживяла се майка, оставя всичко, вдига ръце, за да не води безсмислени битки в съда, и да травмира децата си с изслушване в съда и натиск за вземане на страна. Не че е лош, просто няма кой знае какви опции. Допускам, че тук случаят е такъв.

КакСийке, забравих. Бившият има още едно задължение- да върне децата на майката в определения час. А пък майката има едно- единствено задължение след развода. Да ги предава на бащата. Ама повечето не го спазват. Та такива ми ти...

# 160
И на мен ми се струва, че мъжът послъгва и това с апартаментите е доста нереалистично, както и че се развела, за да го удари на живот. Нещо се опитва да я работи авторката и да я използва, или пък тя послъгва. Това с децата защо не иска да идват в жилището, в което живее с авторката, също е много съмнително.

Иначе, това че бившият не искал деца от авторката, но пък от следващата му се родило дете, също не е гаранция, че планирано и с огромно желание го е направил това дете. Може и новата да е забременяла, след като не се взимат предпазни мерки, и да е решила да роди, защото така иска, не защото той е бил полудял от щастие, че има дете. В края на краищата много често едно нещо, което зависи от двама души, се случва или не се случва в зависимост от това кой по-силно го иска. А пък авторката може би не иска особено деца, за да си ги избира все такива, на които да намира причини, за да не роди от тях.

# 161
  • София
Точно така е. Няма сила да задължи баща да вземе децата си, ако не иска. Няма и санкция. Нищичко.

А на жената какви са задълженията?

# 162
Да си гледат децата и да не досаждат на бившия, за да не се засегне новата му жена?

# 163
Лъвче, Да предава децата в определения режим.
Бианка, законът е такъв. Другите екстри са по желание.

Която не може да си гледа пълноценно децата, да ги оставя на бащата. Нищо няма да им стане. Ще си плаща издръжката тя, 500 лева и шапка на тояга.

# 164
В този контекст да кажа, че при неспазване режима за взимане на децата всеки мъж може да се оплаче къде ли не. Затова не съчувствам на мъже, които се жалват, че "бившата не дава децата да ги виждам". Лъжат на 100%.

Общи условия

Активация на акаунт