Бившата жена на мъжа ми

• 26 215
  • 394
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Воденето  на двете деца поотделно на море, сигурно пак е гениална идея на бившата,за да се стъжни животът на новото момиче.
Този баща, предполагам, има 20 дни за лятото  с децата , и така са ги натамънили майка и синове, че да лишат новата жена от почивка с новия мъж. Класика.
Не мога да харесам бившата, колкото и да се опитвам. С всеки нов пост на авторката се убеждавам, че това е една проклета жена, която не е преживяла раздялата, и наказва бащата с всякакви капризи и отговорности. Тя мъж, покрай двама ревниви тийна, или по друга причина, така и така не може да завърти.
 И сега са чуди и суче как и бившия да натовари. Много егоистично.

Но очакваме с готовност да постеля на новата на мъжа? Може би ако мъжът гледаше децата, той нямаше да завъжда жени, а тя щеше да щрака с пръсти и завъжда мъже вкъщи, които да оглежда гаражното пространство за гуми?

Линда, с бившите имате ли деца? Ако нямаше деца в случая, щеше да ми е различно мнението. Но жената му е родила и почти отгледала вече 2 деца. Не знаем каква е причината за развода и колко си е вършел той задълженията. Натрупал е багаж, сега ще си го носи.

# 211
Бившата пак ли е виновна, че мъжът е имал наглостта да помъкне младото си гадже на почивка на някое бунгало с кухня и хладилник, за да им готви? Постоянно обвиняваме други хора - свекървата, етървата, сестрата, бившата, любовницата... Виновни са само партньорите в една връзка.

# 212
Аз пък мисля, че бившата му е класическа кукувица. На вас би ли ви било удобно да звъните н бившите си за щяло и нещяло, при положение, че се водите възрастен човек. Очаква се възрастен човек с деца да има чувство за отговорност и организираност, което изисква да може да се оправя в ежедневието си без да виси на бившия си. Тя така ли възпитава децата си? Че всички са им длъжни? Да не говорим, че е леко резил. Сякаш още е влюбена. Или това или много нахална. Не може да се използват децата като извинение за всяка прищевка. Авторката обаче според мен не е от намаханите жени, които да го строят този. Може би и по-добре - може да си намери по-готин. Пък той да се връща при бившата си, ясно колко време ще изтраят.
Че бившата звъни за щяло и нещяло знаем от авторката. Дали е така наистина или на девойката така ѝ се вижда, е под въпрос. Това малко ми е като с големите очи на страха...
Тя Е организирана! Неорганизирани жени, 10 години оправяли се сами с две деца, не работят отговорна работа, не получават двойно по-голяма заплата от тази на бившия и не си купуват нов апартамент.
Правилно ги учи децата! Всички не, но баща им определено им е длъжен. И то много.

Според мен новата вече е изпуснала влака. Да се сетиш след цяла една година с този мъж, че разни неща не ти харесват и тепърва да ги променяш, е кауза пердута. Или това за годината връзка не я вярно.
Аз си признавам, не ѝ вярвам. Вярвам единствено, че има връзка с доста по-възрастен от нея, разведен мъж с големи деца. Не първата неуспешна. И се притеснява, че часовникът тик така. Ревнува от бившата, дразни се от ангажиментите на мъжа към децата и парите, които той там дава. Но защото не може да дойде и откровено да каже: "Не мога да я търпя, искам да се разкарат и тя, и децата му, и двамцата да си живуркаме на спокойствие" се чуди какво да измисли, за да изкара бившата малоумна вещица. Вижте, че с всеки следващ пост краските се сгъстяват. И връзките между двамата бивши заздравяват... Като на женени стават 😉
А това с нейните гуми и тате... Направо да се замисли човек кой е инфантилният и разглезеният в случая.

А съветите на някои жени тук потрисат. Браво!

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 11:52 от птица

# 213
Е, не мислите ли, че един вече почти мъж може да си вдигне чинията и да си я измие?

Големият на моя партньор го научих да сменя чаршафи и да пържи кюфтета. Чудесен ученик!

Понеже и на нас ни се звъни и моят човек поръчва масла, търси майстори, къщата изплаща също, да те попитам - колко точно често бившата ви звъни? Съвсем сериозно те питам за точна бройка. Седмично или месечно. Махаш обажданията, в които се разбират той кога да вземе децата. Другите обаждания колко са чести? Искам да си направя извод дали е много наистина или не, защото аз също се дразня от някои неща, обаче ги разбирам и съм си преценила какво мога да изтърпя и за кое да мърморя, а ако ти не си права, по-добре да съм ти казала аз, отколкото утре да изхвърчиш грозно, понеже си прекалила. Кажи число.

# 214
Относно воденето на море за месец - аз мисля, че и авторката, и гаджето, работят към полицията, и имат много отпуска, но пък нямат пари, и за това са наели някоя евтина квартира, в която да си готвят. Тя е дебела и комплексирана, но на него му е удобна, понеже хем не е сам, хем още една заплата влиза в къщата, докато тя се надява да създаде истинско семейство, с дете, а не просто да е временна съжителка, която поема сметките, доманството и храната в чуждата къща...
Пък и в крайна сметка, нали бащата има право на един месец с децата лятото, той така и така през другото време не ги взема у тях, може те да не искат, може място да няма.
Пъксега, tays съзря пъклен план на бившата, как да разкара новата... Че тя за 9 години, ако толкова го е искала този мъж, да се бяха събрали.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 11:40 от Прекрасная Василиса

# 215
Абе аз се чудя авторката защо изобщо е пред дилема... Като не иска мъж с товар, да си намери такъв без товар! FlushedRolling EyesUnamused

# 216
Воденето  на двете деца поотделно на море, сигурно пак е гениална идея на бившата,за да се стъжни животът на новото момиче.
Този баща, предполагам, има 20 дни за лятото  с децата , и така са ги натамънили майка и синове, че да лишат новата жена от почивка с новия мъж. Класика.
Не мога да харесам бившата, колкото и да се опитвам. С всеки нов пост на авторката се убеждавам, че това е една проклета жена, която не е преживяла раздялата, и наказва бащата с всякакви капризи и отговорности. Тя мъж, покрай двама ревниви тийна, или по друга причина, така и така не може да завърти.
 И сега са чуди и суче как и бившия да натовари. Много егоистично.

Но очакваме с готовност да постеля на новата на мъжа? Може би ако мъжът гледаше децата, той нямаше да завъжда жени, а тя щеше да щрака с пръсти и завъжда мъже вкъщи, които да оглежда гаражното пространство за гуми?

Линда, с бившите имате ли деца? Ако нямаше деца в случая, щеше да ми е различно мнението. Но жената му е родила и почти отгледала вече 2 деца. Не знаем каква е причината за развода и колко си е вършел той задълженията. Натрупал е багаж, сега ще си го носи.
Няма да е първата и последната, която използва децата. Те за какво са се развели тогава? За да не спи тя с него, ама за другото да го ползва като съпруг. Не става така. Или поне не и ако има капка самочувствие и възпитание. Много се съмнявам, че някоя жена реално ще е ок, ако мъжът й го играе съпруг и на друга. И какво общо имат децата с това тя къде си държа гумите. То така дай и за гримове да й дава, че да е щастлива и да им се усмихва повече и да им се кара по-малко. И кое от децата я кара зорлем да му звъни за щяло и нещяло след 10 и преди 8. Или сякаш децата измислят нескопосаните планове за ваканции? Всичко това са си решения по инереси на възрастните.

# 217
Абе аз се чудя авторката защо изобщо е пред дилема... Като не иска мъж с товар, да си намери такъв без товар! FlushedRolling Eyes:unamuseнd:
Щото тези без товар са или престъпници, или наркомани, или алкохолици...
Май гроздето е кисело.

# 218
А аз се чудя от къде стана известно, че авторката е дебела. Не се учудвам че бившата звъни като побесняла за щяло и нещяло, особено след като можем да кажем как изглежда човек, който не сме го виждали.

# 219
  • Бургас
Аз не виждам нищо лошо в това да и смени гумите на бившата. Ако са в добри отношения, защо да не и смени гумите? Може и пералнята и да поправи, ако умее.
Не разбирам защо новите жени държат да изтрият бившите и да нямат добра комуникация с тях. И на новите на БНДто ми съм се чудила. Ми кажи "Здравей!", запознай се с мен. Децата ни са полу братя/сестри. Пък аз БНДто за нищо не го търся. Не съм го чувала сигурно от една година и пари не му искам. Но не. И това с всички нови жени е било, освен с една, но тя беше /и все още е/ класи над другите.

Да излязат гумите на едната от гаража, та да влязат на другата. Начи ако съм един мъж и с в тази ситуция, раздавам гумите на женичките, купувам си собствени и ги държа там на склад. То не е живот така, да има "състезание" коя по - по - най заслужава я внимание, я нови гуми. Да приемем, че на бившата не и дреме колко точно е щастлив той, то трябва ли настоящата половинка да си мери гумите с бившата и да има преса върху човека? Когато му дойде време да излязат гумите на бившата от гаража, ще излязат.

Факт е, че мъжете с деца имат задължения. Когато си взимаме мъж с деца трябва да знаем, че задълженията не отпадат. Времето му е по - малко, средствата му също. Бившата няма да се изпари. Ако е в нормални отношения с бившата си е редно да ги приемем, а не да я обявим за нахална. Тези отношения са били там и преди нас и работят за доброто на детето му.

# 220
Аз пък мисля, че бившата му е класическа кукувица. На вас би ли ви било удобно да звъните н бившите си за щяло и нещяло, при положение, че се водите възрастен човек. Очаква се възрастен човек с деца да има чувство за отговорност и организираност, което изисква да може да се оправя в ежедневието си без да виси на бившия си. Тя така ли възпитава децата си? Че всички са им длъжни? Да не говорим, че е леко резил. Сякаш още е влюбена. Или това или много нахална. Не може да се използват децата като извинение за всяка прищевка. Авторката обаче според мен не е от намаханите жени, които да го строят този. Може би и по-добре - може да си намери по-готин. Пък той да се връща при бившата си, ясно колко време ще изтраят.
Че бившата звъни за щяло и нещяло знаем от авторката. Дали е така наистина или на девойката така ѝ се вижда, е въпрос. Това малко ми е като с големите очи на страха...
Тя Е организирана! Неорганизирани жени, 10 години оправяли се сами с две деца, не работят отговорна работа, не получават двойно по-голяма заплата от тази на бившия и не си купуват нов апартамент.
Правилно ги учи децата! Всички не, но баща им определено им е длъжен. И то много.
Професията не прави човека. От учител до учител и майстор до майстор има разлика. Отношението прави човека. Не знам какво работи бившата, все тая - може да е графичен дизайнер и да е мърла в поведението си. Заплатата какво общо има с характера? Поведението показва характера. В един офис всички еднакво отговорни ли са?

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 12:01 от Linda*kiss

# 221
Е, не мислите ли, че един вече почти мъж може да си вдигне чинията и да си я измие?

Големият на моя партньор го научих да сменя чаршафи и да пържи кюфтета. Чудесен ученик!

Понеже и на нас ни се звъни и моят човек поръчва масла, търси майстори, къщата изплаща също, да те попитам - колко точно често бившата ви звъни? Съвсем сериозно те питам за точна бройка. Седмично или месечно. Махаш обажданията, в които се разбират той кога да вземе децата. Другите обаждания колко са чести? Искам да си направя извод дали е много наистина или не, защото аз също се дразня от някои неща, обаче ги разбирам и съм си преценила какво мога да изтърпя и за кое да мърморя, а ако ти не си права, по-добре да съм ти казала аз, отколкото утре да изхвърчиш грозно, понеже си прекалила. Кажи число.

Имало е дни, в които съм присъствала на над 6 разговора (нееднократно), какко и 2-3 седмично. За виждане с децата се разбира директно с децата. Когато тя разбере, че малкия е с него, звъни на телефона на приятеля ми и започва да обяснява за домашните, да дава точен час на прибиране или просто да говори с детето (което си има телефон). Големия не можи да го контролира. Моят фокус не е върху разговорите, свързани с децата, а върху тези, касаещи нейните нужди. Една сутрин звънна пак в 10 вечерта с паника, че големият има фалшив профил във фейсбук и спешно трябва да се проведе интервенция. На следваща сутрин в 7.40 се звъни с въпрос Кога ще дойдеш? Той казва не мога да дойда сега, имам ангажимент. Видял се е направо с момчето. Каза ми, че майка му е преувеличила и няма проблеми.
Спрете да питате как така един човек взима днес едни пари, утре други. Всеки може да смени работа, да остане без работа и т.н. Братовчед ми на 25 си купи апартамент сам. Как ли? С много бачкане и пестене. Родителите му помогнаха с обзавеждането. Сега живее там с гаджето си и тя с нищо не е допринесла за създаването на този дом. Животът е колело, което се върти и нищо в него не е сигурно.

# 222
А аз се чудя от къде стана известно, че авторката е дебела.

От архива на форума Smiley От 2012 е постоянен член на подфорум "Диети и отслабване", включително явно употребява изключително вредните китайски капсули, които скапват тотално метаболизма и влияят и на мозъка.

Че бившата звъни за щяло и нещяло знаем от авторката. Дали е така наистина или на девойката така ѝ се вижда, е под въпрос. Това малко ми е като с големите очи на страха...
Факт е, че мъжете с деца имат задължения. Когато си взимаме мъж с деца трябва да знаем, че задълженията не отпадат. Времето му е по - малко, средствата му също. Бившата няма да се изпари. Ако е в нормални отношения с бившата си е редно да ги приемем, а не да я обявим за нахална. Тези отношения са били там и преди нас и работят за доброто на детето му.

+100 за тези две мнения, да не повтарям едно и също още веднъж Hands Plus1

# 223

Та и авторката, да си преценява. Защото, ако бившата така си е научила и децата, като себе си, да паразитират, така ще си остане, независимо от пълнолетието.
Но пък, ако мъжът си струва, да му ражда дете и да не се прави на майка на неговите, само подигравки ще търпи, особено в тази възраст на децата. Ако е показала добро отношение, примиримост, дипломация, това ще създаде едни приемлимви отношения и нищо страшно няма.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 13:30 от tays

# 224
Може да имат връзка. Май не им е угаснала искрата на хората Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт